konturek1 Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Mam 2 reby, pierwsza to 2012 26" RL z manetką Pop Lock, a druga to 2013 29" RL bez manetki i właśnie chciałbym przełożyć manetkę z jednej do drugiej. Jest taka możliwość? Jak tak, to jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Jeśli ma blokadę skoku to można. Linka przy blokadzie jest przykręcona małą śrubą imbusową. odkręcasz, wyciągasz linkę i wszystko. Zakładasz do drugiego naciągasz linkę przykręcasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konturek1 Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Tak się nie da ponieważ, po pierwsze są inne pokrętła które można oczywiście zamienić razem z mocowaniem na pancerz, jednak problem polega na tym ze w tej rebie gdzie jest manetka blokada po jej przekręceniu "odbija", a w tej bez, nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franiuu Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Więc prócz manetki będziesz musiał przełożyć także tłumik. Nie wiem, czy jest to gra warta świeczki, ale jeżeli chcesz, to wydaje mi się, że to jedyny sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konturek1 Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 a tłumiki niczym się nie różnią miedzy 26" ,a 29" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franiuu Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 aa, nie zauważyłem, że druga Reba jest 29". Myślę, że tak. Harfa sprzedaje tłumiki do Rock Shoxa i na ich stronie nie ma rozróznienia między wersjami 26" i 29". Zawsze możesz wyciągnąć oba i je porównać. Gdy będą się różniły długością, to po prostu skręcisz jak było i będziesz musiał odpuścić sprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Jeśli ma blokadę skoku to można A widziałeś rebe bez ? Tłumiki będą "takie same", znaczy klucz nasadowy 24mm i kręcimy. Jeżeli model 26" jest nowożytny i nie ma mocowania pancerza w koronie, jak starsze wersje, wszystko można przełożyć i powinno to działać bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 A widziałeś rebe bez ? Bez manetki będzie bez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Nie, bez manetki ciągle będzie "z" i tłumik ciągle będzie pracował, tylko nie da sie wtedy zablokować przepływu oleju ... inaczej, da się tylko trzeba pokrętło trzymać ręką albo np siłą woli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konturek1 Napisano 17 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Znaczy się mam zmienić całe tłumiki czy tylko jakąś ich część? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Wyjmij i zobacz czy mają taką samą długość, a raczej na pewno mają. jeżeli tak jest to po prostu przełóż tłumiki i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konturek1 Napisano 17 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Ok, dzięki za odpowiedzi jak znajdę jutro trochę czasu to się tym zajmę i napisze co z tego wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.