eryk_wiking Napisano 9 Maja 2006 Napisano 9 Maja 2006 podzczas mocnego hamowania przod zaczyna "latac" tzn: dolna czesc amora przedniego cofa sie a potem wraca w swoje pierwotne połozenie i tak w kołko az do wytracenia prędkości. Amor nie ma luzow hamulec ma 1,5 miesiaca, wczesniej tak nie było. Koleś w serwisie powiedział, że tak bedzie i nic sie z tymi luzami na klockach nie zrobi. Ciekaw jestem czy taka praca hamulca nie rozwali go i przy okazji amorka. Czy to nadaje sie pod reklamacje???
diskordia Napisano 1 Czerwca 2006 Napisano 1 Czerwca 2006 NIE MA CZEGOS TAKIEGO JAK LUZ NA KLOCKACH--ALBO COS MASZ ODKRECONE,ALBO JEDNAK MASZ LUZ NA AMORZE....OD KILKU LAT MAM AVIDY I NIGDY NIE SLYSZALEM O CZYMS TAKIM--
eryk_wiking Napisano 4 Czerwca 2006 Autor Napisano 4 Czerwca 2006 wlasnie cos mi nie pasowało z tym luzem na klockach i podejzewałem o to amor, a koles w serwisie mowił ciegle ze to klocki. w koncu sie wkurzyłem zadzwoniłem do KROSSa, opisałem mu sytuacje a on powiedział ze sklep ma wysłać amorka i oni to zobaczą. a koles w sklepie powiedział do mnie ze przy predkosci < 40km nie wolno hamować przednim, dla tego tak sie dzieje :eek: doszły mnie słuchy ze amorek miał wade fabryczną i pojechał do suntoura a do mnie ma wrócić nowy co bedzie to sie okaże tarcze oglądałem i prosciutka dzieki za podpowiedzi
Schwefel Napisano 4 Czerwca 2006 Napisano 4 Czerwca 2006 a koles w sklepie powiedział do mnie ze przy predkosci < 40km nie wolno hamować przednim, dla tego tak sie dzieje Śmieszne rzeczy ten człowiek opowiada, ale co zrobić sprzedawca zawsze wciska kit żeby tylko nie przyjąć reklamacji.
czaja188 Napisano 4 Czerwca 2006 Napisano 4 Czerwca 2006 A co do luzu na klockach to jest taka opcja. Ja mam hydraulika Deore 535 i jest luz na klockach. Jest to jakiś 1mm i jest to niemożliwy luz do zlikwidowania.
Ogór Napisano 5 Czerwca 2006 Napisano 5 Czerwca 2006 to nie luz to magiczna moc dzieki ktorej klcki poruszaja sie dociskajac tarcze ...
czaja188 Napisano 5 Czerwca 2006 Napisano 5 Czerwca 2006 Czyli te "niby luzy" mają wszystkie hample (tarczowki)?
Vito Napisano 15 Czerwca 2006 Napisano 15 Czerwca 2006 Zaraz ale o jakich luzach na klockach mowicie??? Przeciez klocek hamulcowy nie jest przykrecony do zaciskacza. W jednych jest magiczny magnes w innch specjalna spinka sprezynujaca. Chyba w kazdej tarczowce klocki sie minimalnie ruszaja. Co do goscia ze sklepu, niestety zdarza sie to dosc czesto, nie tylko w sytuacjach podczas reklamacji. Gosc nie wie co powiedziec i opowiada totalne bzdury. Trzeba na takich uwazac, szczegolnie przy zakupie sprzetu. Pozdro
BART_osz Napisano 15 Czerwca 2006 Napisano 15 Czerwca 2006 a koles w sklepie powiedział do mnie ze przy predkosci < 40km nie wolno hamować przednim, dla tego tak sie dzieje rotfl :lol: . Specjalistow ci u nas dostatek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.