okiloki Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Z najnowszych i najciekawszych rzeczy: Aktualnie pan ma zawieszone konto na allegro Zamówiłem u niego sztycę smica pro post 27,2. Kasę wpłaciłem 7 lutego, towaru nie mam do dziś, nadal zero kontaktu, telefon raz jest włączony, raz nie. I tak nie odbiera. Na sms'y i maile nie odpowiada, spory z allegro też. Teoretycznie jak szukałem w necie, to sprzedający ma 30 dni na wysłanie towaru. Niedługo chyba pójdę na policję, bo niewywiązanie się z transakcji to przestępstwo, a nie wykroczenie. Gdyby ktoś wpadł na pomysł żeby robić zakupy w tym sklepie, lub u niego na allegro (disorder-sztum), to serdecznie odradzam. Zastanówcie się dobrze, dołóżcie tą dychę czy dwie i kupcie to samo co on oferuje u kogoś innego. Polecam jeszcze sprawdzić jego komentarze na allegro. Porównajcie daty komentarzy z datami zakupu tych ludzi (kliknąć na numer aukcji z komentarza a potem na "1 osoba kupiła" na aukcji żeby pokazałą się data). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 26 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Czyli w dalszym ciągu disorder. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Właściciel pewnie wpadł na pomysł, że będzie robił sklep na zasadzie "płatne z góry". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okiloki Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Na moje to pewnie czeka z 2 tygodnie aż mu ludzie pokupują towar którego nie ma, a potem robi całościowe zamówienie w hurtowni, śmierdzi mi to łamaniem przepisów allegro, ale to tylko spekulacje. Towar niby wysyła, ale po jakim czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 u niego na allegro (disorder-sztum) szkoda, że nie wiedziałem wcześniej, bo byłem dzisiaj w Sztumie . Może bym coś kupił osobiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Od ręki dostępny jest chyba jedynie właściciel sklepu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 nie złapałeś ironii, tobo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Kasę wpłaciłem 7 lutego, towaru nie mam do dziś, nadal zero kontaktu, telefon raz jest włączony, raz nie. I tak nie odbiera. Na sms'y i maile nie odpowiada, spory z allegro też. Czyli lekcja z cyklu "jak nie należny robić biznesu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okiloki Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Czy ktoś jeszcze z tego forum robił tam zakupy i nie dostał towaru? Dzisiaj oddaję sprawę na policję, jeden klient z allegro już oddał (korba ok.100zł), dogadałem się z innym że podam jego numer też jako pokrzywdzonego (chwyty 30zł - niby sprzedane 4 osobom, ale nie wiem czy reszta dostała), moja sztyca za 88zł, razem może uzbierałaby spora sumka, można by złapać cwaniaczka. Jeśli chcecie to pozbierajcie kopie maili, potwierdzenia przelewu, screeny sms'ów i oddajcie na komisariat. Art 286KK http://www.arslege.pl/oszustwo/k1/a326/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 6 Marca 2014 Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Ja również zostałem oszukany przez tego człowieka. Kupiłem sztycę w sklepie internetowym ponad 3 miesiące temu, do dzisiaj jej nie otrzymałem. Na maile nie odpowiada, telefonów nie odbiera. Stówka poszła w cholerę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okiloki Napisano 6 Marca 2014 Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Wyżej napisałem co musisz zabrać na policję. Twoja sytuacja jest o tyle inna, że robiłeś zakupy w sklepie internetowym i nie możesz skorzystać z POK allegro aby odzyskać kasę, pewnie komornika mu zasądzą. Ale może dzięki Tobie zamknęli by tą trefną witrynkę, żeby przypadkiem nikt więcej tam nie zawitał po zakupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darasekpoz Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Dobrze, że jest forum, bo wymarzona sztyca była w dobrej cenie u niego. Zdecydowanie się jednak nie skuszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okiloki Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Jupi! sztyca doszła! Przypomnę że zamawiałem 7 lutego a dziś jest 14 marzec. Zamawiałem czarny mat a doszła biała połysk. Dobrze, że chociaż średnica się zgadza. Mój ostatni zakup w tym sklepie. Muszę jeszcze tylko iść na policję wycofać sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 14 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Jupi! sztyca doszła! Przypomnę że zamawiałem 7 lutego a dziś jest 14 marzec. Zamawiałem czarny mat a doszła biała połysk. Dobrze, że chociaż średnica się zgadza. LOL! Jak to mówią: "lepszy rydz, niż nic"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Potwierdza to fakt, że ten sklep trzeba omijać szerokim łukiem. Standardowy biznes... Płatne z góry, sprzedaje towar, którego nie posiada - i "czasami" ma pewnie problem ze zdobyciem na czas... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.