Mod Team anarchy Napisano 11 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Mam nadzieję, że moderatorzy podepną temat na samą górę.Dziś zaglądając enty raz z kolei na stronę LUXTECHu natknął się na tą informację:"Jeszcze miesiąc temu fikałem po górach, czułem wiatr we włosach zjeżdżając z ODRODZENIA na EDGE PRO. Wcześniej pobrano próbkę, wycinek guza,... nic nie znaczący, jak myślałem.... Rozpoznanie - czerniak złośliwy, stadium trzecie z przerzutami na węzły chłonne szyi.Rokowania - bardzo znikome, może 20% - BYŁOBY BARDZO DOBRZE.Rekonwalescencja - bardzo długa i kosztowna o ile będzie szansa na nią.....W związku z diagnozą APELUJĘ do Wszystkich którzy mnie znają i nie znają o wsparcie.Nie proszę o nic więcej jak o symboliczną złotówkę przelaną na konto. Być może na leczenie pooperacyjne. Przyjęcie do Kliniki Onkologii - 17.06.2013 Nr konta - 12114020040000310246477389 - WALKA O ,,JUTRO''Jako członek ,,Świadka Rowerowego'' czułem potrzebę napisania tego listu.Pozdrawiam z szacunkiemJarek"http://www.luxtech.com.pl/Może nie każdy wie ale p.Henryk od lat ma małą manufakturę naprawiającą i produkującą ramy i elementy z włókna.Jest jednym z nas - Człowiekiem zarażonym miłością do roweru.Pomóżmy mu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 +1 Ile mogę tyle poślę. Oby się powiodło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hell4Ge Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Życie... Też postaram się coś od siebie dać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Brawo anarchy Pomogę na pewno, mam nadzieję że większość z nas będzie w stanie odmówić sobie batonika/dętki/koszulki/piwa i pomoże Koledze w powrocie do pełni zdrowia! Trzymaj się Henryk, dasz radę na pewno a my Ci w tym pomożemy POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 12 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Moja cegiełka już poleciała.Henryk, jeśli tu jesteś i przypadkiem to czytasz - to trzymaj się, pamiętaj, że pod tą górę nie jedziesz sam!Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shortee Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 pod tą górę nie jedziesz sam! Dokładnie, nie jedziesz sam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
restonfrets Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Dołożyłem i swoją cegiełkę!Pozdrawiam i trzymam kciuki! Wszystko się ułoży i znowu będziesz fikać po górach ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek1983 Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 WITAM.Henryk Jaroslaw Sienkiewicz znany dla wielu rowerzystów i kolarzy i ludzi interesujących się techniką rowerową. Od 30 lat jego pasją jest kolarstwo,które przerodziło się w sposób na utrzymanie rodziny. Bierze czynne udzialy na trasach rowerowych i wyścigach kolarskich -zawsze walczacy. Poprzez swoją pasje ,zamiłowanie,dążenie do celów i ambicje , wygrał niejeden wyścig, który postawił go na pierwszym miejscu podium. Jest stworzony do rywalizacji w nawet najcieższych warunkach.Od kilku lat twórca i założyciel firmy www.luxtech.com.pl .Człowiek,który zaczynając od zera stał się znaczącym producentem komponentów carbonowych oraz ram rowerowych . Można było o nim poczytać w magazynach rowerowych , udzielał się na forach www.light-bike.com , www.forumszosowe.pl , www.rowerypoziome.pl , www.supermaraton.org oraz sledzić jego stanowisko na Targach Rowerowych w Warszawie , gdzie to prezentował swój ,,Prawdopodobnie najlżejszy rower świata,,.Człowiek ,którego całym życiem jest pasja do rowerów.Dziś Nasz kolega, przyjaciel , mąż i tata -człowiek o wielkim sercu stanął przed najdłuższym maratonem w swoim życiu ,,WALKA O JUTRO,, .W ubiegłym roku Henryk ze swoją rodziną skorzystać z zaproszenia do Anglii. Bardzo mu się tam spodobało ,ponieważ jest człowiekiem lubiącym podejmować wyzwania - postanowił spróbować innego życia i zamieszkał w Chester. Życie jego zostało pokierowane inaczej .Po 8 miesiącach powrocił do kraju . Oto co powiedzial Jarek:,,Jeszcze miesiąc temu fikałem po górach, czułem wiatr we włosach zjeżdżając z ODRODZENIA na EDGE PRO. Wcześniej pobrano próbkę, wycinek guza,... nic nie znaczący, jak myślałem....Rozpoznanie - czerniak złośliwy, stadium trzecie z przerzutami na węzły chłonne szyi.Rokowania - bardzo znikome, może 20% - BYŁOBY BARDZO DOBRZE.Rekonwalescencja - bardzo długa i kosztowna o ile będzie szansa na nią..... ,,W imieniu rodziny oraz przyjacioł zwracam się z prośbą o wsparcie dla Jarka .O dobrą myśl , o modlitwe o ukojenie bólu w walce z chorobą nowotworową ,która odbiera mu życie . Dnia 26/06/2013 Jarek poddał się bardzo ciężkiej i skomplikowanej operacji usunięcia czerniaka .Przebywa na ojmie, jego stan jest stabilny , wybudzony ze śpiączki farmakologicznej,operacja przebiegla bez komplikacji jednak spowodowała ogromną dysfunkcje i bez rehabilitacji uniemożliwia normalne funkcjonowanie .Prowadzi to do znacznego stopnia zeszpecenia. Potrzebujemy wsparcia finansowego na długa i kosztowną rehabilitacje. Niestety nie stać nas na poważny wydatek . Dlatego zwracamy się do ludzi dobrej woli , nawet najdrobniejsza kwota będzie pomocna z ,,WALKĄ O JUTRO,,.Wiem,że ludzie którzy znają Henryka wiedzą jakim jest człowiekiem. Jest pogodny , żartobliwy , pewny siebie i opanowany . Charakter ma twardy jak skała.Gdy pojednamy swe siły będzie mu lżej przejść przez tą najtrudniejszą próbe , na którą wystawiło go życie .Będzie mu potrzebny upór i serce do walki ,które zawsze towarzyszyły mu na trasie rowerowej .,,Jest to choroba, przy której lekarze z góry zakładają przegraną ,ale my wciąż mamy nadzieje i wiare. Ta diagnoza zmieniła Nasze życie , zaczął się dla taty trudny czas .Czujemy , że poddajemy sie losowi. To czas, w którym panuje u nas kryzys . To psychiczne, duchowe i fizyczne ,,trzęsienie ziemi,,. Świat nie składa się wyłącznie z ludzi szczęśliwych ,którzy się kochają , mieszkają w pięknych domach i jeżdża luksusowymi autami, jak w ,,Modzie na sukces,,.Estetyka końca XX wieku zepchnęła chorobe, cierpienie i śmierci do strefy tak intymnej ,że aż wstydliwej,, - powiedziala Jarka córka .Jarek z pewnością nie jednemu z Was pomógł naprawić rower po kraksie .Teraz my pomóżmy Jarkowi powrócić do życia ,do pracy, by mogł naprawić i zbudować wiele rowerów. Do rodziny,która czeka na jego wyzdrowienie.Nie bądzcie obojętni.Jeśli ktoś może i będzie miał potrzebe serca ,proszę o wpłate na konto ,każda kwota będzie pomocna.,,WALKA O JUTRO,,Henryk Jaroslaw Sienkiewicz - LUXTECHWartkowoNumer konta : 12 1140 2004 0000 3102 4647 7389Wspierajmy go w tej cieżkiej próbie .Z szacunkiem Rodzina i Przyjaciele Jarka-LT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Witam! Moje wsparcie już poszło, mam nie wiele lat ale pomagam "swoim" Mnie to nie zbawi, a panu Jarkowi może to pomóc. Życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia. Pozdro-wer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Poleciało... Jarku, peleton jest z Tobą! Głowa do góry.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Pokazmy, ze nie jedzie sam. Popatrzcie na to tak, uzytkownikow forum sa tysiace, gdyby kazdy mogl przekazac 100 PLN to uzbierana kwota moze zdecydowac o zyciu cenionego czlowieka. Moze wlasnie dlatego warto siegnac glebiej do kieszeni i zrezygnowac z sobotniej imprezy a nawet wypadu na rower. Pomyslcie o tym, prosze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rikko Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Jak najbardziej popieram takie akcje. Ode mnie również poleciało wsparcie. Jeszcze nie wszystko stracone, przed nami jeszcze wiele dobrych chwil. Wierzmy w to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rq0animo Napisano 20 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 Jesteśmy z Tobą ! pomożemy Ci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.