Mati1304 Napisano 11 Czerwca 2013 Napisano 11 Czerwca 2013 Czy ktoś z was będzie brał udział w owym wyścigu? Ze swojej strony mogę powiedzieć, że trasa jest dosyć ciekawa, co prawda trochę krótka (do wyboru jedno lub dwa okrążenia 22km, elita mężczyzn startuje na dystansie 11 okrążeń po 22km) , ale za to wiedzie po jakże malowniczych terenach okolic góry Ślęży. Najciekawszym miejscem jest chyba 2-3 kilometrowy zjazd z Przełęczy Tąpadła do Sadów , na którym różnica wysokości wynosi ponad -100m ( asfalt również jest w dobrym stanie, czego nie można powiedzieć o podjeździe do przełęczy) . 6. OPŁATY STARTOWE 6.1. W.K.A.T.M.P.2013 obowiązuje opłata za udział: 50,00 zł - do 18.06.2013 r. (przelew, pkt. 3), 60,00 zł - opłata w dniach 19.06 -22.06.2013, 70,00 zł - w dniu wyścigu do godz. 8:00 dokonywana wyłącznie w formie gotówki w Biurze Zawodów. Trasa i profil wysokościowy http://www.endomondo.com/workouts/185678482?country=pl&lang=en&measure=metric&o=course Regulamin i więcej informacji dostępne pod adresem http://www.kolarskiemp.sobotka.pl/?amatorzy,36
rupi981 Napisano 18 Czerwca 2013 Napisano 18 Czerwca 2013 Możliwe że się tam wybiorę tylko nie wiem czy nie ośmieszę się na moim crosowym rowerze z oponami 700/42c hehe bo o moje możliwości nie muszę się obawiać . Jak myślicie , będę jedyny na nieszosowym rowerze .
Mati1304 Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Napisano 18 Czerwca 2013 Według mnie to będzie z 5-10% osób na rowerach innych niż szosówki. Może nawet więcej Przed startem polecam przejechanie się tą trasą, w szczególności zjazd z przełęczy Tąpadłą do Sadów, Jest tam pewne miejsce, gdzie przy prędkości 50-60km/h i wyjeździe zza zakrętu pojawia się ostry zakręt w prawo, sam za pierwszym razem miałem problemy z wyhamowaniem, a teraz to już wcześniej trochę zwalniam Ja wystartuje na 20-30 letniej szosówce Gianta, głównie z powodu chęci rywalizacji, bo mimo tego, że to amatorski wyścig to wystartuje bardzo dużo kolarzy trenujących od kilku , kilkunastu lat. Zapisany jest Piotr Szafraniec, 6-ty w Wyszehradzkim rajdzie kolarskim i wielu wielu innych dobrych kolarzy, więc będzie się od kogo uczyć
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.