nabial Napisano 3 Września 2007 Udostępnij Napisano 3 Września 2007 racja, wczoraj smigalem na a6 19" i idealnie mi lezy ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 3 Września 2007 Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Wydaje mi się, że większe znaczenie ma długość nóg niż sam wzrost, do tego trzeba doliczyć odpowiedni rozmiar w zależności od stylu jazdy (bardziej extreme mniejszy, spokojniej większy). Ale i tak najważniejsza jest długość górnej rury, a nie sama jej wysokość, która łatwo może być kontrolowana sztycą. Ważne jest by odległość od górnej rury do krocza gdy stoimy okrakiem na rowerze wynosiła co najmniej 10cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 4 Września 2007 Udostępnij Napisano 4 Września 2007 pytanko: nie wiecie ile waży rama 21` od a6? bo morph to to samo tylko różni sie mocowaniem tylnego koła.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 5 Września 2007 Udostępnij Napisano 5 Września 2007 morph to nie to samo, nawet z wyglądu Już prędzej przypomina ramę z A2. dla serii level (A4-A8) wagi wyglądają mniej więcej tak 17 - 1,70 19 - 1,77 21 cali - 1,85 kg Twoja może wazyć koło 1,95 kg, bo 19-tka Morpha ponoć waży 1,87 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 5 Września 2007 Udostępnij Napisano 5 Września 2007 dzięki evo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 6 Września 2007 Udostępnij Napisano 6 Września 2007 problimo - w moim a6 srubka imbusowa mocujaca manetke blokady skoku ma zerwany gwint - nie moge wykrecic, macie jakies sposoby, jak to rozkrecic? efekt ma byc taki zebym przesunal manetke ku srodkowi kiery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo Napisano 19 Września 2007 Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Żeby rozgrzać temat do dyskusji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srebrny ford Napisano 19 Września 2007 Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Rower naprawdę dobrze znosi bliski kontakt z ogniem Nie stwierdzono niekorzystnego oddziaływania promieniowania cieplnego na rower i elementy jego wyposażenia. Ide dorzucić do ogniska bo zaraz wygaśnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 19 Września 2007 Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Ale cacko fordzie Ja nigdy tego wehikułu nie widziałem ...... Nawet firma jakaś taka nieznana. Czy to może jest kuzyn Cannondale'a ? ? ? Pozdrawiam ! P.S. Te siodełko mi się podoba - takie "kozackie" - to jest chyba DIY co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel934 Napisano 20 Września 2007 Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Hej sorry że się trochę podepnę pod temat rozmiarów, ale jaki powinienem wziąć na 180cm? (mam 14 lat, rosne). Wiem, że najlepiej usiąść, ale ja nie wiem, który wziąć (siedziałem już). 19" lub 21". Rower to specialized HardRock XC comp. Na 12" mam moze 2 cm do kroku, ale jeszcze urosnę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nasti Napisano 20 Września 2007 Udostępnij Napisano 20 Września 2007 W dziale rowery/ramy masz odpowiedni topic który być może rozwieje twoje wątpliwości. To jest temacik odnośnie testu krossa level'a a6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 18 Października 2007 Udostępnij Napisano 18 Października 2007 może mi ktoś coś powiedzieć o sztywności ramy A6 rocznik 07? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 21 Października 2007 Udostępnij Napisano 21 Października 2007 moja waga 85-90kg rama wystarczajaco sztywna, w porownaniu do konkurencji jak zwykle w przypadku krossa i jego rowerow, za te pieniadze najlepszy wybor przy mocnym deptaniu korba lx h2 delikatnie plywa - widoczne jak lancuch jest na blacie i cisne pod gorke, ale to w ogole nie przeszkadza, acz swiadczy o tym ze mufa moglaby byc sztywniejsza, reszta ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucek Napisano 21 Października 2007 Udostępnij Napisano 21 Października 2007 jak wiesz, że jeszcze urośniesz, to bierz 21'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 21 Października 2007 Udostępnij Napisano 21 Października 2007 czyli przy 60 kg będzie pewnie ok ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 21 Października 2007 Udostępnij Napisano 21 Października 2007 ano musi, wiesz przy takiej wadze to trzeba miec pecha zeby cokolwiek strzelilo co do tego plywania korby to tez dodam, ze pod moimi chudziutkimi nozkami prawie wszystkie ramy plywaja, bez roznicy jaka korba w nich siedzi ew poszukaj meridy albo cuba, bo na allegro trafiaja sie czesto megaokazje i warto dolozyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 21 Października 2007 Udostępnij Napisano 21 Października 2007 cube odpada ze względu na wagę. a Meridy nie chce niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 30 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jaka jest długość główki ramy w 19" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo Napisano 30 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Dokładnie 11,8 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 a moze ktos chcialby mi odstapic ramke krossa a6 19" ze sterami i sztyca najlepiej ?? ;] jesli ktos ma pisac na gg: 6442498 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 http://www.allegro.pl/item293248333_rama_l...lo_czytaj_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 dzieki ale juz kupilem nowa za 310 razem ze sztyca i sterami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Co tu tak ucichło ? Nikt nic nie upgrade'uje ? Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 a co sadzicie o wersji na 2008 (podobno exportowa) na tarczach ? ciekawe czy pod koniec roku bedzie jak zwykle wyprzedaz po atrakcyjnych cenach link do aukcji na której sie pojawił http://www.allegro.pl/item296616424_kross_...xport_2008.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Praktycznie to samo co '07 , tyle ze gorszy widelec no i te tarcze. Nie uzytkowalem nigdy tektro,moze dlatego ze nie mam zaufania do tej firmy.Hample raczej nizszej klasy. Za 1600 moze sie opłaci pod koniec roku ale teraz to badziew za prawie 3 k zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi