Skocz do zawartości

[sklep internetowy] www.disorder.pl ostrzeżenie

fomej

Rekomendowane odpowiedzi

Z najnowszych i najciekawszych rzeczy:

Aktualnie pan ma zawieszone konto na allegro

Zamówiłem u niego sztycę smica pro post 27,2. Kasę wpłaciłem 7 lutego, towaru nie mam do dziś, nadal zero kontaktu, telefon raz jest włączony, raz nie. I tak nie odbiera. Na sms'y i maile nie odpowiada, spory z allegro też. Teoretycznie jak szukałem w necie, to sprzedający ma 30 dni na wysłanie towaru. Niedługo chyba pójdę na policję, bo niewywiązanie się z transakcji to przestępstwo, a nie wykroczenie. Gdyby ktoś wpadł na pomysł żeby robić zakupy w tym sklepie, lub u niego na allegro (disorder-sztum), to serdecznie odradzam. Zastanówcie się dobrze, dołóżcie tą dychę czy dwie i kupcie to samo co on oferuje u kogoś innego. Polecam jeszcze sprawdzić jego komentarze na allegro. Porównajcie daty komentarzy z datami zakupu tych ludzi (kliknąć na numer aukcji z komentarza a potem na "1 osoba kupiła" na aukcji żeby pokazałą się data).

Na moje to pewnie czeka z 2 tygodnie aż mu ludzie pokupują towar którego nie ma, a potem robi całościowe zamówienie w hurtowni, śmierdzi mi to łamaniem przepisów allegro, ale to tylko spekulacje. Towar niby wysyła, ale po jakim czasie.

Czy ktoś jeszcze z tego forum robił tam zakupy i nie dostał towaru? Dzisiaj oddaję sprawę na policję, jeden klient z allegro już oddał (korba ok.100zł), dogadałem się z innym że podam jego numer też jako pokrzywdzonego (chwyty 30zł - niby sprzedane 4 osobom, ale nie wiem czy reszta dostała), moja sztyca za 88zł, razem może uzbierałaby spora sumka, można by złapać cwaniaczka. Jeśli chcecie to pozbierajcie kopie maili, potwierdzenia przelewu, screeny sms'ów i oddajcie na komisariat. 

Art 286KK http://www.arslege.pl/oszustwo/k1/a326/

Wyżej napisałem co musisz zabrać na policję. Twoja sytuacja jest o tyle inna, że robiłeś zakupy w sklepie internetowym i nie możesz skorzystać z POK allegro aby odzyskać kasę, pewnie komornika mu zasądzą. Ale może dzięki Tobie zamknęli by tą trefną witrynkę, żeby przypadkiem nikt więcej tam nie zawitał po zakupy.

Jupi! sztyca doszła! Przypomnę że zamawiałem 7 lutego a dziś jest 14 marzec. Zamawiałem czarny mat a doszła biała połysk. Dobrze, że chociaż średnica się zgadza.

Mój ostatni zakup w tym sklepie.

Muszę jeszcze tylko iść na policję wycofać sprawę.  :icon_confused:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...