aako Napisano 10 Czerwca 2013 Napisano 10 Czerwca 2013 Hej wiem, że tematów jest dużo o zabezpieczeniach, część z nich przeczytałam ale dalej nie wiem co kupić Na początku chciałam przeznaczyć na zapięcie ok 100 zł ale w miare czytania widełki rosły:D Nie mam jakiegoś wypasionego roweru, zwykły miejski ale nie chciałabym się z nim rozstać dlatego postanowiłam kupić droższe zapięcie. Rower ma stać sam 2-3 godziny najczęściej jak jezdze na siłownie, zakupy czy basen - czyli typowo miejski. Zależy mi żeby ulock był w miare lekki bo będe nosić go w plecaku/koszyku i dość długi żebym nie musiała długo szukać gdzie go przypiąć. Z postów wytypowałam Abus Varedo 47 oraz bardzo zaniteresował mnie Abus Bordo ze względu na to że można go złożyć i łatwo przypiąć. Co sądzicie? Może jeszcze coś innego polecicie? I gdzie kupować najlepiej zapięcie? Widzę na allegro duża rozbieżność cenowa tych bordo czy zdarzają sie podróbki ? Dzięki za pomoc
rowerzysta01 Napisano 10 Czerwca 2013 Napisano 10 Czerwca 2013 W podobnych cenach można dostać KRYPTONITE EVOLUTION. O podróbkach nie słyszałem, a różnice cenowe zawsze są cena abus varedo waha się od 219 zł do 244 zl, kiedyś nawet była cena 189 zł abus bordo ma ten sam poziom bezpieczeństwa co varedo, ale ja osobiście jakoś nie jestem zwolennikiem zapięć składanych ze względu na grubość pręta 5 mm. gdzie kupujesz raczej nie ma znaczenia. zamiast u-locka varedo bierz kryptonite, co do zapięcia składanego, abus, nie bierz trelocka zapraszam na mój profil
dzieniol Napisano 10 Czerwca 2013 Napisano 10 Czerwca 2013 Też byłbym za produktami Kryptonite. Poza tym był gdzieś film (którego nie mogę teraz znaleźć) pokazujący, że zapięcia typu Abus Bordo można otworzyć przez szarpanie i skręcanie gołą łapą
aako Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Napisano 10 Czerwca 2013 W podobnych cenach można dostać KRYPTONITE EVOLUTION. O podróbkach nie słyszałem, a różnice cenowe zawsze są cena abus varedo waha się od 219 zł do 244 zl, kiedyś nawet była cena 189 zł abus bordo ma ten sam poziom bezpieczeństwa co varedo, ale ja osobiście jakoś nie jestem zwolennikiem zapięć składanych ze względu na grubość pręta 5 mm. gdzie kupujesz raczej nie ma znaczenia. zamiast u-locka varedo bierz kryptonite, co do zapięcia składanego, abus, nie bierz trelocka zapraszam na mój profil dzięki za odpowiedź rozumiem, że kryptonite to np. taki http://rowertour.com/kryptonite-evolution-series-4-ls-zapiecie-rowerowe-u-lock.html ? czy z tej serii evolution różnią sie czymś poza wymiarami ?
dzieniol Napisano 10 Czerwca 2013 Napisano 10 Czerwca 2013 Z tego co pamiętam to niczym poza Evolution Mini, który ma rygiel zamka tylko z jednej strony. Jak, używam, działa. Pamiętaj, że dobre zapięcie mysi jednaj być ciężkie
aako Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Napisano 10 Czerwca 2013 Rozumiem ze to była wadliwa jakaś seria i ją wycofano ? i spokojnie brać tego? http://www.kryptonitelock.com/Pages/ProductInformation.aspx?PNumber=001027
rowerzysta01 Napisano 10 Czerwca 2013 Napisano 10 Czerwca 2013 Też byłbym za produktami Kryptonite. Poza tym był gdzieś film (którego nie mogę teraz znaleźć) pokazujący, że zapięcia typu Abus Bordo można otworzyć przez szarpanie i skręcanie gołą łapą To był TRELOCK @aako mini posiadaja pojedyńcze ryglowanie, natomiast normalna wersja 23 cm, i 29 podwójne ryglowanie. Rozumiem ze to była wadliwa jakaś seria i ją wycofano ? Żadna wadliwa seria, po prostu ten sam profil klucza.
aako Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Napisano 10 Czerwca 2013 To był TRELOCK @aako mini posiadaja pojedyńcze ryglowanie, natomiast normalna wersja 23 cm, i 29 podwójne ryglowanie. Żadna wadliwa seria, po prostu ten sam profil klucza. czy to oznacza, że jeden klucz otwiera wszystkie zapięcia? Dobra ostatecznie chyba zdecydowałam się na tego Kryptonite. Jutro idę go obejrzeć i może kupić. Może uda mi sie do ramy go jakoś przymocować. Dzięki wszystkim za odpowiedzi:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.