BikerLight Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Pora ożywić trochę watek Czy ktoś usuwał naklejki z obręczy i zna jakąś bezstresową metodę? Aceton? Benzyna ekstrakcyjna? Kąpiel w błocie nie służy im, ale same z siebie zejść do końca nie chcą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 ekstrakcja jest dobra na wszystko ewentualnie jeśli masz to możesz spróbować płynem do czyszczenia silników - ostatnio przy jego pomocy pozbywałem się naklejek ochronnych z ramy (służy mi też do czyszczenia napędu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Takoż skłaniam się ku ekstrakcji, tym bardziej że butla stoi pół metra od roweru . Żeby mi tylko tej czarnej anody czy lakieru czy cokolwiek by to nie było nie wyekstraktowała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 mozna tez strumien cieplego powietrza skierowac z suszarki na naklejki. klej spod niej sie ladnie rozgrzeje i naklejki zejda w 1 kawalku. pochwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 @@ZbyszekZmysichKiszek Potestujem, potestujem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 17 Października 2013 Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Moje odkleiły się "na zimno" bez jakiego kolwiek śladu. Zarówo z obręczy 28 calowych jak i 26-cio mojego syna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 17 Października 2013 Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Na zimno u mnie nie dało rady, odrywały się małe skrawki. Philips 2000W i zaczęły złazić bez większych oporów, resztki kleju zmieszanego z brudem poddały się benzynce i szmatce. Problem techniczny rozwiązany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 18 Października 2013 Udostępnij Napisano 18 Października 2013 i dobrze. pochwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 18 Października 2013 Udostępnij Napisano 18 Października 2013 @@ZbyszekZmysichKiszek, nabijasz posty jak małolat napisz coś sensownego a nie rób czatu z tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 18 Października 2013 Udostępnij Napisano 18 Października 2013 ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iwan89 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Mam taką prośbę do użytkowników tego roweru. Chcę sobie taki kupić, jednak mam bardzo małe mieszkanie i muszę najpierw znaleźć dla niego miejsce na scianie, poziomo lub pionowo. Jest to uzależnione od wymiarów roweru, dlatego do Was wielka prośba, bo potrzebuję wymiarów od początku przedniego koła do końca tylnego, od ziemi do najwyższego punktu (kierownicy/siodełka) oraz odległość od początku jednego pedała to końca drugiego. Dzięki tym wymiarom, przed zakupem będę w stanie ocenić czy uda mi się trzymać ten rower w domu a to dla mnie ważne. Liczę na Was i z góry dziękuję za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Weź tylko pod uwagę, że parę sekund trwa zarówno zdjęcie przedniego koła, jak i obniżenie siodełka, więc można na tym sporo przestrzeni ugrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yanek Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Napisz jakiej ramy maja być te wymiary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 @@Iwan89 Rama 21": Długość całkowita 1870 mm Wysokość 1080 mm Z tym że nie mierzyłem mojego bajka, wymiary wziąłem stąd: http://www.andzieg.website.pl/bjsport/Allegro/opis/1-29.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 (edytowane) kurcze flaczek, coś mi wczoraj zaczęło skrzypieć w okolicach korby. Musze obczaić o co biega, czy tylko wystarczy dokręcić korbę czy to może coś z suportem. Skrzypienie nie jest permanentne raz jest, raz go nie ma. Edytowane 24 Października 2013 przez Piehursson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 moze to w kolanach ci skrzypi ? mi wczoraj padl gwint w nakretce, ktora srube mocujaca siodelko do sztycy trzyma-trzymala. po prawie 3 latach gwint zwinal sie na srubie. pochwa. tz. sruba jest ok, na niej zostal gwint z nakretki. ps. allegro nie dziala od wczoraj. zamach terroristićny ci jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 z kolanami pod tym względem wszystko ok początkowo też myślałem, że mi się siodełko poluzowało na jarzmie i stąd to skrzypienie ale wstałem z siodełka i pedałując nasłuchiwałem. Zdecydowanie dzwięk wydobywa się z okolic korby p.s. allegro działa znakomicie, godzinę temu dokonywałem zakupu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 kurcze flaczek, coś mi wczoraj zaczęło skrzypieć w okolicach korby. Musze obczaić o co biega, czy tylko wystarczy dokręcić korbę czy to może coś z suportem. Skrzypienie nie jest permanentne raz jest, raz go nie ma. Zapiaszczone pedały? W mufie suportu nazbierało się syfu? Stery? Trzaski - temat rzeka. Co mi przypomniało jak ponad miesiąc temu tropiłem podejrzane dźwięki co skończyło się rozebraniem bajka na czynniki pierwsze i obklejeniem wszystkiego co ma potencjał do obijania o siebie rzepem samoprzylepnym Za to teraz mam błogą ciszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 w weekend na spokojnie obadam i przeczyszczę co się da. niestety ściągacza do korby nie mam więc do suportu się nie dostanę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Możesz spróbować dokręcić korby (to bardzo częsty powód skrzypienia) Ja miałem swego czasu inną przyczynę, mianowicie czasami skrzypiały... buty SPD (M087) uwierzcie kapnąłem się dopiero po wielokrotnym rozebraniu korb, pedałów itp Sprzypiał język butów o wewnętrzną powierzchnię buta - pomogła jakaś pasta do butów czy tam inny czyścik z CCC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iwan89 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Napisz jakiej ramy maja być te wymiary 21 cali. Dzięki kolego BikerLight, brakuje mi jeszcze tylko szerokości kierownicy oraz rozstawu pedałów. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 @@Iwan89 Kiera 60 cm Pedały - około 40cm aczkolwiek tutaj ciężko o bardzo dokładny pomiar, + - 3cm, ponadto nie mam już fabrycznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iwan89 Napisano 25 Października 2013 Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Takie pytanie do osób które w poprzednich latach śledziły ceny rowerów. Czy jest jeszcze realna szansa na obniżkę ceny Kandsa Maestro z 1230 zł? Czy mogę się spodziewać obniżki na maksymalnym poziomie powiedzmy 50 zł? Chodzi mi tutaj już o taką finalną wyprzedaż rocznika 2013 która będzie pewnie z końcem roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteq88 Napisano 25 Października 2013 Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Takie pytanie do osób które w poprzednich latach śledziły ceny rowerów. Czy jest jeszcze realna szansa na obniżkę ceny Kandsa Maestro z 1230 zł? Czy mogę się spodziewać obniżki na maksymalnym poziomie powiedzmy 50 zł? Chodzi mi tutaj już o taką finalną wyprzedaż rocznika 2013 która będzie pewnie z końcem roku. Napisz do sprzedawców może uda Ci się wynegocjować jakąś lepszą cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 25 Października 2013 Udostępnij Napisano 25 Października 2013 naprawdę przed zakupem roweru hamuje cie 50 pln? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi