tannat Napisano 16 Czerwca 2013 Napisano 16 Czerwca 2013 Dzień dobry, Mam problem z moją korbą / wkładem suportu. Historia rozpoczyna się w lutym i trwa do dziś. Po drodze "zajechałem" 3 wkłady suportu. To w skrócie. A teraz po kolei W lutym włożyłem nowy wkład suportu (Shimano BB-ES25 68x113) Oryginalnie powinien być dłuższy, ale "taki był" do wzięcia. Poza tym było ok. Przejechałem 300-400 km pojawiły się trzaski przy mocniejszym pedałowaniu. Podjechałem do serwisu i usłyszałem, żeby wymienić suport. OK. Wymieniony. Przejechałem gładko 150 km i znowu trzaski i nieprzyjemne wibracje na pedałach (je też wymieniłem). Wymiana. Tym razem włożyłem coś lepszego: BB-ES51. 150 km spokoju i znowu trzaski. Nie wiem dlaczego wraca to tak cyklicznie i tak szybko. Przy którejś wymianie zauważyłem lekkie bicie korby (1-1,5 mm). Korba to ALIVIO FC-M410-8 42/32/22 175mm (octalink). Dawniej sam sobie wymieniałem suporty - no ale co 2000-3000 km... i nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Raczej problem nie jest w kasecie, skoro po wymianie suportu przez jakiś czas jest gładko... Podpowiedzcie coś, bo to już jest irytujące. Czy wymiana korby może coś pomóc? Dziękuję
beskid Napisano 16 Czerwca 2013 Napisano 16 Czerwca 2013 Popraw temat (klamry) bo zaraz pewnie wyląduje w koszu. A tak na szybko na pewno nie są winne wkłady suportu.
Mod Team safian Napisano 16 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 16 Czerwca 2013 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.