dio13 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Rupa, co do bagażnika i sakw zerknij do garażu Piehurssona, tam ma zdjęcia swojego Majastra z interesującym Cię osprzętem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 (edytowane) Mój bagażnik to cuś takiego http://allegro.pl/bagaznik-rowerowy-26-28-sakwy-czarny-alu-i4091425979.html . Tanio i dobrze, mogę polecić. Co do sakw... hmmm. Raczej szukałbym czegoś innego. Co prawda dużo się w nich mieści i w trakcie codziennych dojazdów do pracy (20km w jedną stronę) dobrze się sprawdzają ale drugi raz bym ich nie kupił. Po pierwsze jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia. Nie były jakoś specjalnie męczone a szwy zaczęły puszczać w kilku miejscach. Rzepy mocujące do górnej części bagażnika są słabe i puszczają po krótkiej jeździe. Do tego jest raczej niewygodna. Dziś wybrałbym sakwy, które można szybko wyczepiać z bagażnika czyli dwie niezależne boczne np. crosso lub coś w ten deseń ale to już wiadomo znacznie wyższa cena. P.S. siodełko, sztyca i zacisk znalazły już nowego właściciela. Kokpit nadal do wzięcia. Edytowane 25 Marca 2014 przez Piehursson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnnyZuberek Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Orientujecie się, czy przy zamontowanym bagażniku da się również zamontować fotelik Hamax? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtas82 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Cześć, Też jestem ciekaw jak wygląda sprawa z fotelikiem. Dziś dzwoniłem zapytać czy mają białe egzemplarze i dostałem informację, że za ok. 2 tyg. powinna się pojawić kolekcja 2014. Osprzęt ma być ten sam, jedynie downgrade manetek z Alivio na Acera. Ciekawe ile zaśpiewają? Właśnie chcę kupić rower ale chyba poczekam te 2 tyg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PiotrowskiGD Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Cześć, Też jestem ciekaw jak wygląda sprawa z fotelikiem. Dziś dzwoniłem zapytać czy mają białe egzemplarze i dostałem informację, że za ok. 2 tyg. powinna się pojawić kolekcja 2014. Osprzęt ma być ten sam, jedynie downgrade manetek z Alivio na Acera. Ciekawe ile zaśpiewają? Właśnie chcę kupić rower ale chyba poczekam te 2 tyg. Od miesiąca mówią, że za kilka dni będzie. Moim zdaniem naprodukowali bliźniaczego Lazaro Integral V3 Są w magazynach jeszcze modele 2013, więc jak się pokażą modele 2014 to myślę, ze będą po prostu o 200 droższe od modeli 2013... Ale to tylko moje przypuszczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 100 zł to minimum o ile podniosą cenę. widać to po tegorocznym lazurze, zresztą co roku właśnie o tyle cena szła w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PiotrowskiGD Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 100 zł to minimum o ile podniosą cenę. widać to po tegorocznym lazurze, zresztą co roku właśnie o tyle cena szła w górę Albo podniosą cenę nowego rocznika 2014, albo obniżą cenę 2013. Ale widząc jacy NIE SĄ SKŁONNI do obniżek - przewiduję tę pierwszą opcję - czyli podwyżkę...... A o ile.... Co roku drożały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Sto peelenów jeszcze można przeżyć tym bardziej że kokpit w Lazaro wygląda bardziej "rasowo". Przy większej kwocie musiało by już być coś ekstra, np. hydrauliczna blokada amora żeby zrekompensować klamkomanetki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 (edytowane) Sto peelenów jeszcze można przeżyć tym bardziej że kokpit w Lazaro wygląda bardziej "rasowo" to fakt, nowy lazur wygląda przez ten nowy kokpit znacznie fajniej pomijając wygląd, jest też lżej ale obręcze ma dziadowskie nyple tez mogli dać czarne, wtedy by to jakoś wyglądało Edytowane 25 Marca 2014 przez Piehursson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PiotrowskiGD Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 (edytowane) Sto peelenów jeszcze można przeżyć tym bardziej że kokpit w Lazaro wygląda bardziej "rasowo". Przy większej kwocie musiało by już być coś ekstra, np. hydrauliczna blokada amora żeby zrekompensować klamkomanetki. Średnio zrozumiały ten Twój post. Mówimy o podwyżce - prawdopodobnej - na Maestro. Ceny na Lazaro v3 znamy od 10 dni. A to czy podniosą cenę o 100 na 2014 czy obniżą 2013 o 100 - tego jeszcze nie wiemy. Tylko czy nadal można będzie mówić o pełnej grupie Alivio... to fakt, nowy lazur wygląda przez ten nowy kokpit znacznie fajniej pomijając wygląd, jest też lżej ale obręcze ma dziadowskie nyple tez mogli dać czarne, wtedy by to jakoś wyglądało Już widzę te czarne nyple po centrowaniu kół. Połowa srebrne a połowa czarne... Edytowane 25 Marca 2014 przez PiotrowskiGD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 (edytowane) @ Ech posiedzisz dłużej w temacie to i zrozumienie przyjdzie Lazaro i Majster miały dokładnie taki sam kokpit rok temu, prawdopodobnie będą miały także w tym roku. Co do pełnej grupy Alivio to nigdy jej nie było, np. korba była z grupy niższej. Nawet swego czasu było gdybanie jaki będzie Maestro 2014 i postulowałem korbę Alivio. @ A właśnie ciekawe ile nasz Majster naprawdę waży, trza by jakąś wagę zakupić i obadać. Edytowane 25 Marca 2014 przez BikerLight Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PiotrowskiGD Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 (edytowane) @BikerLight Chodzi o to, abyś wyrażał się precyzyjniej. Nie zawsze w Twoich postach jest wiadome "co poeta miał na myśli" A do pełnej grupy brakowało nie tylko mechanizmu korbowego...jeszcze tylnej kasety, łańcucha, piast kół, suportu. Ale wtedy zmieścić się w cenie proponowanej...byłoby trudne. Sam mam dylemat czy wziąć 2013 czy jeszcze poczekać na 2014... A może bliźniaczego lazaro... ? Edytowane 25 Marca 2014 przez PiotrowskiGD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Ja chyba brałbym w tej chwili lazura. Zyskał całkiem sporo w stosunku do poprzedniej edycji (chociażby blokada amorka, wspomniany nowy kokpit itd.) a nadal jest taniej niż w przypadku Maestro 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PiotrowskiGD Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Ja chyba brałbym w tej chwili lazura. Zyskał całkiem sporo w stosunku do poprzedniej edycji (chociażby blokada amorka, wspomniany nowy kokpit itd.) a nadal jest taniej niż w przypadku Maestro 2013 Taniej na pewno nie jest, cena Lazaro V3 2014 to 1.199. Maestro 2013 też w cenie 1.199. maestro Klamkomanetki Alivio, ale "starszy" kokpit. Lazaro V3 2014 nowsza kierownica ale klamkomanetki...ACERA. Za to wybór kolorów pełen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 no ale już nie jojczmy nad tymi klamkomanetkami acery! przecież to niemalże to samo, przepaści na pewno nie ma i stawiam orzechy przeciwko dolarom, że przeciętny kowalski nie odczuje żadnej różnicy w ich działaniu. Wiadomo Alivio brzmi lepiej niż Acera ale serio? Aż tak Wam to wadzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Ja chyba brałbym w tej chwili lazura. Zyskał całkiem sporo w stosunku do poprzedniej edycji (chociażby blokada amorka, wspomniany nowy kokpit itd.) a nadal jest taniej niż w przypadku Maestro 2013 Szczerze mówiąc myślę podobnie. Rożnica w klamkomanetkach nie tak wielka, co innego gdyby tylna przerzutka była z grupy Acera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PiotrowskiGD Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 stawiam orzechy przeciwko dolarom, że przeciętny kowalski nie odczuje żadnej różnicy w ich działaniu. Wiadomo Alivio brzmi lepiej niż Acera ale serio? Aż tak Wam to wadzi? jest różnica w działaniu klamkomanetek Acera a Alivio... Uwierz mi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 (edytowane) bez przesady, być może korzystałeś z klamek acery i przerzutek acery (albo jeszcze czegoś niższego), połączenie klamek acery i przerzutki alivio nieróżni się wcale od alivio+alivio. Edytowane 25 Marca 2014 przez Piehursson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtas82 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Panowie, podpowiedzcie, czekać na nowego Maestro 2014 czy brać 2013? Czy jeszcze coś innego? Wolę jednak całość na Alivio niż na Acerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 prawie jak ...żyć, albo nie żyć... czy jak to tam szło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PiotrowskiGD Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 (edytowane) Panowie, podpowiedzcie, czekać na nowego Maestro 2014 czy brać 2013? Czy jeszcze coś innego? Wolę jednak całość na Alivio niż na Acerze? Odpowiadasz sam sobie we własnym poście. Model 2013 ma więcej ALIVIO. Edytowane 25 Marca 2014 przez PiotrowskiGD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Alivio czy Acera na kierze... jeszcze rozumiem gdyby te rozterki dotyczyły Tourneya i stefanów. Za parę dni skończy się marzec, nie lepiej po prostu kupić nowego bajka i zacząć jeździć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
retaliato Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 A to ja może teraz trochę bardziej się wychylę, ale co myślicie o czymś takim: http://allegro.pl/polski-rower-trekingowy-romet-wagant-2-0-28-i4069563488.html Do Maestro (bądź Lazaro) i tak musiałbym zamontować bagażnik (potrzebuje zakładać sakwę jeżdżąc do pracy), więc cenowo wyjdzie mnie praktycznie to samo (cena Maestro + bagażnik i błotniki), a będę miał przynajmniej cały gotowy komplet. Plusem dla Rometa jest również łatwiejsza dostępność serwisów i ew. reklamacji gwarancyjnych. Jednak patrząc na ten rower zastanawiam się czy nie jest on czasem dla emerytów? Jest jeszcze ciekawy model Kands Elite Pro (tutaj wyjdzie jednak o jakieś 100zł drożej). Rozmawiałem dzisiaj jeszcze ze sprzedawcą z allegro FHU_rower_pl i powiedzial mi, że za dwa tygodnie będą nowe modele Maestro w pełnej gamie kolorystycznej i dodatkowo powiedział, że może mi go sprzedać w tej samej cenie co teraz. Więc zapowiada się chyba, że nie będzie podwyżek cenowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igoor1983 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 no to faktycznie dales mi tera do myslenia, tyle juz czekam na nowy model ze chyba jednak poczekam i dopiero podejme decyzje co kupic jak wyjdzie nowy model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PiotrowskiGD Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 trochę bardziej się wychylę, ale co myślicie o czymś takim: http://allegro.pl/polski-rower-trekingowy-romet-wagant-2-0-28-i4069563488.html Hmmm. Bardzo ciekawa kolorystyka i sam rower również, to się nazywa promocja. Rozmawiałem dzisiaj jeszcze ze sprzedawcą z allegro FHU_rower_pl i powiedzial mi, że za dwa tygodnie będą nowe modele Maestro w pełnej gamie kolorystycznej i dodatkowo powiedział, że może mi go sprzedać w tej samej cenie co teraz. Więc zapowiada się chyba, że nie będzie podwyżek cenowych. To bardzo miła wiadomość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi