Skocz do zawartości
  • 0

Jakie widelki i ogolne porady przy skladaniu. DUZy podjazd a ostre.

Gość Wojtek

Pytanie

Gość Wojtek
Napisano

Hej! 

Zaczne od tego ze troszke juz poczytalem forum ale ciagle nie moge sie zdecydowac. Kiedys jezdzilem na DH a teraz po miescie strasznie mnie neci ostre, i ogolnie koncepcja minimalizmu. Jednak mam dylemat gdyz do domu mam spory podjazd, a nawet pare, co rownierz oznacza ze jest spory zjazd ( predkosc to tak z 60 spokojnie wyciagalem jak patrzylem mysle ze mozna wiecej ) 

Czy wogole w takiej sytuacji ostre ma sens? Wiem ze mozna zamontowac hamulce, ale do tego wszystkiego dochodzi zuzycie lancucha i zebatek. Czy moze po prostu lepiej zamontowac juz te przerzutki.

Tu nasuwa sie drugie pytanie, czy da sie np. zamontowac 2-3 zebatki z tylu i jedna z przodu? tak zeby miec tylko te najpotrzebniejsze? ( tak sobie to wykombinowalem) 

OkOK teraz wiadomosc z ostatniej chwili, kupilem sobie rame, wydaje mi sie ze calkiem okazyjnie bo ramy aluminiowe jakies nonamy na allegro kosztuja po 180 zlotych a ta mi sie spodobala no i wogole karbon i te sprawy hehe

http://allegro.pl/show_item.php?item=3300844484

I teraz jaki tam hak sie nadaje? ( biorac pod uwage wczesniejsze pytania)

I jak dobrac widelki jakies? Zalezy mi w sumie na jak najmniejszych kosztach ale zdaje sobie sprawe ze czasami taniej znaczy drozej.I czy faktycznie stalowe zauwazalnie poprawiaja komfort jazdy nad aluminiowymi? 

Pozdrawiam.

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...