Skocz do zawartości

[amortyzator] RS SID Team/DT Swiss XRM 100/Manitou Marvel Pro/Magura Durin Race?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Który amortyzator powinien wybrać do 1900 zł. Widelec do XC, maratonów, niezawodny, z manetką blokady.

Mam 4 typy RS SID Team/DT Swiss XRM 100 TS /Manitou Marvel Pro/Magura Durin Race? Może coś pominąłem?

Proszę o konkrety - plusy i minusy! Będę wdzięczny za wszelkie porady doświadczonych w temacie.

pozdrawiam 

mike

Jezdzilem na Rebie od RS'a najwyzszym modelu, troche nurkowala i wydawala sie ze ma plytka prace. Ostatni sezon miaem XRM i wielce go sobie chwalielm, bardzo lekki, piekna praca w dodatku manetka od blokady skoku dzialala!(nie jak u rs,a wcale nie byla hydrauliczna).

O 2 kolejnych sie nie wypowiem bo nie jezdzielm. 

Malo - ale zawsze jakas informacja ;). Gdyby DT bylo tak latwo przeserwisowac jak RS to bym tylko na nim jezdzil! 

To tak jakby szosowe połamane koła o wadze 900 gramów para miały zachwiać Twoim przekonaniem w zakup jakichkolwiek kół szosowych :) To trochę różne światy i walory użytkowe nie przekładają się zamiennie między takimi produktami.

Dt miewają inny być może bardziej uciążliwy problem - zapadanie się w niższych temperaturach, nawet takich które niekoniecznie określa się jako niskie. Jeśli rower ma być do eksploatacji całorocznej to warto mieć ten element na uwadze.

Jeśli chodzi o Rebe i SIDa to nie ma co porównywać. Sid to zupełnie inny amor. O RS dużo jest na forum, co prawda nie zawsze świerzych informacji ale coś jest. Ja trochę narzekam ale wiadomo, jak ktoś będzie szukał to zawsze znajdzie. Ogólnie świetny amorek, używam bez manetki i ostatnio nawet bez pokrętła MC. SAG mam na 20 % przy tak samo napompowanych komorach (według zaleceń producenta pod wagę). Poprawiłem technikę i na podjazdach nie pompuje za mocno. Wybiera co potrzeba, na sztywność nie narzekam choć mi jej brakuje, a ciężki nie jestem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...