Hell4Ge Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 no to tak, na wstępie powiem, że przyjmowane są nawet chore pomysły młotka wałka i piły mechanicznej, bo pewnie i tak kupię nowy amorek Link do zdjęć: http://imgur.com/PmLmccA&A5APtfO&07xaSJV&9J8SYME&JnswFmY&37UYf1t Problem: Ważę 90 kg, i nie ma bata żebym ugiął amorek w 75%, o 85% nie mówiąc. Zasadniczo zawsze jest na max utwardzeniu mimo regulacji, a jego czułość... no cóż, niemal na zablokowaniu Da się wymienić sprężyne? Edit: Tak, makrokesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rezox Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Możesz poszukać miększej sprężyny w takich wymiarach. Ale gdzie i za ile? Chyba lepiej kupić jakiegoś XCRa. EDIT: Zapomniałem dodać że jeśli to makrokesz to pewnie masz stery 1" i ciężko będzie znaleźć jakiś sensowny amortyzator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hell4Ge Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 EDIT: Zapomniałem dodać że jeśli to makrokesz to pewnie masz stery 1" i ciężko będzie znaleźć jakiś sensowny amortyzator. Nie jestem do końca pewien czym są stery, tzn. nie wiem jak się dobiera widelce, anyway wygląda tu u mnie tak (zdjęcie cudzego roweru): Tylko mniej firmowo i mam chyba 3 węższe nakładki Nawet coś w google znalazłem http://sprzedajemy.pl/sprzedam-rower-active-1-rok-bdb-stan,286751 Co do nowego amorka to chyba NVX 75mm by mi starczył Słyszałem, że niby jest 100mm ale nie widziałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rezox Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Masz stery ahead 1-1/8" i pod takie powinieneś szukać amortyzatora, skok powinien być taki jak w starym amortyzatorze a rozmiar pod koło 26" (NVX jest pod 28"). Oczywiście jeśli masz taki rower jak na zdjęciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Można za jakieś 5zł kupić sprężynę do simsona, nadaje sie do "MakGajwerowskich" wojaży w garażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hell4Ge Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Można za jakieś 5zł kupić sprężynę do simsona, nadaje sie do "MakGajwerowskich" wojaży w garażu Ja bym się nie zdziwił, jak bym właśnie ją miał, ale pomysł zacny milordzie Edit: Jednak takiej nie mam, u mnie jest końcówka spłaszczona, może pilnikowana albo coś. O ile znajdę gdzieś taką na mieście by nie płacić za nią mniej niż za dostawę to się pobawię bo w garażu mam sporo zabawek Aha druga kwestia wiejskiego tuningu, to w sprężynowych amorkach pierwszy lepszy olej będzie dobry? Zastanawiam sie nad kujawskim z kuchni, w końcu z pierwszego tłoczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebol Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Kujawski zjełczeje i będzie śmierdolić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasperek Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Lej jakikolwiek olej z CPNu (Orlenu dla mniej wtajemniczonych ). Pamiętaj jednak, że im bardziej rzadki, tym lepiej będzie znosić niskie temperatury. Z tego powodu odpada na wstępie np. Pilarol, który jest chyba najtańszym olejem dostępnym na stacjach benzynowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.