Skocz do zawartości

[Amortyzator] jaki do ramy Krossa a6 2009?

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Każdy z nich będzie oferował podobną charakterystykę pracy- z wyjątkiem tych dwóch starych SIDów z mocowaniem pod V-ki. To zabytkowe zabytki.

Zanim jednak się zdecydujesz ,sprawdź długość rury sterowej. 

Ten na przykład ma dosyć krótką,która może być za krótka

http://allegro.pl/reba-sl-rock-shox-amortyzator-manetka-sid-fox-foty-i3319921411.html.

Podłączam się pod temat.

Zmienilem Kross'a z 2008 roku (sprzedałem bratu) na 2009 i mam w nim amortyzator Rock Shock Dart 3 TK.

W poprzednim był Tora W318 , można było dopompować ciśnienie (mam pompkę do amorów) w zależnosci do wagi/preferencji.

Dart ma sprężyne i mimo mojej nienajmniejszej wagi jest za twardy.

Co polecicie nowego do max. 1000-1100 pln ?

jaka musi być minimalna i max długość rury strerowej amora? Długość główki ramy w Krossie : 135 mm

Ja w swoim Krossie z główką ramy 135mm potrzebowałem 185 mm sterówki przy sterach VP A41AC półzintegrowane oraz mostku seryjnym krossa. Najlepiej będzie jak zdemontujesz swój amortyzator który obecnie masz w rowerze i zmierzysz długość sterówki. 

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

A ja po przerwie przypominam się w sprawie amortyzatora.

Co polecicie dla amatora do Kross'a z 2009 roku, obecnie mam Rock Shock Dart 3 TK, wcześniej miałem w Krosie z 2008 Tora W318 i jak dla mnie wystarczał.

Pod tarcze jest spory wybór ale ja mam V-ki i nie planuję na razie zmieniać, na Allegro znalazłem jedynie (może źle szukałem) RST First Air za 900 pln.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...