Medyczny Napisano 14 Czerwca 2013 Napisano 14 Czerwca 2013 Witam Mam 195 cm wzrostu, 95 kilo wagi, 90cm długość nogi. Zalecany rozmiar wg kalkulatora to 20.5. Szukam górala, lub enduro chociaż tu zatrzymuje mnie cena 5000. Góral- rozwojowa rama, tak bym po sezonie mógł zainwestować w niego jakieś 2000 (amortyzator), więc chyba osprzęt mniej ważny. Cube - za krótki, sprzedawca zasugerował mi rozmiar 23 a i tak ręce szukały czegoś z przodu Specialized (rockhopper czy stumpjumper - ktorys tam w przedziale 3-4K) sprzedawca sugerował rozmiar 21, zauważyłem że rower jest dłuższy, sylwetka niżej, mam długie łapska, chyba wygodniej. Myślałem by dorwać za 5000 - Specialized Carve, z kiepskim osprzętem, po sezonie wsadzić w niego troszke pieniążków bo wpadną. Interesuje mnie też firma Scott, ale nie wiem gdzie w Warszawie mam okazje przymierzyć, znalazłem taki rower w internecie http://sklep.kastor-...mart&Itemid=188 boję sie jednak, że w takiej cenie to nic dobrego z tego nie będzie, jednak amortyzator w ramie jest kuszący, lubiłem kiedyś poskakać, po długiej przerwie pewnie znów sprobuję. Czy 29er nie będzie mnie zbytnio ograniczał w doraźnych skokach po okolicznych górach? Liczę na wasze propozycje i rady. Podsumowując dobra podstawa do pozniejszego rozwoju. Dzięki i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.