MTBwch Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Witam Planuje zakup nowego roweru na kołach 29" mój budżet to 3,5 max 4 tyś. Zastanawiam się nad: - Kross Level B6 - Trek Mamba - Cube Analog - Merida Big Ninie Tfs 300 -d Oraz może tańsza wersja - Romet Jolene. Z opinni, których się doczytałem chwalona jest geometria ram treka od GF jednak mamba jest raczej na przeciętnym osprzencie jak za tą cena . Prosze o rady odnośnch modeli , może ktoś z was ma któryś z modeli albo polecał by inny w tej kwocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aciek Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Nie podam Ci teraz dokładnych modeli, bo piszę z telefonu, ale sprawdź Scotty w tym przedziale cenowym. Mają całkiem rozsądną specyfikację i dobrą opinię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 A używany ciebie nie interesuję... patrz dział Sprzedam ----> Rowery i ramy rowerowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTBwch Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 A używany ciebie nie interesuję... patrz dział Sprzedam ----> Rowery i ramy rowerowe Szukam raczej nowego roweru, no chyba że była by okazja na jakiegoś dobrego twen-ninera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janeahonen Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Witaj. W tej cenie możesz spokojnie zakupić Kross Level B7. Bardzo fajny rowerek, polecam. Kupiłem ten model w kwietniu tego roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teodoryk Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 najlepszy stosunek cena/jakość w tym przedzialoe cenowym mają 1. Radon 5.0 (zostały tylko małe rozmiary) 2. Unibike Expert-najlepszy osprzęt w tej cenie 3. Scott scale 970 co do Twoich typów -żaden (kiepski osprzęt, kiepska geometria itd) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTBwch Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Dzięki wielkie za propozycje. Rozważam Scotta i Unibike o Radonie w prawdzie nie słyszałem ale też prezentuje się przyzwoicie. Jeżeli chodzi o rozmiar to chyba 18" bym pasował mam 178 cm wzrostu. Dziwi mnie tylko, że Trek nie został wytypowana bo sprzedawca bardzo chwalił geometrie ramy G2 Garego Fischera i fakt wieczystej gwarancji na ramę ale tu płaci się chyba za amerykańską markę i nie wiem czy to nie jakiś chwyt marketingowy z tą super geometrią. W każdym razie dzięki wielkie za typy, podjadę do tego sprzedawcy i popytam o wasze typy ciekawie jak się o nich wypowie Jednak raczej zdecyduję się właśnie na Scotta albo Unibike. najlepszy stosunek cena/jakość w tym przedzialoe cenowym mają 1. Radon 5.0 (zostały tylko małe rozmiary) 2. Unibike Expert-najlepszy osprzęt w tej cenie 3. Scott scale 970 co do Twoich typów -żaden (kiepski osprzęt, kiepska geometria itd) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 16 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 co do Twoich typów -żaden (kiepski osprzęt, kiepska geometria itd) A na jakiej podstawie stwierdziłeś, że Trek Mamba ma kiepską geometrię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz30 Napisano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 W przypadku trecka zastanów się gdzie kupisz amor z offsetem G2? Bo raczej nie w Polsce. Diler nie potrafił mi odpowiedzieć gdzie kupię amor. Od roku ujeżdżam aganga 7.29. Kupiłem za 3300, teraz są droższe. Bardzo solidny rower z powietrznym amorem i równym osprzętem. Bardzo niski przekrok. Całość osprzętu to x7, hamulce tectro też dają radę. Długa rura górna, szeroka kierownica. Nie ma sensowniejszego roweru za te pieniądze. Do kupienia u przedstawicieli Velo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zed Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Od dwóch miesięcy jeżdżę niebieskim (są najszybsze) Radonem zr 5 29er i bardzo sobie chwalę. Minusem były bardzo piszczące klocki hamulcowe (przynajmniej ja tak miałem) ale zamieniłem je na ceramiczne UNEX'y i jest cichutko. Bardzo pasuje mi geometria, amortyzator działa bardzo dobrze. Wcześniej robiłem przymiarki do Krossa b7 i Unibike Expert ale Radon u mnie wygrał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyprian Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 najlepszy stosunek cena/jakość w tym przedzialoe cenowym mają 1. Radon 5.0 (zostały tylko małe rozmiary) 2. Unibike Expert-najlepszy osprzęt w tej cenie 3. Scott scale 970 co do Twoich typów -żaden (kiepski osprzęt, kiepska geometria itd) Ale się uśmiałem, z katalogu to wyczytałeś czy z kart wywróżyłeś? W przypadku trecka zastanów się gdzie kupisz amor z offsetem G2? Bo raczej nie w Polsce. Diler nie potrafił mi odpowiedzieć gdzie kupię amor. Od roku ujeżdżam aganga 7.29. Kupiłem za 3300, teraz są droższe. Bardzo solidny rower z powietrznym amorem i równym osprzętem. Bardzo niski przekrok. Całość osprzętu to x7, hamulce tectro też dają radę. Długa rura górna, szeroka kierownica. Nie ma sensowniejszego roweru za te pieniądze. Do kupienia u przedstawicieli Velo. A jak często przeciętny amator wymienia amortyzator? Podpowiem Ci. Między nigdy, a raz na 5 lat..Amortyzatory z G2 nie są może super popularne oraz ich zakup nie stanowi problemu tak dużego jak mówisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTBwch Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Decyduje się jednak na Treka. Sprzedawca zszedł z ceny i zapewnia , że nie ma problemu z sprowadzeniem amora który i tak prędko nie będzie wymieniany . Wydaje mi się , że raczej nie wkręca bo w końcu prowadzi salon firmowy Treka i jest promotorem tej marki tak więc raczej wie o czym mówi Dziękuje wszystkim za podpowiedzi , w przyszłym tygodniu jadę po Mambę i zdam relacje z testu tego roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 (edytowane) Agang Gangsta 7.29 http://velo.pl/rowery/rowery-gorskie/agang/gangsta-729 - lepszego wyboru nie widzę, jeżeli zainteresowany to napisz PW, podam gdzie można kupić za 3 349zł Zbyt długo zwlekałem z odpowiedzią, więc nie wiedziałem że już dokonałeś wyboru. Edytowane 28 Czerwca 2013 przez afly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi