Skocz do zawartości

[V-Brake] Klocki do błota, obręcz Jalco ATB 220

Petro7

Rekomendowane odpowiedzi

Siema!

Mam rower Giant Rincon, ma już parę lat ale nie wiem dokładnie ile. W tej chwili mam jakieś zwykłe czarne klocki Tektro, które są już strasznie wytarte, więc czeka mnie zmiana. Dużo jeżdżę po błocie, piasku i ogólnie w mokrych warunkach, a obecne hamulce nie za bardzo dają sobie radę z wyhamowaniem roweru przy zjeździe z górki.

Tak jak napisałem, obręcze to Jalco ATB220, mam je od początku - jakie mogę dokupić do nich dobre klocki, które byłyby fajne do jazdy w mokrych warunkach, ale oczywiście do suchych też się nadawały? Interesują mnie 2 komplety - na przód i tył, chętnie kupię na Allegro. Fajnie, jakby nie piszczały - z tego co już przeczytałem, należałoby obręcze i klocki wykąpać w benzynie, tak? Coś też czytałem o papierze ściernym, wiem, że nigdy nie był używany w stosunku do moich obręczy...

Pozdrawiam ;)

Wiem, widziałem tamten temat.

Coś czytałem, że te klocki 3CC są grube i nie każde hamulce chcą współpracować, ja mam Tektro, a obręcz to tak jak pisałem Jalco ATB220 - czy na bank nie będzie żadnych problemów i mogę zamawiać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...