Skocz do zawartości

[zabezpieczenie rowerowe] MASTERLOCK 8234 opinie

hxcv1679

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zbieram się do zakupu tego łańcucha i fajne było by poznać opinie kogoś na temat tego typu zabezpieczeń zastanawiam się również nad u - lockiem ,ale nie pasuje mi za bardzo pod względem sztywnej charakterystyki. I jeszcze pytanko czy w tej samej cenie u-lock będzie lepszym zabezpieczeniem ?? czy po prostu nie ma lepszych gorszych jeśli chodzi o skale zabezpieczenia zamka i możliwości przecięcia ??Jeśli chodzi o przewożenie to będzie jeździł ze mną w plecaku waga mnie nie odstrasza :) ( I czy marka ma znaczenie kryptonite, magnum, itp. w sensie czy dopłacić i wziąć łańcuch kryptonite ?)

Napisano

Jeśli chcesz wozić w plecaku to bierz łańcuch ...jest bardziej uniwersalny ale za to U-lock można swobodnie przewozić bez plecaka czy sakwy.

U-locki mają odpowiednie klasy zabezpieczenia i wytrzymałości zamków i generalnie im droższy tym klasa jest wyższa. Jednak ja miałem U-lock średnie klasy się rozwalił więc kupiłem jeden z najtańszych największych i od ponad 5 lat jest OK.

Napisano

łańcuchy z zasady są droższe. Natomiast ulocki są grubsze, moge oprucz tego co zaproponowałeś polecić:  u-lock Evolution series 4 lub Evolution Series 4 1090 Integrated Chain

czyli za takiej samej klasy zabezpieczenie w postaci łańcucha muszę więcej zapłacić niż za u-locka ?? http://allegro.pl/masterlock-lancuch-quantum-8234-czarny-krakow-i3291474256.html to wydaje mi się strasznie uniwersalne zabezpieczenie :) O kurcze coś przed chwilą znalazłem na necie coś co chyba skutecznie mnie odstraszy od tej firmy

Napisano

@hxcv1679

Filmik przedstawia starszego typu zamki, które obecnie nie są już używane, chociaz masterlock wprowadził je na nowo ale w zmiennej i ulepszonej wersji, której nie da się tak otworzyć  (kajdanki)

Dodatkowo ten łańcuch posiada inny system zamykania

Napisano

@hxcv1679

Filmik przedstawia starszego typu zamki, które obecnie nie są już używane, chociaz masterlock wprowadził je na nowo ale w zmiennej i ulepszonej wersji, której nie da się tak otworzyć  (kajdanki)

Dodatkowo ten łańcuch posiada inny system zamykania

Dzięki już troszkę spanikowałem po tym filmiki czyli można kupować ten łańcuch nie ma do niego większych zastrzeżeń ??

Napisano

@hxcv1679 Tak, waga tego zapięcia to 2.5 kg z tego co pamiętam.

sporo ale mnie waga nie przeraża tylko czy mi to plecaka nie urwie :D

Napisano

u-lock według producenta ma 10 najwyższy stopień bezpieczeństwa, natomiast łańcuch 9.

ulock posiada atesty Sold Secure, VDS, SSF

łańcuch: Silver Sold Secure

czyli u-lock trochę lepszy

a cena podobna czy skupić się na marce i wybrać coś kryptonite ??

Napisano

Nie chcę śmiecić nowym tematem, więc zapytam tutaj.

Możecie polecić jakiś u-lock lub łańcuch do ok. 100zł? Będę musiał do pracy dojeżdżać rowerem i trzeba będzie go zostawiać na dworze. Na szczęście jest to odgrodzone miejsce, a dostęp mają tylko ci, którzy przyjeżdżają do pracy rowerem, ale mimo wszystko byłbym spokojniejszy, gdybym przypiął rower.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...