ZbyszekZmysichKiszek Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 w opisie amora u majstra jest blad. skok to 75mm a nie setka. niemniej maestro jest kapke , warty 100pln roznicy, lepszy. pohwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakac93 Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 siodełko jest takie samo, przynajmniej na zdjęciach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Jako, że jest to Kands Maestro test "etapowany" postuluje aby starzy, nowi, przypadkowi użytkownicy napisali w kilku słowach o rowerku. 1.JAZDA. ( wygoda, pozycja, przyspieszenie, pod górkę, z górki -wrażenia itd itp 2.PODZESPOŁY ( jak się sprawują amor, stery, koła siodło etc) 3 OGÓLNY LOOK (jak się Wam podoba, znajomym nieznajomym 4.SPOSTRZEŻENIA (uwagi co jest ok co nie co mogło by być a niema ) , czyli wszystko o rowerku aby pomóc nowym nabywcom w ewentualnym zakupie lub nie Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turkov Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 A chciałem jeszcze zapytać czy wygodnie się jeździ na Kandsie? Mógłby ktoś podzielić się spostrzeżeniami? Ciężko tak kupić rower na oko, nie jeżdżąc na nim: /. Po kilkudziesięciu przejechanych kilometrach plecy dają o sobie znać?: ) Mam 190cm wzrostu i czy na ramie 21" będę się czuł odpowiednio dobrze? Dzieki za odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 To akurat bardzo indywidualna sprawa. Ja bardzo sobie chwalę standardową pozycję Maestro (182 cm wzrostu, rama 19"), ale są tacy, co kombinują z mostkiem i kierownicą, żeby uzyskać lepszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bunio244 Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 szybkie pytanie: zwykła płaska 15 jest ok do pedałów czy trzeba jakiejś "cienkiej" szukać, bo muszę jutro zakupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Da radę zwykła, o ile nie kupisz makrokeszowej najtańszej, która jakość materiału musi nadrabiać grubością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bunio244 Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 ok, to jaka cena za jeden klucz powinna być ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Nie wiem jaka cena ale szukałbym na długim ramieniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bunio244 Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 długie ramię do 15 to ile mniej więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 250 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rifiki Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Nie wiem jaka cena ale szukałbym na długim ramieniu sorki że sięe wtrącam ale jestem tu nowy a mam maestro niedawno kupiłem i uważam że mam za nisko kierownicę jak to mam zrobić aby ją podnieść najlepiej aby odpowiedz była z fotkami gdyż jestem totalnym laikiem w kwesti rowerów... Ps. chyba połknołem bakcyla na jazde rowerem. z góry dziękuję za odpowiedz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bunio244 Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 250 mm ok, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 (edytowane) Musiał byś wymienić mostek na regulowany (wygugluj) inaczej ne da rady np : http://www.alerower.pl/p1541,mostek-zoom-tds-d299-aluminiowy-125mm-czarny-polysk-regulowany.html Edytowane 5 Maja 2014 przez copone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bunio244 Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 znalazłem http://www.cyklisci.com/klucz_do_pedalow_super-b_15mm,107,3967.html , chyba powinno być ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 http://m.allegro.pl/klucz-plasko-oczkowy-15mm-dlugi-toptul-aael1515-i4176746476.html albo taki masz jeszcze oczko ;D, ten co dałeś niby ok tylko wąski ciekawe jak przy zapieczonuch pedałach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jynx Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Witajcie Wybrałem już sobie model Kandsa: http://allegro.pl/kands-maestro-treking-alu-alivio-suntor-okazja-i4187512208.html i chcę go jeszcze dziś zamówić. Ale o dziwo największy dylemat mam z... kolorem Czy ten prełowo-biały czy grafitowy z zielenią... Wiem, że to kwestia gustu ale... ja się nie mogę zdecydować! Z jednej strony od razu w oko wpadł mi ten biały, wydaje się taki spójny kolorystycznie i elegancki. Jednak ciemny wygląda smuklej, nie podoba mi się w nim kolor widelca przedniego (wolałbym czarny w tym wypadku), a i rysy zapewne i zabrudzenia będzie na nim mniej widać niż na jasnym. Jakieś sugestie? Jeszcze co do rozmiaru ramy (mam 181 cm wzrostu i niecałe 80 kg). Tak po przeczytaniu różnych informacji w necie, skłaniam się ku 19, ale widziałem w tym temacie, że do takiego wzrostu często wybieracie jednak 21... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Bierz biały. Zdecydowanie ładniejszy Przy Twoim wzroście nie pchałbym się w 21", chyba, że masz jakoś strasznie długie nogi. I mówię z doświadczenia; sam kupiłbym 21", gdyby nie to, że mogłem przymierzyć oba rozmiary. Mam 182 cm wzrostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jynx Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Dzięki, rozwiałeś moje wątpliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 @@Jynx Co do koloru to wybierz ten który się bardziej podoba. Nie wiesz który - rzuć monetą Co do zabrudzeń - rower brudny jest brudny gdy się go nie czyści i żaden kolor tego nie ukryje, chyba że to khaki czy feldgrau czy jakieś inne maskowanie Tak jak kolega Shiryu napisał brałbym 19" chyba że masz długie kończyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sultan3 Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Koledzy powiedzcie czy jest duża różnica miedzy maestro 2013 i 2014 niby 100 zł różnicy i jest sens brać tego roczny. Tak samo sie jeszcze waham nad lazaro v3 ale chyba bardziej jestem skłony ku kandsowi:). I jeszcze jedne pytanko które mnie nurtuje, na niektórych aukcjach sprzedawcy oferuja dokupienie wygodzniejszego siodełka marki kellys w cenie 40zl. I teraz pytanie do użytkowników czy faktycznie oryginalne siodełko jest troszkę niewygodne czy sprzedawcy chcą zarobić? Wielkie dzięki za odpowiedzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 @Jynx teraz wszyscy którzy widzieli rower @Piehurssona chcą biały, sam zaczynam żałować że mam czarnucha:D. @Sultan3 jakieś 2 strony temu było takie samo pytanie - znajdziesz tam odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakac93 Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Lazaro i Kands są niemal identyczneKierował bym się kwestią wizualnąA co do rocznika to też strasznej różnicy nie ma Każdy wybór będzie dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 @@Sultan3 Temat Majster 2013 czy 14' był wałkowany do nudności, wystarczy przeczytać kilkanaście ostatnich stron. Siodło jest kwestią indywidualną - albo rozstaw kości kulszowych będzie pasował do rozmiaru skorupy siodła i wtedy wszystko będzie cacy albo nie będzie pasował i będzie ból dupska Rozstaw w warunkach domowych mierzymy następująco - siadamy na arkuszu tektury falistej, wiercimy trochę tyłkiem i mamy dwa odciski. Mierzymy odległość dzielącą centra owych odcisków i mamy rozstaw kości kulszowych. Uradowani bierzemy tabelę producenta siodła i zczytujemy jakie będzie pasować, lub piszemy do sprzedawcy prośbę o obmierzenie tegoż siodła i podanie dokładnych wyników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jynx Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 @Jynx teraz wszyscy którzy widzieli rower @Piehurssona chcą biały, sam zaczynam żałować że mam czarnucha:D. @Sultan3 jakieś 2 strony temu było takie samo pytanie - znajdziesz tam odpowiedz Hehehe, u mnie to cyrk z wyborem koloru był dziś wieczorem. Biały spodobał mi się od razu, siostra mówi bierz ciemny, kumple bierz ciemny, a ja wiem, że ciemny jest spoko ale biały mnie kusił no to wszedłem na google grafika, wpisałem model i zacząłem oglądać jak się poszczególne kolory prezentują w terenie. Uznałem, że ciemny jakoś znika w tle, a biały ładnie komponuje się na tle zieleni I to właśnie chyba zdjęcia kolegi Piehurssona były głównie w tych grafikach No a ostatecznie przekonałeś mnie Ty, dlatego już postanowione, własnie dogaduję ostatnie szczegóły ze sprzedawcą bo chłopina siedzi też po nocy na mailu i odpisuje Dostanę wysyłkę gratis i bidon (WOOOOOW ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi