COOLoo Napisano 9 Maja 2006 Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Mam pytanie odnosnie tych hamulcow. Czy warto jest placic za nie 2 razy wiecej niz za Avidy SD 7. Czy osiagi sa duzo wyzsze. Z tego co wiem to maja one tytanowe srubki, ale co poza tym? Dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 9 Maja 2006 Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Na początek prosimy o zapoznanie się z ZASADAMI PISANIA NOWYCH TEMATóW. Pozdrówko porządkowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COOLoo Napisano 9 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 juz sie zapoznawalem i nie wiem o co chodzi. Sorki za klopot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 9 Maja 2006 Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Widocznie źle się zapoznałeś z Zasadami skoro Moderator zwrócił Ci uwagę. Odnośnie hamulców to o jakie "osiągi" Ci chodzi...? Jak sam zauważyłeś SL mają tytanowe elementy, co powoduje je lżejszymi. To jedyna różnica między SL, a 7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeeS Napisano 9 Maja 2006 Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Wejdz na strone Avida i wybierz AVID SL. Zjedz na koniec strony i tam po angielsku bedzie napisane cos w stylu " poprawione wzgledem SD7. I tam masz 3 podpunkty ktore powinny skutecznie rozwiac twoje watpliwosci masz linka do tej styrony : http://www.sram.com/en/avid/index_content.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COOLoo Napisano 9 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 chodzi mi o skutecznosc hamowania. Na stronie juz patrzylem ale pytam o ich prace i porownanie w praktyce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 9 Maja 2006 Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 A czy zastąpienie stalowych śruby i sprężyn tytanowymi może zmienić jakoś skuteczność hamowania...? I tam jest napisane i my Ci tłumaczymy, że SL to odchudzona wersja (elementy tytanowe) SD7... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COOLoo Napisano 9 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Dzieki bardzo. Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CR7 Prezes Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 wieć jak dla mnie sprawa jest oczywista bierz SD 7 i bez problemu ja mam osobiście problem czy brż SD7 czy LX lub XT ktore z nich sa najlepsze ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 A LX'y i XT'eki z równoległym prowadzeniem czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Poszukaj trochę na Forum. Były już wiele razy porównywane Avidy i Shimano... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.