Quonirath Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Witam W moim rowerze Giant Talon 1 2012 mam hamulce avid elixir 1 przód 180mm, tył 160mm. Ze względu na fakt że tylna tarcza jest wygięta i ma bicie chciałem ją wymienić i teraz moje pytanko jest takie aktualnie jest na tyle adapter na którym widnieje opis IS 20mm i żeby nie strzelić gafy to jaki ten adapter na 180mm powinienem kupić 20mm/180mm czy 40mm/180mm?. A drugie pytanko to jaką kupić aktualnie jest HS1 160mm więc czy kupić taką samą tylko że 280mm czy może jest coś lepszego tak na tarczę mogę wydać 150 złotych. Ps. Tylny adapter to oczywiście system montażu is do ramy pm dla zacisków Pozdrawiam i dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 A nie lepiej wyprostować tarczę? A jeśli się nie da to kupić tarczę 160mm? Nie wiem co jeździsz ale do większości szeroko pojętego XC zestaw 180p/160t w zupełności starcza. Jeśli jednak koniecznie chcesz upić tarczę 180mm to potrzebujesz adaptera takiego jak ten (przykładowo) http://rowerowy.com/sklep/czesci/adaptery/is_post_mount/prod/shimano_ksmmar180psa Adaptery IS 20mm to adaptery przeznaczone do kół z osią 20mm a ty masz chyba zwykłe QR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quonirath Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 A jeśli się nie da to kupić tarczę 160mm? i tak właśnie zrobiłem kupiłem HS1 160mm i po sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.