Skocz do zawartości

[tylna obręcz] jaka tylna obręcz do 150 zł pod v brake

Pymyn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A więc tak.

Piasta: 32 otworowa Shimano Deore 2010 FH-M590

Szprychy: CN spoke db454 262mm

Obecna obręcz: Mavic XC 717. - http://www.cyklotur.com/czesci/kola-obrecze-piasty-szprychy/obrecze-rowerowe/26-cali-559/standardowe/p,obrecz-xc-717-v-brake-mavic,41075.html

Na tym kole przez 2.5 roku przejechałem około 5000 km. Oddałem do centrowania do serwisu i okazało się, że obręcz jest zbita od zjeżdżania po schodach i nie da się już jej idealnie wyprostować.  O klocki nie ociera, lecz szarpie przy naciskaniu klamki.

Ogółem zawiodłem się na niej. Kupując ją w 2010 roku myślałem, że obręcz za kwotę 200 zł powinna wytrzymać niemal wszystko. Teraz wiem, że byłoby lepiej jakbym wybrał stalową albo bardziej ją oszczędzał. Zapłaciłem po prostu za niską wagę.

Gość w sklepie powiedział mi, że samą obręcz aluminiową, oczkowaną mogę dostać za 70 zł + 40 zł przeplatanie.

Czy ktoś ma jakieś propozycje jaką obręcz powinienem wybrać ?

Jeżdżę tylko dla własnej przyjemności, nie startuje w zawodach. Jeżdżę głownie po mieście, sporo krawężników, nierówne chodniki, czasami przejeżdżam przez las. Tempo nie jest wolniejsze staram się jeździć z dość szybkim tempem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...