render Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 witam Od kilku dni podczas jazdy zauważyłem u siebie w rowerze iż podczas jazdy na śrowkowj tarczy korby dobiega chrobotanie; coś w stylu jakby bardzo zapiaszczony był łańcuch, przeczyściłem go jest po wierzchu czysty a chrobotanie nie ustało. Dodam że na pierwszym i trzecim przełożeniu wszystko jest OK; testowałem też środkową tarczę z różnymi przełożeniami z tyłu ale nic to nie zmiania. Przerzutka przednia deore, próbowałem regulacji linką ale bez skutecznie, chrobotanie nie ustaje Na korbie, pedałach ani suporcie nie ma luzów. Korba u mnie to FC M443 (przełożenia 26/36/48) Co może być przyczyną ja obstawiam łańcuch do wymiany lub tarcza środkowa Czy jest możliwość zakupu samej środkowej tarczy (może jakieś namiary) bo z tego co widzę zębatki da się imbusem rozkręcić, od jakiej wersji mechanizmu korbowego będzie pasowała Proszę o ewentualne podpowiedzi i sugestie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.