Skocz do zawartości

[piasty] Piasty do XC do 320zł

Michal98

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!!

Mam prośbę o doradzenie, jakie piasty będą najlepsze do ceny 320zł (komplet). Będą one używane głównie  w wyścigach XC i maratonach. Zależy mi, aby były one jak najtrwalsze i dosyć lekkie. Na bębenek musi wejśc 10 biegowa kaseta. Piasty muszą mieć mocowanie tarczy na 6 śrub.

http://allegro.pl/piasty-dt-swiss-370-32h-p-t-100-135mm-czerwone-i3311255956.html

Takie piasty na razie znalazłem. Co o nich sądzicie ??

Z góry dzięki za wszystkie propozycje :)

Napisano

Ten sam użytkownik ma inne piasty jakieś tam firmy quanta czy coś takiego.

Sa one bardzo podobne do novateka, mialem kiedys cos takiego w rece, bembenek sie duzo fajniej zazebia, i sa dużo lżejsze, od 370. Znajac tego uzytkownika mozna z nim negocjować cenę, a wtedy mialbys duzo lzejsze paisty z fajniej pracujacym bembenkiem.

Jak z wytrzymałością? Podejżewam że to to samo co novatek wiec nie za dobrze, ale też nie najgorzej.

Obecnie mam 370, i jak na 5 tys km to łożyska jeszcze całkiem w dobrym stanie, a bębenek już raz sie popsuł, jeżdżę amatorsko bez szaleństw, dużo po szosie, wiec mam mieszane uczucia do do nich.

Decyzja należy do Ciebie.

Napisano

W kategorii cena/jakość Novatec/Joytech jest ciężki do pobicia. Jeśli chcesz mieć również lekkie piasty, 811/812 lub ciut lżejsze i na kapkę słabszych łożyskach 711/712, oba zestawy mogą być z aluminiowym bębenkiem. Te DT są cięższe od wyżej wspomnianych, ale mają nieco lepsze uszczelnienia i mocniejszą sprężynę w tylnej piaście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...