Skocz do zawartości

[Rower] Cube Curve Pro vs Scott Sportster X30 vs (Cube Nature Pro)

TomZak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Po długich poszukiwaniach, jazdach testowych zostały mi do wyboru dwa (trzy) rowery. Zaczął się okres wyprzedażowy i są one po:

1. Cube Curve Pro - ~2500 PLN
  2. Scott Sportster X30 - ~3000 PLN
  3. Cube Nature Pro - ~3300 PLN

Ponad 3k nie chcę wychodzić, bo sprzętu trzeba będzie dokupić za kolejny 1000 zł. Rower będzie używany głównie na ścieżkach, ale lubię pojechać w las, więc chcę, żeby też dawał radę.

Który z dwóch pierwszych będzie lepszy? Na pewno Nature będzie najlepszy, ale nie wiem czy znajdę dodatkowe środki. Czy warto mieć blokadę amortyzatora kosztem przerzutek? Co o tym sądzicie?

Tomek

Napisano

Witam

Cube Curve Pro ma lepszy osprzęt od Scott'a SPORTSTER X 30, ale nie ma blokowanego amortyzatora :(

sam się przymierzałem do Nature Pro oraz Curve Pro, a wybór padł na Unibike Zethos'a, idzie kupić za 2600, w tym samy sklepie Curve Pro kosztuje 2564, ale zethos jest ogólnie lepiej wyposażony, Nature Pro 3374 ale to jest 700 zł więcej niż zethos,

przeciw Cube przemawiał:, brak blokady amortyzatora, gorszy osprzęt od zethosa oraz cena haków do przerzutki, a do zethosa kosztuje troszkę mniej :D (2.5 raza mniej)

ja blokady nie używam, bo nie jeżdżę tylko po asfaltach, mam go max utwardzony (przez moją wagę ±100 kg)

najlepiej to przymierz się do każdego, mi pozycja na cube troszkę nie odpowiadała, na unibike lepiej mi się siedziało

życzę owocnych przemyśleń

Napisano

Widzę, że nawet licznik chcę taki sam kupić ;) W Unibike'u nie podoba mi się malowanie - cenię minimalizm :) Co do blokady, to tyle lat jeździłem bez i ani razu nie odczułem jej braku. W takim razie zostały mi Cube'y. Dzięki wielkie.

Napisano

W Unibike'u nie podoba mi się malowanie - cenię minimalizm

na malowanie to ja akurat nie zwracam uwagi, dla mnie to drugo-trzeciorzędna wytyczna przy kupowaniu roweru

Co do blokady, to tyle lat jeździłem bez i ani razu nie odczułem jej braku

jak wyjedziesz na równy odcinek, lub podjazd to wtedy poczujesz, blokada przydaje się przy szybkiej jeździe na równym terenie lub z górki ( na pazurki :P ), lyb przy podjazdach, wtedy kierownica nie ugina się przy mocniejszym pedałowaniu, a w „stójce” jest najbardziej odczuwalna 

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Dzięki, padło na Cube Curve Pro. Kupiony w sklepie Bergsport z Wrocławia przez Allegro, obsługa rewelacyjna (warto polecić) ;)

Rower ma już ponad 800km w tym jedna wycieczka trasą Oder-Neisse, sprawdza się w lesie, na polach, szosie, a także jako trekking z sakwami (bagażnik i sakwy Crosso Dry Big)  :) Jestem bardzo zadowolony z zakupu.  :thumbsup:

Tutaj po dwóch dniach i pierwszym zmywaniu błota:

8213bd64df3411e2919022000a1f8daa_7.jpg

Więcej o nim już wkrótce w moim garażu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...