positivv Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Witam serdecznie ! poszukuję towarzystwa na wyjazd rowerowo-krajoznawczy po Bułgarii w terminie 13 sierpnia – 6 września Proponuję dwa warianty: 1. dojazd do Sofii moim samochodem (mam bagażnik na 3 rowery) 2. dojazd autokarem do Sofii następnie na rowerach trasę: Sofia – Vraca – Teteven – Gabrovo – Veliko Tyrnovo – Shumen – Sabla – Varna – Burgas – Sinemorec – Burgas (razem około 1200 km) Powrót: z Burgas pociągiem do Sofii, z Sofii samochodem (lub autokarem) do Polski Dziennie chciałbym przejechać w spokojnym tempie dystans około 60 max 80 km, Wolałbym ruszać rano przed 9, w ciągu dnia robić przerwę (będzie upał), jazdę kończyć około 18:00, Preferuję noclegi na kampingach w namiotach, ew. w namiocie w gospodarstwach agroturystycznych lub tańszych kwaterach. Cel wyprawy: - krajoznawcze poznanie środkowej Bułgarii oraz wybrzeża, ze szczególnym uwzględnieniem przyrody, - kontakt z miejscowymi - podobno bardzo sympatyczni ludzie, - próbowanie lokalnych potraw, - przy okazji pobieżne przyglądanie się zabytkom (zamki starówki etc). Dla 2 osób przejazd samochodem będzie kosztował tyle samo, co autokarem, dla 3 osób będzie nieco tańszy niż przejazd autokarem; pozostałe wydatki każdy z uczestników we własnym zakresie: jedzenie i noclegi są w Bułgarii nieco tańsze niż w Polsce. O mnie: jestem bezkonfliktowy, otwarty na ludzi, lubię podróżować i jestem w 100% zdecydowany na wyjazd; tzn., że nie rozmyślę się, nie zmienię planów i nie odechce mi się :-)) Kogo szukam: szukam osób otwartych, bezkonfliktowych, pogodnych z poczuciem humoru oraz w 100% zdecydowanych na wyjazd, wiek i płeć bez znaczenia, jeśli nie masz doświadczenia, nie przejmuj się - również mam niezbyt wiele! Jeśli masz pytania/propozycje: proszę napisz do mnie, mail: drzewo77@op.pl pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
positivv Napisano 17 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Bardzo przepraszam wszystkich potencjalnie zainteresowanych - niestety zaistniały obiektywne okoliczności, które uniemożliwiają mi jakikolwiek wyjazd. najlepiej byłoby skasować ten wątek, ale nie wiem, czy jest to możliwe. pozdrawiam Witam serdecznie ! poszukuję towarzystwa na wyjazd rowerowo-krajoznawczy po Bułgarii w terminie 13 sierpnia – 6 września Proponuję dwa warianty: 1. dojazd do Sofii moim samochodem (mam bagażnik na 3 rowery) 2. dojazd autokarem do Sofii następnie na rowerach trasę: Sofia – Vraca – Teteven – Gabrovo – Veliko Tyrnovo – Shumen – Sabla – Varna – Burgas – Sinemorec – Burgas (razem około 1200 km) Powrót: z Burgas pociągiem do Sofii, z Sofii samochodem (lub autokarem) do Polski Dziennie chciałbym przejechać w spokojnym tempie dystans około 60 max 80 km, Wolałbym ruszać rano przed 9, w ciągu dnia robić przerwę (będzie upał), jazdę kończyć około 18:00, Preferuję noclegi na kampingach w namiotach, ew. w namiocie w gospodarstwach agroturystycznych lub tańszych kwaterach. Cel wyprawy: - krajoznawcze poznanie środkowej Bułgarii oraz wybrzeża, ze szczególnym uwzględnieniem przyrody, - kontakt z miejscowymi - podobno bardzo sympatyczni ludzie, - próbowanie lokalnych potraw, - przy okazji pobieżne przyglądanie się zabytkom (zamki starówki etc). Dla 2 osób przejazd samochodem będzie kosztował tyle samo, co autokarem, dla 3 osób będzie nieco tańszy niż przejazd autokarem; pozostałe wydatki każdy z uczestników we własnym zakresie: jedzenie i noclegi są w Bułgarii nieco tańsze niż w Polsce. O mnie: jestem bezkonfliktowy, otwarty na ludzi, lubię podróżować i jestem w 100% zdecydowany na wyjazd; tzn., że nie rozmyślę się, nie zmienię planów i nie odechce mi się :-)) Kogo szukam: szukam osób otwartych, bezkonfliktowych, pogodnych z poczuciem humoru oraz w 100% zdecydowanych na wyjazd, wiek i płeć bez znaczenia, jeśli nie masz doświadczenia, nie przejmuj się - również mam niezbyt wiele! Jeśli masz pytania/propozycje: proszę napisz do mnie, mail: drzewo77@op.pl pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majvicola Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Wszystkich zainteresowanych wyjazdem do Bułgarii, zapraszam do nas: http://www.forumrowerowe.org/topic/133104-wyprawa-zbieram-propozycje-i-ch%C4%99tnych-na-termin-1708-109/ Termin to 17.08 - 2.09, jedziemy z Krakowa do Bułgarii na rowerach, punktem docelowym jest Warna/Złote Piaski. Po więcej informacji zapraszam na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matcie Napisano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Wszystkich zainteresowanych wyjazdem do Bułgarii, zapraszam do nas: http://www.forumrowerowe.org/topic/133104-wyprawa-zbieram-propozycje-i-ch%C4%99tnych-na-termin-1708-109/ Termin to 17.08 - 2.09, jedziemy z Krakowa do Bułgarii na rowerach, punktem docelowym jest Warna/Złote Piaski. Po więcej informacji zapraszam na forum prawdopodobnie w podobnm czasie będę robił podobną trasę... ale z powrotem na rowerze większa satysfakcja nie korzystać z komunikacji żadnej innej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.