Skocz do zawartości

[rower] Peugeot CS-21 za 1500 zł. dla amatora? Czy się opłaca?

donda1994

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam forumowiczów! Ponieważ jestem tu nowy z góry przepraszam jeśli temat jest umieszczony w złym dziale. Kompletnie nie ogarniam forów. Zacznę może od tego, że mam 19 lat, 192 cm wzrostu i 113 kg...i czas by trochę schudnąć...dlatego też myślę nad zakupem roweru. Ogólnie jestem zielony w tym temacie, a szukam roweru do maks 1500 pln, bo tylko taką sumą dysponuję. Ogólnie potrzebuję roweru raczej do szos, trochę lekkiego szutru, jakieś polne dróżki i oczywiście, żeby był w miarę praktyczny (bagażnik itp). Z tego co się dowiedziałem (i się nie mylę) taki typ roweru nazywa się trekkingowy. Ale też zainteresował mnie jeden model typowo szosowy. Znalazłem go na allegro (wiem, może to nie najlepszy pomysł, ale to tylko tak orientacyjnie). Jest to Peugeot CS-21, 26 cali, rozmiar 52. http://allegro.pl/rower-peugeot-cs-21-szosowy-meski-nowy-i3293326897.html . Wiem, że na lekki szuter by on się nie nadawał. Ale teraz moje pytanie: czy np nie można by w nim zmienić opon i trochę go przemianować również na jakieś polne, niekamieniste drogi? Na dodatek, żeby zwiększyć jego praktyczność np dodać bagażnik? Ogólnie co o tym sądzicie forumowicze? Jeśli to zły pomysł, proszę o rady, wskazówki, może jakieś godne polecenia rowery :) Dziękuję z góry i proszę mnie nie mieszać z błotem, amator jestem :P:D

Napisano

Napęd ma słabszy niż Kands, którego podał rybciasum. Poza tym ten Sprint wygląda jak rasowy markeciak :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...