mike2905 Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Jak w temacie. Który amortyzator powinien wybrać do 1900 zł. Widelec do XC, maratonów, niezawodny, z manetką blokady. Mam 4 typy RS SID Team/DT Swiss XRM 100 TS /Manitou Marvel Pro/Magura Durin Race? Może coś pominąłem? Proszę o konkrety - plusy i minusy! Będę wdzięczny za wszelkie porady doświadczonych w temacie. pozdrawiam mike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waler Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Jezdzilem na Rebie od RS'a najwyzszym modelu, troche nurkowala i wydawala sie ze ma plytka prace. Ostatni sezon miaem XRM i wielce go sobie chwalielm, bardzo lekki, piekna praca w dodatku manetka od blokady skoku dzialala!(nie jak u rs,a wcale nie byla hydrauliczna). O 2 kolejnych sie nie wypowiem bo nie jezdzielm. Malo - ale zawsze jakas informacja . Gdyby DT bylo tak latwo przeserwisowac jak RS to bym tylko na nim jezdzil! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike2905 Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Kazda informacja jest bardzo cenna! Dziekuje i czekam na kolejne porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike2905 Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Może ktoś jeszcze coś dorzuci od siebie? Chciałbym w kolejnych dniach zakupić amortyzator i Wasza pomoc będzie mi bardzo potrzebna w decyzji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Czego nie wybierzesz będziesz zadowolony, w tej cenie nie ma złych amortyzatorów, są tylko mniej lub bardziej odpowiadające użytkownikowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 dt mozna kupic u dystrybuta nowego z gwarancja za 1000zl sam kupilem w styczniu i jestem jak na razie bardzo zadowolony mialem wczensiej rebe i bardziej nurkowala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike2905 Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 a jest coś FOX'a wartego uwagi w tej cenie? skłaniałem się do DT Swissa, ale ten złamany amor w ostatnich zawodach Pucharu Świata trochę zachwiał moją pewnością (chociaż on był karbonowy a mnie na takiego nie stać...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 To tak jakby szosowe połamane koła o wadze 900 gramów para miały zachwiać Twoim przekonaniem w zakup jakichkolwiek kół szosowych To trochę różne światy i walory użytkowe nie przekładają się zamiennie między takimi produktami. Dt miewają inny być może bardziej uciążliwy problem - zapadanie się w niższych temperaturach, nawet takich które niekoniecznie określa się jako niskie. Jeśli rower ma być do eksploatacji całorocznej to warto mieć ten element na uwadze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 DT naprawdę jest ok, jesli nie szukasz kanapy, która wybiera dosłownie wszystko i pompuje (patrz fox) to będziesz zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shortee Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Jeśli chodzi o Rebe i SIDa to nie ma co porównywać. Sid to zupełnie inny amor. O RS dużo jest na forum, co prawda nie zawsze świerzych informacji ale coś jest. Ja trochę narzekam ale wiadomo, jak ktoś będzie szukał to zawsze znajdzie. Ogólnie świetny amorek, używam bez manetki i ostatnio nawet bez pokrętła MC. SAG mam na 20 % przy tak samo napompowanych komorach (według zaleceń producenta pod wagę). Poprawiłem technikę i na podjazdach nie pompuje za mocno. Wybiera co potrzeba, na sztywność nie narzekam choć mi jej brakuje, a ciężki nie jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.