Skocz do zawartości

[rower] Rama bop stonebrakeer do enduro?

samochodzik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Składam rower do lekkiego enduro na początek na ramie Bop Stonebrakeer 16''.Kupiłem też amortyzator przedni Spinner Grind (chyba 100mm skoku) z regulacją.Wiem że to trudne ale chciałbym zmieścić sie kosztami na początek w 1000zł.Czy ta rama i amor sie nadadzą>Tak jak napisałem wcześniej-bd dopiero zaczynał jeżdzić na enduro i bede głównie jeżdzić po trasach dh(bez skakania),single trackach,leśnych kamienistych ścieżkach i po innych stromizmach ;)

Bardzo prosze o wyczerpujące odpowiedzi i z góry thx.

samochodzik

• Mod Team
Napisano

Kłaniam,

Amor 100mm do enduro? I to jeszcze na dodatek z miękką osią? Niezabardzo bym rzekł... 140 to takie przyzwoite minimum no i sztywna ośka 15/20mm

Zestawienie to już nieco przeterminowane ale powinno byc dla Ciebie niezłym punktem odniesienia...

Ten Bop to rama do 4X, do endurzenia będzie za krótka i zbyt nerwowa...

Szacunek...

I.

Napisano

do endurzenia będzie za krótka i zbyt nerwowa

Tutaj się nie zgodzę. Dużo zależy od kierownicy i mostka ale przy odpowiednim ustawieniu rower jest bardzo stabilny i przewidywalny. Przy ramie 14` przy amortyzatorze 140 jest miód więc przy 16 nie powinno się wiele różnić.

• Mod Team
Napisano

549mm górnej rurki dla rozmiaru 14" to stabilnie? Chyba na podskokach bo nie wyobrażam sobie podjazdów na tak króciutkiej ramce. A pamietajmy, że enduro to nie tylko w dół...

Szacunek...

I.

Napisano

Tak jak mówie; ten rowerek składam na początek,nie przewiduje jakiś strasznie extremalnych,sportowych zjazdów .Będe go używał do endurzenia tak bardziej dla przyjemności niż do jakiś bardziej extremalnych wyczynów a na lepszy amor nie ma kasy na razie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...