Piehursson Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 przerzutki nie musisz regulować. Jeśli uda Ci się rozpiąć hamulec bez konieczności popuszczania linki to też nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Prawidłowo się nie da, ten model Alivio jest 9-cio rzędowy, w całym zakresie nigdy nie bedzie prawidłowo działać tak jak 8-nio rzędowa, nie z łańcuchem 8. Jest to model FD-M410 lub FD-M412 (ze wskazaniem na FD-M410) Ośmiorzędowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteq88 Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Pojawił się w końcu nowy model maestro, widać delikatne zmiany: https://www.facebook.com/KandsRowery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 poszli po najmniejszej linii oporu tak jak w przypadku lazura, nawet malowania nie zmienili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 No cosik się to malowanie różni Akcenty kolorystyczne są inaczej puszczone. Skądinąd jakość tych zdjęć słabiutka, mogliby bardziej się przyłożyć do reklamy towaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 biały ma dokładnie to samo malowanie z tym, że czerwone akcenty na podsiodłowej i tylnym widelcu są grubsze i przez to bardziej rzucają się w oczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PiotrowskiGD Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 (edytowane) poszli po najmniejszej linii oporu tak jak w przypadku lazura, nawet malowania nie zmienili. akcenty na podsiodłowej i tylnym widelcu są grubsze tak jak piszesz. Lekko pogrubiony akcent na podsiodłowej i tylnym widelcu. Po za tym piasty JoyTecha zamiast Shimano. Zaś opony te same, a miały być inne. Ja z mojego zakupu rocznika 2013 jestem bardzo zadowolony. I tak mam gripy siodło i koszyk na bidon made BY Kellys. Mój KANDS przypomina Kellysa teraz Edytowane 5 Kwietnia 2014 przez PiotrowskiGD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Pochwalę się a co Dokonałem małego apgrejdu układu hamulcowego. Wczoraj nadeszła paczka niespodzianka z dalekich Czech, a w niej między innymi takie śliczności: Na razie zamontowałem tylko z przodu i z fają od Sacconów, oryginalna linka jest już mocno nieświeża i nie chciałem jej przepychać przez nową faję. Tylne piwoty zaczęły wykręcać się razem z hamulami uznałem więc że odpuszczę zabawę i stresować się będę z tego powodu w poniedziałek Focia z krótkiego wypadu który składał się głownie z akceleracji i decelaracji Szybkie wrażenia: klocki Rim Wrangler 2 które Avid wrzucił do tych hebli są bardzo twarde, hamując "miziają" obręcz. Siła hamowania jest porównywalna do Sacconów z klockami Merida Green Control (to samo co Author 3CC) lub nawet odrobinę gorsza. Prawdopodobnie zakupię wsuwki Meridy na przednie heble, z tyłu będę użytkował fabryczne Rim Wranglery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 mialem te heble SD7. po roku pad tylny, wylamal sie ten pin, ten mocowany w ramie . poza tym hamulce byly ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 @@ZbyszekZmysichKiszek Proszę mnie nie straszyć W takim razie tylnych instalować nie będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 nowy majster nowe korki do gripow dostal. bravo. pohwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Przyjrzałem się bliżej tym fociom, nawet odkryłem że jest coś takiego jak pełny ekran na fejszicie . Faktycznie malowanie nie zmieniło się bardzo ale... biały dostał więcej czerwonego i nie wiem czy to jest takie fajne. Czarnozielony dostał więcej zielonego i to jest dobra rzecz (IMHO), jednocześnie stracił sporo białego z tylnego trójkąta a dokładnie z dolnej części i to będzie super sprawa bowiem w tym miejscu lakier ten miał tendencje do odpadania. Wystarczyło spojrzeć w to miejsce i ups... lakier był i już go nie ma Bynajmniej tak jest w moim bajku. Jarzmo sztycy wygląda bardziej pancernie, ciekawe czy będzie trzymać dobrze siodło. To była największa bolączka u mnie przynajmniej. Tera kokpit przedni. To co było w wersjach 2013 i wcześniejszych przez niektórych było określane jako "wioskowe". I w sumie można się z tym zgodzić niestety, nadal na tym jeżdżę mam nadzieję że niedługo. Największy problem to mostek o potężnym wzniosie, pewnie producent się bał dać coś bardziej sportowego. Tutaj znacząca poprawa. Gripy faktycznie dostały korki do tego w "dedykowanym" kolorze. I biją po oczach... mocno Ech... de gustibus non est disputandum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 mostek ma mniejszy wznios ale za to dorzucili jeszcze jedną 1 cm podkładkę pod ów mostek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angry Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 czesc wszystkim, mam prośbe o podpowiedz. Generalnie jestem juz zdecydowany na tego Kandsa, tylko teraz zastanawiam sie, czy jest sens doplacac stówkę z małym hakiem do wersji z 2014? Jakie jest Wasze zdanie? Inna sprawa, ze bardzo mi sie podoba biały, a w necie sa tylko czarne i gdzieniegdzie grafitowe.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PiotrowskiGD Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 mostek ma mniejszy wznios ale za to dorzucili jeszcze jedną 1 cm podkładkę pod ów mostek Właśnie sobie zafundowałem bardziej sportową pozycje w KANDS. Mostek obróciłem o 180 stopni Czy wasze mostki w Kandsach też maja taki duży brak kontaktu z rurą od amortyzatora??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 @ Rzeczywiście dorzucili, z trzema podkładkami wygląda to... no dziwnie jakoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Czy wasze mostki w Kandsach też maja taki duży brak kontaktu z rurą od amortyzatora??? tak się robi - prawidłowo jest (powinno być 3-5mm przerwy) jakby było równo to by było nieprawidłowo Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez bartnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PiotrowskiGD Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 @ bartnikLuz 3-5 mm to jest zrozumiały, śrubą dociągasz. Ale 11 mm...?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 to faktycznie za dużo - może zdejmij jedną podkładkę spod mostka - za dużo ta sterówka przycięta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chsklika Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Witajcie Nowy Kands pojawił sie już na Allegro u Krakowskiego sprzedawcy... 1299zl... poza Allegro 1250zl http://sportmonster.pl/pl/p/Kands-Maestro-2014/323 ! Ja jednak zamówiłem z innego źrodła! Dzięki uprzejmości kolegi Piotra z Gdańska (PiotrowskiGD) dostałem polecenie na sprzedawcę u którego powołałem sie na Piotra i wpadł niezły rabat! Po wielu przemyśleniach zamówiłem Nowego Kandsa 2014! Fotki kiedy do mnie dotrze! Pozdrawiam! T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PiotrowskiGD Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Wyczekiwany Kands Maestro Anno Domini 2013 w kolorze "black green". Przyszedł 2.kwietnia 2014...w rocznicę Śmierci Ojca Świętego. Jest więc jakby poświęcony. Rower dobrze zabezpieczony w transporcie, zapakowany do wielkiego kartonu. Po odebraniu przesyłki, do nie należało dokręcenie kierownicy, montaż przedniego koła, siodełka....i innych domówionych gadżetów....które podkreślają waloru użytkowe roweru. Wykonanie roweru KANDS Maestro jest na bardzo dobrym poziomie. Zarówno spawy ramy jak i zastosowane komponenty budzą zaufanie. Obiecałem fotki...Oto one... Rower zamówiłem z takimi oto dodatkami: - siodełko Kellys - koszyk na bidon Kellys - licznik Kellys - gripy Kellys - oświetlenie de One - błotniki simpla Obrócony o 180 stopni mostek (podpatrzony gdzieś na forum patent) - zdecydowanie uspotrawia sylwetkę Kandsa i zdecydowanie poprawia uzyskiwane prędkości. pozycja jest bardziej aerodynamiczna Obecnie rower ma jakieś 200 km na liczniku. Niewykluczone, że pojawią się jakieś upgrady. niebawem w mechanizmie korbowym zasiąda pedały Shimano SPD. Obecnie są Pedały Deore LX, niestety te fabryczne sa elementem, który całkowicie klóci się z wizerunkiem roweru. Tutaj producent ma u mnie minus. Po za tym drobnym niedopatrzeniem całość na WIELKI PLUS Miałem w planach m.in. zamianę hamulców na disc, ale widząc naprawdę doskonałą skuteczność hamulców V - Brake Saccon, pomysł ten wyparował. Wszystkim niezdecydowanym - ze szczerego serca polecam produkcje firmy Trans Rower. Naprawdę jedne z najlepiej wydanych pieniędzy w ostatnich miesiącach Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez PiotrowskiGD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawus28 Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 @chsklika, @PiotrowskiGDPozostaje pogratulować wam zakupu Gdyby Maestro był w cenie Integrala to już by do mnie jechał... niestety te 100 zł przemawia na korzyść Lazaro i mam zagwozdkę :/ Zazdroszczę wam obu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Sopockie molo w tle widzę-witamy kolejnego kandsa w 3M-iescie :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbaepp11 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Wczoraj odbyta pierwsza jazda z dzieckiem( 16 mcy) Pierwsza próba była w sobotę, ale zakończona fiaskiem bo Młody wolał biegać więc posadzenie go na fotelik skończyło się wielkim płaczem i nerwami. Wczoraj bogatsi o doświadczenie z soboty najpierw zmęczyliśmy trochę małego. Pobiegał sobie po placu pozaglądał w interesujące go dziury. Najpierw było posadzenie go w foteliku tak by sie przyzwyczaił. Mama asekuruje , ja prowadzę rower. Po kilku minutach zapinamy pasy, i dalej prowadzę rower na razie bez jazdy. Po kilku minutach wsiadam i jeździmy po placyku tak by widział mamę. Chyba mu się podobało , bo wydawał z siebie odgłosy zadowolenia. Po jakimś czasie przyszła pora na założenie kasku. Oczywiście był protest, ale jak ruszyliśmy to przestał na niego zwracać uwagę. Chwila po placyku z widocznością mamy i jak się przyzwyczaił długa na miasto. Pierwsza jazda trwała ok 30 min tak by sie nie zraził. Po obiedzie kolejna przejażdżka i już wiem ze mały zaakceptował nową sytuację. Trochę się martwiłem na początku czy będą problemy , ale poszło gładko. U mnie wyglądało to w ten sposób, może komuś się przyda to info. Oczywiście nie ma ustalonego schematu i każde dziecko jest inne i inaczej będzie się zachowywało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
relyt Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) Te blotniki simpla, które dorzucane gratis do aukcij na allegro nie da sie ustawic tak, zeby sie nie ocieraly o tylne kolo. Zreszta widac to na zdjeciach qbaepp11 i PiotrowskiGD, u mnie jest tak samo. PiotrowskiGD, ciekawy pomysl z mostkem na 180 stopni. Moze tez sprobuje. A przy zamontowanym mocowaniu fotelika mam wybierac, co biore ze soba - ulock Pitbull STD lub koszyk na bidon, bo wszystko sie nie miesci U mnie chlopak 4lata/16kg zasypia w foteliku po 20 min jazdy. Prowadzenie roweru wtedy robi sie wogole niemozliwe. Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez relyt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi