Skocz do zawartości

[wyprawa] wyprawa po polskim wybrzeżu

Kozdrii

Rekomendowane odpowiedzi

witam. jestem z krzeszowic i takze myslalem o szlaku R10. moze jakies dokladniejsze info? jakie spanie, czy chcesz pozwiedzac itp?

no to tak jadę pociągiem do świnujścia albo gdańska następnie jadę rowerkiem po jakieś 60-90 km dziennie... nocuje na polach namiotowych, na koniec zostaje ze 2-3 dni ale już w jakimś pokoju(żeby bezpiecznie zostawić rower na caały dzień, żeby się po opalać odpocząć, wybieram się prawdopodobnie tym szlakiem r10, ale mam w miare dokładną mapę więc ściśle się nie muszę trzymać, jak będzie po drodzę jakaś ciekawa rzecz do zobaczenia, nie wykluczam odbicia z trasy....

z początku myślałem żeby zacząć od świnujścia i jechać na wschód, ale prawdopodobnie zmienię trasę, żeby na zachodzie kończyć wyprawę

Podczas trasy jeden dzień na odpoczynek i jakiś relaks na plaży w wybranym miasteczku.

A nie sensowniej jest odpoczywać codziennie po 1 h na dowolnie wybranej plaży zwłaszcza takiej, która nie jest zatłoczona... Jakoś wątpię abyś jechał,czy też jechali,  przez cały dzień non-stop.

A nie sensowniej jest odpoczywać codziennie po 1 h na dowolnie wybranej plaży zwłaszcza takiej, która nie jest zatłoczona... Jakoś wątpię abyś jechał,czy też jechali,  przez cały dzień non-stop.

Pewnie że masz rację i pewnie by tak jednak było, cały dzień na bank bym nie jechał :) Dziennie około 100km może trochę więcej.

Z tym, że moja wyprawa nie wiem czy dojdzie do skutku, bo mój Giant nie nadaje się pod bagażnik, chyba, że pojechałbym na tym Unibike'u który proponowałeś. 

@adhead Ta uwaga nie była adresowana personalnie do Ciebie tylko ogólnie, także do @kozdrii. Wiem, że z początku wydaje się, że całodzienna jazda wydaje się bardzo męcząca i wynik 200-300 km robi wrażenie i chciałoby się przerwy ale w praktyce wygląda zupełnie inaczej. Polskie wybrzeże jest bardzo bogate infrastrukturalnie więc będziesz się zatrzymywać częściej niż co godzinę a gdy tylko napotkasz dogodne zejście na ustronną plażę natychmiast skorzystasz z okazji i dasz nura do wody. A dłuższego leżakowania niż 2 h nie wytrzymasz na pewno...chyba, że zaśniesz. Wierz mi, że tak jest. Z wieloma osobami podróżowałem, które na początku także pragnęły dnia wolnego. Po kilku dniach okazywało się, że nie potrafiły dłużej wysiedzieć na miejscu, że ich nosiło w dalszą drogę.

Cześć!

Jestem Sebastian. Mam 20 lat.

Planuję podobną wyprawę. Od Szczecina, przez Świnoujście na Hel.

Chciałbym wyjechać około 4-6 lipca. Zakładam średnie tępo bez pośpiechu, około 70-100 km dziennie. 

POSZUKUJĘ KOMPANA WYPRAWY :)

Mam zamiar spać na dziko w namiocie.

Jeżeli ktoś byłby zainteresowany wspólną podróżą proszę o kontakt tutaj, na maila zaworskis@gmail.com albo na facebooku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...