Piehursson Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Witam. Żona zapragnęła wyposażyć swój bicykl w urządzenie pomiarowe typu licznik Nie chce jej się tachać smartfołna na ramieniu. Wstępnie wybór padł i ze względu na cenę jak i wygląd na Sigmę 8.12. Martwi mnie tylko czy ten licznik ma możliwość zachowania danych w pamięci po wymianie baterii. Nigdzie nie mogę się doszukać takiej informacji i podejrzewam, że tej opcji w przypadku tego licznika brak. Chciałem się jednak upewnić. Może ktoś z Was posiada ten licznik i jest w stanie mi odpowiedzieć? Jeśli jednak 8.12 jest pozbawiony tej funkcjonalności, następnym wyborem jest Sigma 1009. A może warto kupić coś innego w tej cenie? Chodzi oczywiście o liczniki przewodowe, najlepiej z możliwością montażu na mostku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siam Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Witam. Żona zapragnęła wyposażyć swój bicykl w urządzenie pomiarowe typu licznik Nie chce jej się tachać smartfołna na ramieniu. Wstępnie wybór padł i ze względu na cenę jak i wygląd na Sigmę 8.12. Martwi mnie tylko czy ten licznik ma możliwość zachowania danych w pamięci po wymianie baterii. Nigdzie nie mogę się doszukać takiej informacji i podejrzewam, że tej opcji w przypadku tego licznika brak. Chciałem się jednak upewnić. Może ktoś z Was posiada ten licznik i jest w stanie mi odpowiedzieć? Jeśli jednak 8.12 jest pozbawiony tej funkcjonalności, następnym wyborem jest Sigma 1009. A może warto kupić coś innego w tej cenie? Chodzi oczywiście o liczniki przewodowe, najlepiej z możliwością montażu na mostku. Ciężko stwierdzić, bo na stronie sigma faktycznie wygląda, jakby tej funkcji nie było. Dla np. NC 16.12 (http://sigma-topline2012.com/en-us/topline-2012/bc-16-12-sts-cad/standards.html) jest ta funkcjonalność opisana jako "Integrated memory chip". Ale np. na stronie http://www.spoke-store.com/sigma-bc-8-12/ jest napisane, że posiada memory chip'a - pytanie tylko czy nie jest to błąd A nie interesowałeś się zgrywaniem danych z licznika do komputera PC przez stację dokującą? Zastanawiam się jakie dane można tam zobaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 A nie interesowałeś się zgrywaniem danych z licznika do komputera PC przez stację dokującą? Zastanawiam się jakie dane można tam zobaczyć Małżonce aż takie bajery nie są potrzebne Zresztą dla przeciętnego użytkownika zgrywanie danych dotyczących prędkości, czasu i dystansu są mało interesujące jeśli nie są połączone ze śladem gps. Tak mi się wydaje. Ja natomiast używam Garmina 310XT a tam mam wszystko czego dusza zapragnie... no może oprócz miernika mocy bo na taką zabawkę długo mnie jeszcze stać nie będzie Ale wracając do Sigmy to tak jak pisałem w pierwszym poście jednak chyba nie ma opcji zachowania danych. Prosiłbym jednak posiadaczy o wypowiedzenie się Tudzież o zaproponowanie jakiejś alternatywy dla 1009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmielo Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Witam Podepnę się. Mam możliwość wzięcia tego licznika Sigma 1009 za punkty Vitay na stacji? Warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenon77 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Posiadam licznik Sigma 8.12 więc się wypowiem. Na pewno ma on opcje ręcznego wpisania dystansu całkowitego i całkowitego czasu jazdy. Co do opcji zachowania danych to nie wiem bo jeszcze baterii nie wymieniałem. Ale raczej tej funkcji nie ma bo w instrukcji nic o tym nie jest napisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.