mike24 Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Czy manetkę na kierownicy pop-lock w Rebie można wymienić na pokrętło na goleni? Generalnie chcę się pozbyć niechcianej, zaśmiecającej kokpit manetki, jednak zachowując możliwość blokady skoku amora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koristo Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 nie można. albo kupujesz rebę bez manetki albo Z. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike24 Napisano 12 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 nie można. albo kupujesz rebę bez manetki albo Z. pozdro serio?!? no to inne pytanie... jak to ustrojstwo wyrzucić bez szkody dla amora? pal licho blokowanie, którego i tak nie używam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcint96 Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 No przecież linka, jest "przyczepiona" do blokady za pomocą nakrętki/ nakładki która siłą dokręcenia przyciska ją i powoduje regulację. odkręć to, wywal całą manetkę razem z linką i będzie normalnie, a po 2, wydaje mi się że możliwość blokowania nie zniknie, bo palcami chyba dasz radę przesunąć blokadę. A jeśli nie możesz linki wyciągnąć poprzez wypięcie jej/odkręcenie to chyba pozostaje obcięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka33 Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Wystarczy linkę odkręcić z pokrętła na goleni.A jeśli cgcesz by blokada dalej działała, to musisz dodatkowo ściągnąć sprężynkę z tłumika, czyli musisz rozbebeszyć prawą goleń. Wystarczy, że ściągniesz pokrętło z goleni, później odkręcisz korek i wyciągniesz wtedy tłumik(czerwony taki ładny), wtedy w jego środku będzie sprężynka(będziesz ją na pewno widział przez dziurki w tłumiku). Jak już wyciągniesz tą sprężynkę, to blokada będzie działała ręcznie.Włala, problem z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike24 Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 dzięki za rady... zacząłem od najprostszego, czyli odkręciłem linkę od pokrętła na goleni i zdementowałem ustrojstwo... jak kiedyś nastąpi moment kiedy będzie mi brakowało blokady to pomyślę nad rozwiązaniem z usunięciem sprężynki z tłumika na razie jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Można można tylko trzeba trochę przerobić tłumik Po najmniejszej linii oporu to można wyjąc samą Sprężynę. Najlepsza opcją by było zamienić się z kimś tłumikami jak się nie wie co do czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike24 Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 gdyby ktoś był chętny to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 http://rowerowy.com/sklep/narzedzia_serwis/serwis_amortyzatorow/all do wyboru do koloru tylko czy to warte zachodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike24 Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 tak czy inaczej pokrętła do Reby tam nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 http://rowerowy.com/sklep/narzedzia_serwis/serwis_amortyzatorow/inne/prod/motion_control_is to powinno pasować, Choć nic sobie ciąć nie dam ale 100zł za kawałek anodowanego amelinjum ... jak tam chcesz, ale i tak trzeba wyjąc tłumik i wyjąć sprężynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 procedura przerabiania jest dokładnie opisana w moim temacie : http://www.forumrowerowe.org/topic/106106-10271g-merida-matts-flx-team-by-cox/page-6 1.wyjęcie sprężynki powrotu rolki z tłumika2.kawałek dętki na rolkę żeby się zip nie obracał3.mocno zaciśnięty zip, końcówka ucięta wg preferencji + 3 warstwy rurki termokurczliwej dla zwiększenie grubości dźwigni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike24 Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 w międzyczasie ustaliłem, że zrobienie tego w serwisie kosztuje 70-100 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 To co ci zaproponował Cox to tylko koszt kilku min. pracy i ... użytych materiałów , taniej już się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek1978 Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 czyli wychodzi na to że lepiej kupować amortyzator bez manetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike24 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 czyli wychodzi na to że lepiej kupować amortyzator bez manetki tylko teraz taki znajdź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Był temat o przeróbce Reby z manetki na pokrętło. Zawsze można wymienić tłumik z blokadą z manetki na taki z blokadą na golenii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Kurde tak ciężko wyjąc tłumik, zdjąć sprężynę i zastosować jakiś pizdryk żeby było za co złapać ? No można cały tłumik za klika stówek kupić czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawlosNo Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Jeśli tylko się da, to możemy się wymienić na tłumiki. Ja mam Rebe RL 2013 Solo Air. Może ktoś wie czy tak można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi