MrMacko06 Napisano 11 Czerwca 2013 Napisano 11 Czerwca 2013 Dzisiaj stałem się ( mogło by się wydawać szczęśliwym) nabywcą 2 X-Kingów jak w temacie. Po założeniu i przejechaniu 4 km po leśnej scieżce bez żadnych kamieni i z max 3 korzeniami opona wygląda następująco:/ https://plus.google.com/photos/100984002922085617417/albums/5888315638993050417?banner=pwaCo teraz mam począć z tym fantem?
Kowal1986 Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Reklamować. Tylko nie przyznawaj się, że jechałeś po korzeniach, bo pewnie w gwarancji jest napisane, że na opony to można tylko patrzeć, a nie jeździć. Zastanawiam się czy z moimi RK RS też to samo się stanie za jakiś czas.
tobo Napisano 21 Sierpnia 2013 Napisano 21 Sierpnia 2013 Opona jest przecięta. Oponę można w ten sposób uszkodzić kilkaset metrów od sklepu. Ja przeciąłem moją w szosie na pierwszych kilkudziesięciu km, drugą pod domem zatrzymując się na drobnym żwirze. Wg mnie nie jest to powód do reklamacji ani uznania jej.
CDH Napisano 21 Sierpnia 2013 Napisano 21 Sierpnia 2013 tobo - dokładnie, uszkodzenie opony na boku nie jest podstawą do reklamkawania.Tylko i wyłącznie podstawą do pozytywnego rozpatrzenia reklamacji, było by uszkodzenie na części czołowej opony.
Mod Team Maniak Napisano 21 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 21 Sierpnia 2013 Na reklamację nie ma szans Można oponę próbować reanimować, podklejając ją od wewnątrz wyciętą ścianką z innej opony. Istnieje szansa że jeszcze zdążysz ją trochę zużyć. Trzeba obserwować czy się nie wybrzusza, bo jeśli oplot zacznie puszczać to już tylko śmietnik. Tak poklejonego kapcia proponuję zakładać wyłącznie na tył, żeby w razie czego nie polecieć na twarz, no i tylko do lajtowej jazdy/treningów.
CDH Napisano 21 Sierpnia 2013 Napisano 21 Sierpnia 2013 a miejsce cięcia zaokręglić papierem ściernym.
MrMacko06 Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Napisano 21 Sierpnia 2013 Może powiem tak. Faktycznie reklamacja nie została uznana. Nawet nie jestem zły z tego powodu.A co do samej opony to nie będę jej reanimował bo wydaje mi się, że moje zdrowie jest cenniejsze od jakiś 140 zł.
Mod Team Maniak Napisano 21 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 21 Sierpnia 2013 Fakt faktem że przy tak dużych rozcięciach opony wyrzucałem zwykle do kosza ale nieco mniejsze już z powodzeniem naprawiałem i opony jeździły do technicznego zużycia. Czasem do starego roweru albo na treningi może się taki kapeć przydać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.