piotre k Napisano 9 Maja 2006 Napisano 9 Maja 2006 Siemka, mam taki problem że kupiłem kellysa quartz i jak biore pedałami do tyłu to nie słyszę takiego jakb przeskakiwania tylko tak jakby piach ale to nie jest piach, a rower ma przejechane jakies 15km, i po piachu nie jeździłem... to głupie pytanie ale mnie to męczy co to jest ... ?
jo_jacek Napisano 9 Maja 2006 Napisano 9 Maja 2006 Jezeli dobrze rozumiem co czytam to mowisz o wolnobiegu lub kasecie. Tzn nieslyszysz takiego tykania tak ? Myśle, że to kwestia rozjezdzenia smaru w srodku zeby tykał.
MIC Napisano 9 Maja 2006 Napisano 9 Maja 2006 Jak nie tyka tym lepiej. To zebatki w bebenku sa dobrze nasmarowane. Z czase smar sie wyplucze i bedzie glosno. Tak poza tym to chyba jak jedziesz i nie pedalujesz to nie slyszysz tykania...
mir Napisano 9 Maja 2006 Napisano 9 Maja 2006 ja jak pedaluje do tylu jak jade szybko to slysze taki szum jakby
Kviki Napisano 9 Maja 2006 Napisano 9 Maja 2006 Heh moze to opony po asfalce sie tocza i słyszysz szumienie
piotre k Napisano 11 Maja 2006 Autor Napisano 11 Maja 2006 A apropo opon to bardzo głośne są na asfalcie... ale to nie to . Jak biore pedałami do tyłu to nic nie słysze, czyli to jest wszystko ok ? P.S nie chce zakładać nowego tematu więc zapytam na tym a więc mam rst gila tnl i jak np zjeżdżam z krawężnikia lub wpadam w jakąś dzire to amortyzuje ale również stuka mi w nim coś, to normalne nie jest bo kolega ma rst capa i nie ma tego. Więc prosze odpowiedzieć na wszystkie pytania postawione...
bialykom Napisano 11 Maja 2006 Napisano 11 Maja 2006 gila ma w standardzie luzy i opisane przez ciebie stukanie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.