Piehursson Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 HG40 był montowany w Majstrze 2013 - miękki jak masło. Trzeba faktycznie uważać, żeby nie przegapić momentu wymiany... a jak już się przegapi to nie pozostaje wtedy nic innego jak zajechać napęd na amen. Osobiście używałem po wymianie HG40, KMC-Z72 a następnie Accenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 chodzi o to , że jest akurat odwrotnie. Chyba , że przestali już zakładać łańcuchy UG51. Wielu ludzi pisze, że UG40 , który chyba teraz jest w Majstrze (nigdzie nie piszą na allegro jaki jest łańcuch, a nie chce za długo szukać) Ja pisałem o HG40 dawanym rok temu Nie nadaje się do górala bo nie znosi mocnych podjazdów, stąd też jego zła sława. Na płaskim powinien trochę wytrzymać szczególnie przy kadencyjnej jeździe. @ Pełna zgoda, przymiar = podstawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oskarooo Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Dzisiaj odebrałem swój rower i jestem zawiedziony. Po jego złożeniu patrzę, że w tylnym kole coś hałasuję. Jak się później okazało najprawdopodobniej jakiś kamyk dostał się do środka ale żeby tego było mało opona tylna jest źle założona i w jednym miejscu jest wklęsłą to na dodatek felga jest w kilku miejscach ostro zadrapana . Przyczyną tego zadrapania najprawdopodobniej jest nieudolne zakładanie opony. Napisałem już do sklepu bf-bike i poprosiłem o zwrot pieniędzy. Kilka fotek jak to wygląda. http://i950.photobucket.com/albums/ad341/Oskarooo1994/IMG_0335_zpsf1551e1f.jpg?1392998351478 http://i950.photobucket.com/albums/ad341/Oskarooo1994/IMG_0336_zpsf0d98d5e.jpg?1392998351479 http://i950.photobucket.com/albums/ad341/Oskarooo1994/IMG_0333_zpse84f0d4c.jpg?1392998351479 http://i950.photobucket.com/albums/ad341/Oskarooo1994/IMG_0332_zps416e61c1.jpg?1392998351479 http://i950.photobucket.com/albums/ad341/Oskarooo1994/IMG_0334_zps4a078aeb.jpg?1392998351479 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dio13 Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 co wy macie z tym zamienianiem gratow w maestro ??? wpierw zajechac nalezy to co fabryka dala a dopiero po tym na klase wyzej czesci wymieniac ... No właśnie chyba zjechałem już swój łańcuch, dlatego pytam na co zamienić. Mój Majster już jest po półsezonie i coś mi się wydaje, że ten łańcuch nie wytrzymał tej próby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 A blast from the past: Po pokonaniu 1500km pojawiły się stuki w przedniej piaście . Rozebrałem i wygląda wszystko ok , czysto bez widocznego zużycia. Jedyne co mnie zdziwiło to spora "dziura" miedzy kulkami , wygląda jakby jednej brakowało (obie strony) Kulek jest 9 , żadnej nie zgubiłem. Panowie profesjonaliści - czy tak ma być? Robiłem dzisiaj serwis bajka, między innymi przedniej piasty - przypomniało się mnie Kulek było po dziesięć na bieżnię, ewidentnie Malezyjczyk zapomniał dołożyć w powyższym przypadku, zarobiony był A po serwisie pora na zasłużone browary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dio13 Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Connex 808 już kupiony, czekam teraz na przesyłkę. Pasowało by jeszcze zaopatrzeć się w przymiar. Czy wystarczy suwmiarka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolKrns Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 (edytowane) Dołączyłem do grona posiadaczy Maestro Zdecydowałem się na model 2013 (z trochę egoistyczną nadzieją, że w marcu nie będę żałował) ;P Marzy mi się teraz do niego dołożyć biały bagażnik PS. Rowerek kupiony w Czechowicach-Dziedzicach i odebrany osobiście Edytowane 22 Lutego 2014 przez KarolKrns Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 (edytowane) Connex 808 już kupiony, czekam teraz na przesyłkę. Pasowało by jeszcze zaopatrzeć się w przymiar. Czy wystarczy suwmiarka? wystarczy linijka albo miarka stolarska na dziesięciu sworzniach nowy łańcuch ma 127 mm jak ma 128 - kup nowy jak będzie 128.5 - wymień (możesz wcześniej - dłużej nacieszysz się zębatkami i kasetą) Dzisiaj odebrałem swój rower i jestem zawiedziony. Po jego złożeniu patrzę, że w tylnym kole coś hałasuję. Jak się później okazało najprawdopodobniej jakiś kamyk dostał się do środka ale żeby tego było mało opona tylna jest źle założona i w jednym miejscu jest wklęsłą to na dodatek felga jest w kilku miejscach ostro zadrapana . Przyczyną tego zadrapania najprawdopodobniej jest nieudolne zakładanie opony. Napisałem już do sklepu bf-bike i poprosiłem o zwrot pieniędzy. Kilka fotek jak to wygląda. nie lepiej poprosić o wymianę kół i opon? Edytowane 22 Lutego 2014 przez bartnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oskarooo Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 @bartni Powiem ci, że dostałem propozycję dostania nowego koła + rabat 50zł ale stwierdziłem, że szkoda zachodu z wymienianiem tego tym bardziej, że ja się zbytnio nie znam na tym. Jak zwrócą mi pieniądze to przejadę się do pobliskiego sklepu i może coś tam wybiorę, a jak nie to poczekam na model 2014. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LajtekPL Napisano 23 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Cześć! Wiecie może jaki jest rozmiar suportu do tego roweru bo ni mam narzędzi żeby to sprawdzić a do serwisu mi daleko. Rama 19" jakby co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 23 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 @@LajtekPL 68mm BSA, długość osi 123mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LajtekPL Napisano 23 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 24 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Spoko, zapomniałem dopisać jedną rzecz - fabrycznie zamontowany jest suport 122,5 mm, jeżeli nie miałeś problemu z linią łańcucha to możesz kupić dokładnie taki sam. 123mm widziałem tylko Shimano który jest nieco droższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Montello Napisano 24 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 (edytowane) Witajcie, Także bede posiadaczem kands Maestro 2013 , mam jednak maly problem z wyborem rozmiaru ramy , mam 183 cm wzrostu długosc od ziemi do krocza 81 cm , waga 80 kg. Z tabeli u sprzedawcy wyniki 19 i tak tez mowią przez tel ale to na granicy , jednak przy pomiarach w sklepach stacjonarnych ( inne modele ) sprzedawcy wciskaja zawsze 21. dodatkowo czytalem gdzies ze rama Kandsa jest nieco wieksza od " standardowych " Cały czas waham sie czy 21 nie bedzie za duzy wole bardziej panowac nad rowerem i dlatego mysle czy aby 19 nie bedzie dla mnie lepsza? Ktoś jest podobnych wymiarów i jakie ma doswiadczenia? 19 czy 21? help. Z gory dzieki za kilka odpowiedzi. Edytowane 24 Lutego 2014 przez Montello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dio13 Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 (edytowane) Ja jestem podobnych gabarytów i mam 19". Brałem taki, żeby moja żoneczka mogła też czasami na nim pohasać. Mi się jeździ dobrze, ale nie wiem jak to by było na 21" bo nie jeździłem na takim. Sugerowałem się też tym, że jak będę musiał zeskoczyć z siodełka, to klejnoty zostaną nienaruszone i na swoim miejscu. Szkoda właśnie, że praktycznie nie można się do nich przymierzyć. Edytowane 25 Lutego 2014 przez dio13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 19 cali bedzie bezpieczniejsze i kontrola na rowerem bedzie lepsza. pohwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cepheus89 Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Ja mam 182 i kupiłem 19 cali. Jest idealny, gdybym miał 21 to byłby o wiele za duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KroQ Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Dołączyłem do grona posiadaczy Maestro Zdecydowałem się na model 2013 (z trochę egoistyczną nadzieją, że w marcu nie będę żałował) ;P Marzy mi się teraz do niego dołożyć biały bagażnik PS. Rowerek kupiony w Czechowicach-Dziedzicach i odebrany osobiście Witt. Ja też brałem najprawdopodobniej od tego samego sprzedawcy (z tym, że z przesyłką). W kilku miejscach lekkie ryski, ale...nie miałem jak przytargać 2-ch sztuk . Ogólnie mało co kręciłem, ale teraz się już szykuję (w miarę wolnego czasu, pogody i możliwości). Miło powitać kolejnego Majstra w regionie - może kiedyś się coś uda ustalić na wspólne Majstrowanie po okolicy (z możliwością Lazzarowania Na dodatek teraz się wkręcam w tematykę geocaching'u - więc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolKrns Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 (edytowane) Pierwszy trip, nie obyło się bez regulacji przerzutek, ale mam nadzieję, że teraz będzie już wszystko kukało KroQ pokonując pierwszą setkę "Majstrem" spotkałem gościa na Lazaro, w drodze z Rbk na Stanowice PS. Dodam, że wybrałem ramę 21, mam 182cm wzrostu i jeździ się bardzo przyjemnie Edytowane 25 Lutego 2014 przez KarolKrns Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 sliczne te wasze Majstry... pohwa. u mnie bida z nedza, od ponad 2 lat nie mam nowego welocypeda... pohwa na bis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerykands Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Zapraszamy wszystkich fanów modelu maestro i nie tylko do polubienia naszego profilu na facebooku https://www.facebook.com/KandsRowery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mizuu Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Mam pytanie do użytkowników zamontowanego w kandsie siodełka vader. Czy ktoś zauważył zwiększone przecieranie się spodni?(chodzi mi o spodnie obcisłe). Przyzwyczaiłem się do tego siodełka, bez problemu robię na nim trasy 150km, ale moje spodnie rogelli banks(2k km) strasznie się zmechaciły i zaczynają się przecierać. Nie wiem czy to wina kiepskiego materiału spodni, czy materiału siodełka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 @@mizuu Moje długie Rogelli Verona też wykazują objawy zużycia, chociaż nie przejechałem w nich aż takiego dystansu jak Ty, dla odmiany krótkie kolarki z lycry w których przejechałem dystans o wiele większy wyglądają prawie jak nówki. Tanie Rogelli chyba nie grzeszą wytrzymałością no i materiał nie jest tak śliski jak lycra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yurek55 Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Witam wszystkich użytkowników Kandsa i od razu chcę wszystkich poinformować, o zakupie Kandsa Maestro. Najpierw wysłałem fotkę z wymiarami mojego Wheleera, a na nią pan Adam-właściciel, nałozył fotkę Kandsa,. Widać, że zna się na podstawach grafiki, bo zrobił to tak półprzezroczyście i wyszło, że najlepszy będzie rozmiar 19". Dziś pogadałem też z nim przez gg, potem jeszcze zadzwoniłem i dogadaliśmy wszystkie szczegóły. Bardzo sensowny facet sądząc z rozmowy. Firma ta to FHU_rower_pl. Dziś wysłałem pieniądze i z niecierpliwością czekam na kuriera. Jak przyjdzie rower to napiszę i wrzucę fotkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musi922 Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Witam, Pochwalę się nowym dobytkiem, zostałem użytkownikiem KANDS MAESTRO od 18 Lutego jest już u mnie i sprawuje się wyśmienicie i nie mam żadnych zastrzeżeń, na razie zrobiłem 200 km,. Pięknie się spisuje w terenie jak i na szosie, opony w miarę dobre i wytrzymałe a osprzęt rewelacja, amorek też się dobrze spisał, mam zastrzeżenia od uchwytów i kierownicy, ależ cóż to kwestia wymienienia bo to Zoom, ale nie jest najgorsze Rower kupiłem w Czechowicach-Dziedzicach w woj.Śląskim z odbiorem osobistym, bardzo mili i uprzejmi ludzie, dają 2 lata gwarancji, aukcja jest na allegro do 28 Lutego https://www.facebook.com/photo.php?fbid=674243355950728&set=o.233402716837574&type=1&theater¬if_t=photo_comment Tutaj jest Mój profil ze zdjęciem i https://www.facebook.com/pages/FHU-Tomkari-ROWERY/233402716837574 FHU Tomkari to ta firma co kupiłem rower Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi