rajder123 Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Witam, proszę o pomoc ! ! ! Właśnie wróciłem z treningu i nie mogę zdjąć buta spd M088. Wygląda na to ża za bardzo zaciągnąłem klamrę, zacięła się i nie mogę nacisnąć tego przycisku. Wszystko widoczne na obrazkach: http://oi44.tinypic.com/30lp1ef.jpg http://oi42.tinypic.com/igyx3c.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MsRIFU Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Nie ma tam żadnych śrubek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Na zdjęciu nr 1 pod "schodkami" na pasku i pod mechanizmem zatrzaskowym znajduje się śruba mocująca klamrę do buta. Odegnij pasek do góry i dostaniesz się wtedy do śruby śrubokrętem krzyżakowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 15 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Hehehehe, dokładnie to samo miałem ostatnio w swoich M300, nigdy wcześniej nie zdejmowałem butów śrubokrętem Tak jak koledzy piszą - pod tym czasnym na dole jest śruba, wykręć cały zatrzask i jeżeli masz możliwość to przesunąć całą klamrę w dół (u mnie są 2 gwinty - wkręcenie w ten dolny rozwiązuje problem ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajder123 Napisano 15 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Dzięki, problem rozwiązany ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant3z Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Dzięki za ostrzeżenie, też zaciskałem na maxa M088, teraz już nie będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qr3ak Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 He he miałem raz to samo, śrubokręt pomaga sąsiad śrubki wykręcał i się ze mnie śmiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Jakby nie ta śrubka to by trzeba nogę ucinać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laqss24 Napisano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Nie chcę się chwalić, ale ostatnie czasy również miałem taką samą przygodę z M088-ami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio833 Napisano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Również mam te buty shimano M088 i trochę mnie to dziwi, że aż tak mocno zaciskacie tą klamre. Nie boli Was stopa podczas pedałowania? Ja najczęściej w czasie jazdy musze jeszcze luzowac tak do okolo polowy bo czuje dyskomfort i lekki ból. Zaznaczam, że dopiero w tym sezonie zacząłem przygode z spd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalPolo Napisano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Może mają wąską/niską stopę a długą. Mi pozostaje parę ząbków tylko do końca. Tapatalkowane n7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.