ostry2407 Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Ostatnio borykam się z trzaskami które czuć na korbie. Dziwne trzaski pojawiają się głównie na tej konfiguracji przerzutek przód 2 a tył 4. Zauważyłem również, że trzaski pojawiają się gdy pedały są w pozycji poziomej i ostatnio przy biegach w których lekko się pedałuje. Kaseta odpada bo wymieniłem. suport również został wczoraj wymieniony, łańcuch wymieniony razem z kasetą Connex 800. Już nie mam pomysłu co morze tak trzaskać. Przy przełożeniach które wymagają większego nacisku na pedały np. przód 3 a tył 6,7,8 najmniejsze zębatki jest cisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LRS Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Sprawdź czy nie masz luzów na zębatce nr 2 lub jakichś deformacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiesiu Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Obstawiam łożyska pedałów, przesmaruj albo pożycz od kogoś drugie pedały i zobacz czy jest różnica.Z doświadczenia wiem, że całkiem rozsądne jest zaczynanie eliminacji takich dźwięków zaczynając od pedałów, bo one często płatają niezrozumiałe figle. Jak masz na pedałach takie metalowe rameczki przykręcane na śruby to też je wykręć, wyczyść i nasmaruj przed wkręceniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kns3k Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Moze slabo dokrecona miska suportu. Docisnij stopa z boku pedal tak zeby korbe obciazyc. U mnie przy takim nacisku strzelala miska suportu. Wymiana, dokrecenie i nic nie puka nic nie stuka Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsndx Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 PEDAŁY , wymienić lub sprawdź na innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.