mant3z Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Witam Głównie staram się pomykać po lasach i polnych dróżkach. Ślady po traktorach czy tzw płyty 'jumby' to koszmar dla tyłka. Lidlowskie Cirvity nie wystarczają poza tym są bez szelek, ciągle się przesuwają. Budżet to 150~170pln http://allegro.pl/mimo-carbon-meskie-spodenki-szelki-wkladka-l-i3287090060.html Wystarczy mi coś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedziwiatr Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Moim zdaniem spodnie nie są w stanie za wiele zamortyzować wstrząsów. Jakie by nie były. Sam szukam w spodniach wygody, szelek właśnie, dobrej wkładki, dobrego wyglądu. Dobra wkładka trochę zmniejsza czucie nierówności, ale nieznacznie. A spodni rowerowych przerzuciłem w życiu wiele i kilometrów też natrzaskałem. Teraz mam fajne spodnie z bardzo dobrą wkładką, ale jak wyżej. http://sporto.com.pl/pl/p/SOBIKE-BROKEN-spodenki-rowerowe-z-szelkami-meskie/115 Często je piorę, już narobiłem kilometrów w lesie i na szosie i wygląda prawie jak po zakupie. No i nie mam problemów skórnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant3z Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Dzięki za odpowiedź, nikt nie odpisywał więc dosłownie godzinę temu zdecydowałem się ostatecznie na Rogelli Lugo. http://www.rogelli.pl/spodenki-rowerowe-rogelli-lugo-czarne/ Na allegro znalazłem za 159. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Fajne, wygladaja solidnie daj znac jak juz dojda, jakie pierwsze wrazenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shortee Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Dokładnie, przyda się jakiś opis po testach. Od siebie polecam na pewno odzież marki Author/Accent. Sprawdzona i niezawodna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant3z Napisano 12 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Spodenki właśnie dostarczył kurier, pierwsze oględziny pozytywne. Wyglądają bardzo solidnie, prezentują się dobrze, zwłaszcza pampers. Jutro pierwsze testy, wybiorę moja najbardziej hardcorową trasę, ostateczny test w sobotę na Scandii w Bytowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant3z Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Posiadam rozmiar XL dla takich wymiarów Wzrost: 175Obwód klatki: 105Obwód w pasie: 95 Wkładka jest OK, całkiem wygodna ale kurde ja mam wrażenie, że za bardzo do przodu jest wysunięta. Poza tym wykonanie jest BDB, porównać je mogę tylko do produkcji Cirvita, które sprzedaje Lidl. Jeżeli chodzi o wkładki lidlowskie z 2012 to dzieli je przepaść, natomiast ostatni rzut Lidla wydaje się być całkiem wygodny ale się pruje i wyciera. W przypadku materiału użytego przez Rogelli to raczej nie muszę się o to martwić. Ogólnie, wygodne, obcisłe, spasowane... prawie, ze idealne gdyby nie to wrażenie, że wkładka za bardzo do przodu jest wysunięta. Ja jestem amatorem, dopiero co przekroczyłem 1800km, możliwe, że to tak ma być... sam nie wiem. Co do rozmiarówki to trochę zaryzykowałem z XL bo jest do wzrostu 185 natomiast pasowała klatka i pas, dobrze, że nie wziąłem L'ki bo na pewno była by za mała. W przypadku wątpliwości bierzcie rozmiar większy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant3z Napisano 15 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Drugi test podczas Scandii w Bytowie wypadł pomyślnie. Po praniu spodenki się ułożyły, jechało się baaardzo wygodnie. Produkt jest bardzo dobry, polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.