kubarum11 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Witam, gdy kręce kołem czy to w powietrzu czy jadąc słychać takie delikatne tarcie o hamulec, sprawdzałem tarcza jest prosta , koło to samo , co może być powodem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Powodem może być i zapewne jest źle wyregulowany hamulec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubarum11 Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 a Czy mógłbyś mi powiedzieć jak to się robi poprawnie? AVID Juice 5, tarcze AVID 185 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Luzujesz śruby mocujące zacisk do adaptera, naciskasz klamkę i na zaciśniętej dokręcasz śruby. Jeśli to nie pomaga, zostaje regulacja "na oko". Czyli patrzysz przez szczelinę między klockami i starasz się ustawić zacisk tak, by tarcza znajdowała się idealnie po środku. Przed regulacją możesz jeszcze spróbować rozepchać tłoczki, czasem są zbyt blisko. Jakimś tępym (i wąskim) narzędziem naciskasz na tłoczek, czekasz tak chwilę i robisz to samo z drugim. Możliwe też, że któryś z tłoczków jest zapieczony lub w układzie jest zbyt wiele płynu i choćbyś jak chciał, nie wyregulujesz tego. Ale na razie nie ma co sobie dorzucać stresu, spróbuj po prostu je dobrze ustawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubarum11 Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Jutro rano spróbuje to zrobić, zobaczę i napiszę efekty jutro , na razie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubarum11 Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Jest wszystko ok , pierwszym sposobem i już śmiga , dzięki za odpowiedź , temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.