Skocz do zawartości

[Opona] X-King 2.2 RaceSport - Pomoc

MrMacko06

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

reklamować. to wada fabryczna opon continentala

Raczej tej konkretnej opony. Nie jest przecież tak, że każda z nich tak wygląda po 4 km.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dzisiaj o godz 15;24 dostałem meila od pkt w którym kupiłem opony. 
"Witamy,

otrzymaliśmy od dystrybutora Pańską reklamację.

Niestety nie została ona uznana przez dystrybutora."
Niestety zawiodłem się. Jedyne co jeszcze chodzi mi po głowie to odebrać oponę i osobiście wysłać to do Niemiec, ale nie wiem czy jest to tego warte, czy nie lepiej raz na zawsze przekreślić współpracę z Continentalem i przerzucić się na jakieś prawdziwe opony.
Pozdr.
Napisano

Jakie miałeś ciśnienie w oponie?

Ja w podobny sposób załatwiłem oponę IRC, tyle, że prędkość była w okolicach 50-60km/h, a nawierzchnia pełna drobnych kamyczków. Po prostu miałem pecha.

Napisano

mi x king też poszedł  ten sposób, nie ma co rozpaczać tylko wziąć cienką żyłkę i dobrze zszyć 

Napisano

Ciśnienie było około 2,8 bara

takie ciśnienie nie powinno robić problemu - mieści się w normie. Swoją drogą, to sporo ostatnio słychać o pękających oponach Conti - chyba tylko wersje Made in Germany są wolne od tego problemu

Napisano

nope, mi supersonic tak pękła, tu winą są ścianki papierowej grubości i śladowa ilość gumy chroniąca oplot z zewnątrz , jeden  źle najechany kamień i poszło w ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...