ZyGmUnT Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Zobacz sobie Tak się składa, że większość tych miejsc to stragany z tanimi rowerami, na których nawet A2 nie uświadczysz .... A jest jeszcze salon na woli - ten, którym sie chwalili, że otworzyli w tym roku ale pracownicy wyglądają na takich co się specjalizują w makrokeszach O_o A cena standartowo 2400. naszczęście ten problem juz mnie nie dotyczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 W zeszłym roku na Dzielnej byli ludzie którzy znali się na rowerach teraz sprzedają tam jacyś niezbyt kompetętni młodzieńcy Możesz jeszcze kupić w Go Sporcie np. na Ursynowie lub Jankach A-6 jest do kupienia w Pruszkowie przy Jerozolach . Goście co tam sprzedają też za wiele nie potrafią ale za to upusty u nich są dość spore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZyGmUnT Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 (edytowane) Tyle, ze ja już zdążyłem A6 kupić i to po bardzo korzystnej cenie w salonie, którego nie ma na wyżej wymienionej liście. A z gosportów też już niestety te rowerki znikają - ostatnio przerzucili się na kellysy i meridy. Krossy są ale te niższe modele. Do Pruszkowa za to trochę spora wycieczka A tak swoją drogą, to gdzieś czytałem, że ty chyba z premedytacja kupiłeś ramę krossa bo byłes z niej zadowolony. Masz z nią jakieś problemy czy wszystko w porządku ?? Edytowane 7 Lipca 2006 przez ZyGmUnT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 A tak swoją drogą, to gdzieś czytałem, że ty chyba z premedytacja kupiłeś ramę krossa bo byłes z niej zadowolony. Masz z nią jakieś problemy czy wszystko w porządku ?? NIe mam żadnych problemów nadal ją ujeżdżam. W tej cenie NIE MA ALTERNATYWY Imho super rama za nieduże pieniądze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iguana Napisano 9 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Rulez mam do Ciebie takie pytanie. Czy oponki RR dobrze się spisują w terenie ? Myśle nad ich kupnem. Słyszałem ze na dużym błocie zaczynają robić "dirty dancing" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinSZ0 Napisano 16 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 w moim A6 na wielowypuscie korby /ISIS/ wyczuwam delikatny luz ,dokrecanie nie pomaga ,czy luz to normalna sprawa ? bo nie wiem czy nowe korby są ciasno dopasowane na wielowypuscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 W tym miejscu nie powinno być żadnego luzu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZyGmUnT Napisano 18 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Dzisiaj zauważyłem, że mój Kross ma małe wgniecenie na dolnej rurze ( na tej z napisem kross ). WGniecenie ma długość 3mm i szerokość 1mm. Głębokości praktycznie nie ma ( pewnikiem jest to wgniecenie od jakiegoś kamyka albo coś ). Wgniecenie znajduje się na górnej części dolnej rury w miejscu gdzie jest ona najwęższa jakieś 15cm od główki. Pytanie - czy takie wgniecenie może jakoś negatywnie wpłynąć na trwałość roweru i czy to reklamować ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 18 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Dzisiaj zauważyłem, że mój Kross ma małe wgniecenie na dolnej rurze ( na tej z napisem kross ). WGniecenie ma długość 3mm i szerokość 1mm. Głębokości praktycznie nie ma ( pewnikiem jest to wgniecenie od jakiegoś kamyka albo coś ). Wgniecenie znajduje się na górnej części dolnej rury w miejscu gdzie jest ona najwęższa jakieś 15cm od główki. Pytanie - czy takie wgniecenie może jakoś negatywnie wpłynąć na trwałość roweru i czy to reklamować ?? nie przesadzaj nic mu nie bedzie a reklamowac co?? uszkodzenie mechaniczne, chyba zartujesz pozdrawiam michal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzer Napisano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Mam takia prosbe do wlascicieli levela a6. Mozecie zwazyc i napisac wage sztycy, kierownicy, siodelka, pedalcow i wszystkich odblaskow? Wiem ze to troche dziwne ale chce sobie policzyc ile mozna go odchudzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinSZ0 Napisano 11 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 wszystkie odblaski+dzwonek = 84gr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 wage sztycy - 295 g - ale to sporo jak na tylko 30 cm; kierownicy - w A4 ma 350 g, ta w A6 chyba 260-280 g siodelka - jesli te same co w A4 to - 365 g, pedalcow - jesli te same co w A4 - to 360 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzer Napisano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Wielkie dzieki Zaczynam liczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 kiera W a6 INNI PODAJĄ ŻE MA JEDNAK 299 G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZyGmUnT Napisano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) Dobra - teraz trochę szajsfikszyn na TEJ stronie znalazłem info, że kross a6 waży ( UWAGA !!! ) 11,65kg O_o. Co ciekawsze - w opisie znajduje się tylko jedna różnica - zamiast korby firex sl jest x-flow sl. Ale czy x-flowy są w wersji sl ( to te na kwadrat za 80zeta na allegro O_o ). Moim zdaniem w opisie jest błąd Do tego mi się wydaje, że jednak kross waży przędzej coś koło 12,4kg niźli 11,65 Tak się zastanawiam jak odchudzić mojego levelka a6. Producent nie zostawił niestety w tej materii wiele do zrobienia ( lekkie opony, lekkie manetki, lekkie przerzutki, lekkie obręcze ) Jedyne co mi przychodzi na myśl to : - sztyca - siodło - mostek - kiera - kaseta ( żeby zauważyć różnice jakieś 200zeta trza by wydać ) - piasty ( tu trza się wykosztować min 150zeta na 1 piaste, żeby poczuć różnicę ) Ciekaw jestem jakie wy macie propozycje Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez ZyGmUnT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) Dobra gięta kiera - 190 gr. : http://www.fullspeedahead.com/fly.aspx?lay...axid=69&pid=166 Mieli kiedyś w Unibike. Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 to jeszcze nikt z Was nie ważył A6? Te 11,65 to raczej kpina, może bez pedałów i w najmniejszym rozmiarze, bez odblasków itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Te 11,65 to raczej kpina, może bez pedałów i w najmniejszym rozmiarze, bez odblasków itd. W dziale mania lekkosci jest xtc wazacy 12.3, a kross jest raczej niezbyt porownywalny do tamtego roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZyGmUnT Napisano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Chyba się przejde poszukać dużej dechy na której mógłbym postawić krossa sztoby wkońcu go zważyć A i jeszcze jedna rzecz - zacisk pod sztyce jest całkiem ciężki A jkaby wymienić wszystkie części które wymieniłem wcześniej to rower byłby lżejszy maksimum może o kilogram - moim zdaniem - nie warto się bawić w wydawanie dużej floty, chociarz myśle o wymianie sztycy, kiery i mostka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Kiere, mostek i sztyce proponuje na Ritchey WCS. Ja mam to w planach ale nie tak od razu, to nie jest tani sprzet. Najpier sztyca bo ta 300 Alu jest zdecydowanie za krotka dla mnie. Na razie daje rade ale to idzie pierwsze do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZyGmUnT Napisano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) Dobra - z góry prosze - nie bijcie Poszedlem do piwnicy i znalazłem 5 kilogramową deche Niestety waga jest stara i nie elektroniczna dlatego będę musiał powtórzyć test. Wazyłem a6 + grippy setlaza + licznik sigma 906 + koszyk na bidon authora z takimi okrągłymi głowkami przy chwycie ( widać na fotkach które dawałem tutaj na forum ) + cięzsze od oryginalnych pedały dartmoor bloody marry ( około 616 - 620 gram ) Decha - ważyła 5kg rower z dechą ważył trochę minimalnie mniej niż 17kg ( niestety na wadze mam oznaczenia tylko co 0,5kg ) 17 - 5 = 12 jak nie mniej ( z oryginalnymi pedałami, bez koszyka i licznika rower naprawdę moze ważyć 11,65 ) Oczywiście test TRZEBA powtórzyć na wadze elektronicznej żeby nie było przekłamań ( może jutro uda mi się taką skombinować ) Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez ZyGmUnT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Moja waga lazienkowa (podobna zreszta) pokazala, ze rower wazy ponizej 11.5 kg mimo, iz w rzeczywistosci wazyl ~13 z hakiem. Wage ciala pokazuje dokladnie, ale im lzejsze przedmioty, tym wiekszy blad pomiaru. p.s mam ten koszyk authora i wazy 67 g o ile pamietam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZyGmUnT Napisano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Dlatego szukam osoby z wagą elektroniczną Wprawdzie przeprowadziłem test baniakiem 5l wody i pokazało lekko ponad 5kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Firma mówi tak: A2 - 13,5 kg A4 - 13,4 kg A6 - 12 kg tymczasem realnie A4 ze sklepu miał 13,85 kg. Ja swój bik ważyłem na 2 wagach, łazienkowej i elektro. Na łazienkowej waża ja sam 90 kg, a bik koło 102,5-90=12,5 Tymczasem na elekttro ja sam waże 89,5 kg a bik 102,3-89,5= 12,8 kg A więc łazienkowa która mi niby dodaje wagi, samego bika pokazuje o dziwo mniej. Mniemam, że realna waga jest gdzieś po środku. Wiec moj bik waży 12,7 kg (z rogami). Wymieniłem nawet ten zacisk "cięzki" pod sztycą Przy lżejszym amorku, a A6 ma lżejszy to jest relane te 12-12,5 kg dla modelu ze sklepu, który można dalej odchudzać, ale 11,65 to chyba bajka. Kurcze takie rowery ze sklepu kosztują 3-6 tys. zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesiu13_z Napisano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Firma mówi tak: A2 - 13,5 kg A4 - 13,4 kg Czy to mozlie że różnica jest tak mała? W końcu A4 ma cieniowaną ramę, a właściwie to ile to cieniowaie mniejwiecej daje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi