Skocz do zawartości

[Rower] Kands Maestro vs Lazaro Integral v3. Jaki rozmiar?

piotras88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Jest to mój pierwszy post, więc drodzy forumowicze, serdeczne "cześć Wam" ;)

Stanąłem przed małym dylematem. Chcę kupić solidny rower na dobrych parę lat. Przeszkując forum, zwężyłem widełki wyboru do dwóch modeli (ze wzg. na stosunek jakość/cena)

- Lazaro Integral V3 (+ amorek z blokadą)

- Kands Maestro

Zastanawia mnie tylko jaki rozmiar wybrać. Mam 174 cm wzrostu, od podłoża do krocza 79 cm (boso). 

Najmniejszy kands - 19 cali, ma wymiar od ziemi do siodełka wg sprzedawcy 77 cm

Natomiast najmniejszy Lazro - 17 cali też ma 77 cm  - i jest o 2 cm krótszy od siodełka do kierownicy ( a 19 cali ma 80 cm).

Boję się, czy to nie będzie za dużo... Czy ktoś z Was ma podobny wzrost i jeździ na którymś z tych rowerów? Jakie są odczucie co do rozmiaru?

• 2 miesiące temu...
Napisano

Witam.

Jest to mój pierwszy post, więc drodzy forumowicze, serdeczne "cześć Wam" ;)

Stanąłem przed małym dylematem. Chcę kupić solidny rower na dobrych parę lat. Przeszkując forum, zwężyłem widełki wyboru do dwóch modeli (ze wzg. na stosunek jakość/cena)

- Lazaro Integral V3 (+ amorek z blokadą)

- Kands Maestro

Zastanawia mnie tylko jaki rozmiar wybrać. Mam 174 cm wzrostu, od podłoża do krocza 79 cm (boso). 

Najmniejszy kands - 19 cali, ma wymiar od ziemi do siodełka wg sprzedawcy 77 cm

Natomiast najmniejszy Lazro - 17 cali też ma 77 cm  - i jest o 2 cm krótszy od siodełka do kierownicy ( a 19 cali ma 80 cm).

Boję się, czy to nie będzie za dużo... Czy ktoś z Was ma podobny wzrost i jeździ na którymś z tych rowerów? Jakie są odczucie co do rozmiaru?

Witam,

Stoję przed podobnym dylematem. Wybrałeś już dwa kółka? chętnie przeczytam jaki rozmiar ramy i jakie opinie/sostzreżenia.

Sam przy podbnym wzroście jeżdże na wysłużonym (MTB) Diamondzie na ramie 19ce , ale cross jest chyba deczko dłuszy i dylemat Lazaro 17ka czy Maestro 19ka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...