Direct Napisano 10 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 gratuluję zakupu co do powietrza w amorku niestety nie mogę się wypowiedź, ponieważ nie sprawdzam tego... ale coś jest troszke mniej tego ciśnienia bo zbytnio dobija. Może to wina ego że jeździłem na mrozie potem do domu go wstawiłem... chciałem od razu dodać że po 2 miesiącach od kupna ułamał się taki srebrny hak do tylnej przerzutki... możliwe że gdzieś zachaczyłem bo był trochę wygięty no i to że skakałem ale 32 zeta i nowy mi wstawili w sklepie . Od razu powiem jak mam dobrze ze sklepem.... właściciel sklepu ma klub sportowy i takiego levela A6 więc wszystkie części zamienne ma na stanie i na nic nie musze czekać ani dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo Napisano 11 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Direct : A nie miał byś może tego "przycisku" od blokady amorka załatwić . Bo mój jest jakiś felerny , luzny jakiś : ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 11 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Poczekaj do zimy i przesiadając się na rower zimowy (mi by było A6 szkoda w zimie jeździć ) zawieź ten do serwisu. Powiedz, że popuszcza powietrze i go im zostaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Direct Napisano 11 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Leo: może poprostu naciągnij linke do amora. Swoją drogą zapytam się w sklepie czy mają tą mentke blokady skoku i za ile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo Napisano 11 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Tylko że ten koleś w servisie mi już 5 razy naciągał i dalej się luzuje jak mnie wytrzęsie w terenie : ). A jak byś mógł załatwić to dziękówka : ) . A co do zimy to pewno że nie będę jezdził na Krossie . Mam taki stary rower z Auchana : ) to będę śmigał w zimie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 11 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Ech... Ja na swoim raczej jezdzic nie zamierzam, chyba ze po szosie i ubitym sniegu. Wypadaloby czasem w teran sie kopnac, ale jesli napada sniegu po kolana (a ostatnimi czasy tak sie dzieje) to nie bedzie o tym mowy. Poki co zajme sie wymiana czesci osprzetu i oczywiscie konserwacja A, no i na przyszly sezon kask musze kupic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 12 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 (edytowane) A jest w A6 mozliwośc założenia tarczówek ? Po waszych komentach spodobał mnie się ten rower joł Edytowane 12 Listopada 2006 przez KuLa2030 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo Napisano 12 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 "A jest w A6 mozliwośc założenia tarczówek ? Po waszych komentach spodobał mnie się ten rower" . Oczywiście że jest . A rower jest naprawdę spox . Jak chcesz to mogę ci strzelić kilka fotek dokładnie pokazujących piękno tego roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 12 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Ok Możesz dać aha i ile Ty za niego dałes ? Jak na Allegro są po 1950zł to opłaca sie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 12 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Opłaca... Ale nie do końca Na 2007 będzie lepszy osprzęt i amor ale za to na bank będą droższe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo Napisano 12 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Za Krossa A6 dałem równe 2000 zł w Legnicy tylko wymieniłem częśći min. kierownicę mostek sztycę i jeszcze parę pierdół . A jeszcze tak miałem że te częśći co mi koleś wymienił to tamte wziął (kiera mostek) a dał mi inne mniejwięcej cenowo takie same . Ja z allegro raczej bym nie brał . Bo jak coś pierdyknie to gdzie go dasz na przegląd jak np. koleś co ci sprzedał będzie mieszkał na 2 końcu polski Sry że słaba jakość fotek .. ale przed chwilą robiłem w domu (ciemno już ) . Jutro jadę w teren to porobię jakieś foty na łonie natury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 12 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 No Krossiwo super Gdybym teraz kupował rower to bym się nie zastanawiał co wybrać Jak jest u ciebie z przyzwyczajeniem się do klamko-manetek DC? Bo jak jeździłem na znajomego rowerze to jakoś mi to nie podchodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo Napisano 12 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Zależy jak komu wygodnie . Ja jak pierwsz raz wsiadłem na Kross-a (przed sklepem jeszcze) to nie wiedziałe o co chodzi z tymi przerzutkami . Ale w terenie naprawdę się sprawdzają , wszyscy w klubie mi gadają że w terenie to tylko gripy , ale ja się przyzwyczaiłem do DC i mi się podobają , wygodnie mi się jezdzi i miętko chodzą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 12 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 No tak z tym servisowaniem był by problem ale najwyżej za naprawy musiał bym płacić A zdjecia i tak fajne podoba mi sie A6 tylko mam strasnzy dylemat co wybrać joł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamykyo Napisano 12 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Leo rzuć pare fotek przedniej piasty z 2 stron. co to za piasty siędzą w a6? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo Napisano 12 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Piasty: JoyTech, łożyska maszynowe na razie tylko tyle ... po szosie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkv Napisano 12 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Mam 2 pytania ile masz wzrostu i jaki rozmiar ramy masz w tym krosie ? Bo ja sie coraz bardziej szykuje, na kupno krossa tylko nie wiem czy lepiej 17 czy 19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo Napisano 12 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Co do rozmiaru to ja mam 19" ramę a wzrostu 182-3 cm . Idealna by była rama 18" , ale Kross robi tylko 21" 19" 17" . Jeżeli masz poniżej 178-180 cm to bierz raczej 17" . A na tym forum jest też pełno tematów "jak dobrać odpowiedni rozmiar ramy" . Poczytaj sobie i dokonaj wyboru . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 12 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Aha leo a jak się spisuje Amortyzator w A6 ? Bo słyszałem że się szybko zaciera czy to prawda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo Napisano 13 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Z amorem jest ok . Jest powietrzny i można dużo kombinować z nim pompować i w ogóle bawić się . Z blokadą jest co zawsze się przydaje na równych odcinakch (np. asfaltowych ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkv Napisano 13 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Dzięki Ale szkoda, że kross nie produkuje tych 18 . Ja czekam na krossy 2007 i kupuje Ale bęzie fajnie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 13 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Katalogowa cena A6 ma wynosic 2799 PLN. Raczej ciezko bylo sie spodziewac aby stanialy skoro maja zalozone rock shox tora 318... Kiere zmienic i dodac rogi mozna we wlasnym zakresie a moim zdaniem axon spisuje sie znakomicie, wiec czegoz chciez wiecej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkv Napisano 13 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 A w takim razie wiesz ile będize kosztował a4 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo Napisano 13 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Ja bym brał na twoim miejscu Krossa A6 (tego co teraz jest czyli 2006r. ) ale jak wyjdą nowe Krossy . Bo pewnie ceny poprzednich roczników zejdą ostro w dół . To pewno A6 kupisz już za 1700 zł 1800 zł może , ja bym tak zrobił na twoim miejscu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkv Napisano 13 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Nom to jest dobry pomysł, tylko gdzie takiego krossa dopaść ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi