piotras88 Napisano 11 Czerwca 2013 Napisano 11 Czerwca 2013 Witam. Jest to mój pierwszy post, więc drodzy forumowicze, serdeczne "cześć Wam" Stanąłem przed małym dylematem. Chcę kupić solidny rower na dobrych parę lat. Przeszkując forum, zwężyłem widełki wyboru do dwóch modeli (ze wzg. na stosunek jakość/cena) - Lazaro Integral V3 (+ amorek z blokadą) - Kands Maestro Zastanawia mnie tylko jaki rozmiar wybrać. Mam 174 cm wzrostu, od podłoża do krocza 79 cm (boso). Najmniejszy kands - 19 cali, ma wymiar od ziemi do siodełka wg sprzedawcy 77 cm Natomiast najmniejszy Lazro - 17 cali też ma 77 cm - i jest o 2 cm krótszy od siodełka do kierownicy ( a 19 cali ma 80 cm). Boję się, czy to nie będzie za dużo... Czy ktoś z Was ma podobny wzrost i jeździ na którymś z tych rowerów? Jakie są odczucie co do rozmiaru?
Telik Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 Czesc, najpierw warto jest poszukac - zobacz ten temat http://www.forumrowerowe.org/topic/95623-rower-lazaro-integral-v/ To forum ma opcje szukaj w temacie. Kwestia rozmiaru ramy w Lazaro byla tam wielokrotnie omawiana. A przy okazji przy Twoim wzroscie nie bralbym 19'', jezeli zdecydujesz sie na Lazaro. Ja mam rozmiar ramy 19 a wzrost 184, czuje sie na rowerku w sam raz.
Woytek100 Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 Witam. Jest to mój pierwszy post, więc drodzy forumowicze, serdeczne "cześć Wam" Stanąłem przed małym dylematem. Chcę kupić solidny rower na dobrych parę lat. Przeszkując forum, zwężyłem widełki wyboru do dwóch modeli (ze wzg. na stosunek jakość/cena) - Lazaro Integral V3 (+ amorek z blokadą) - Kands Maestro Zastanawia mnie tylko jaki rozmiar wybrać. Mam 174 cm wzrostu, od podłoża do krocza 79 cm (boso). Najmniejszy kands - 19 cali, ma wymiar od ziemi do siodełka wg sprzedawcy 77 cm Natomiast najmniejszy Lazro - 17 cali też ma 77 cm - i jest o 2 cm krótszy od siodełka do kierownicy ( a 19 cali ma 80 cm). Boję się, czy to nie będzie za dużo... Czy ktoś z Was ma podobny wzrost i jeździ na którymś z tych rowerów? Jakie są odczucie co do rozmiaru? Witam, Stoję przed podobnym dylematem. Wybrałeś już dwa kółka? chętnie przeczytam jaki rozmiar ramy i jakie opinie/sostzreżenia. Sam przy podbnym wzroście jeżdże na wysłużonym (MTB) Diamondzie na ramie 19ce , ale cross jest chyba deczko dłuszy i dylemat Lazaro 17ka czy Maestro 19ka.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.