Skocz do zawartości

[Amortyzator przód]Rock Shox SID Dual Air 2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

aktualnie pomykam na w mojej ocenie i przy mojej jeździe nie zniszczalnym kowadle, jakim jest XCR. Oprócz tego, że wiadomo jak działa i ile waży, nic do niego nie mam.

Ale mam sposobność zakupić wymienionego w temacie SID'a Dual Air, rocznik 2000. Dzisiaj na szybko, go zobaczyłem i wiadomo dolne lagi nie będą po takim czasie wyglądać jak nowe, ale górne idealne. Według zapewnień obecnego posiadacza bez problemowo trzyma powietrze, na goleniach nie zauważyłem brudu, czy oleju. Waga w porównaniu do XCR'a powalająca ... pewnie około połowę lżejszy.

Ważę jakieś 62kg, jeżdżę na v'kach i aktualnie zmiana na tarcze i jednoczesna wymiana amorka nie wchodzą w grę.

Co Panowie sądzicie o takiej opcji zmiany ?

Do środka nie zaglądałem, to fakt. Posiada go osoba, która nie jeździ tylko w niedzielę, ale też nie katuje sprzętu. Pytanie skierowane raczej do kogoś, kto miał do czynienia z takim amorkiem.

Kwota to jakieś 300-350 zł. Z tego co udało mi się sprawdzić w google, będzie to model SID XC, skok by się zgadzał, oznakowanie w miarę także.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...