sebo1988 Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 aha rozumiem:) to troszke szkoda ze tej kierownicy nie mozna unieśc, ale tak tez myslałem, a rower ogólnie ze tak wyraze sie wygodnie sie na nim jezdzi? chodzi mi o to czy sie jest bardzo pochylonym czy mozna tez w miare prosto sylwetke miec, wiem ze od tego sa rowery trekingowe:) ale takie pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 To pytanie jest akurat bez sensu bo wygoda dla każdego znaczyć może zupełnie coś innego. Wszystko zależy od preferencji użytkownika, długości ramy a także od cech osobniczych każdego rowerzysty typu długość nóg, tułowia, ramion etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek2106 Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Płyn do naczyń pomógł, jest znacznie lepiej niż było ale jeszcze nie idealnie. Może faktycznie już coś sie zdeformowało, bo 500km już stuknęło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebo1988 Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 (edytowane) wiem wiem ale tak sie spytałem, a czy te oferty na allegro tych rowerów róznio sie jakimiś podzespołami czy wszytskie maja to samo? bo nie wszyscy sprzedawcy tak dokładnie to opisuja co jest , łancuch itp bo w wczesniejszych postach pisaly osoby ze niektorzy z innym łancuchem sprzedaja itp tak jak widze na zdjeciach ale psytam, z montazem bagaznika i sakw nie ma zadnych problemów? Edytowane 20 Września 2013 przez sebo1988 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 (edytowane) Osprzęt jest dokładnie ten sam. Łańcuch także, coś Ci się musiało pomylić. Różnice mogą być w zamontowanych pedałach i siodełku. Skoro widzisz na zdjęciu to chyba jasne, że nie ma? Wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania są w tym temacie, wystarczy sięgnąć na jego początek bo im dalej w las tym więcej luźnych pogaduszek między użytkownikami, chociaż i z nich można się wiele ciekawego dowiedzieć Edytowane 20 Września 2013 przez Piehursson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebo1988 Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 chodziło mi o to czy trzeba było cos przerabiac czy otowry juz są no to chyba sie zdecyduje na kandsa:) teraz jeszcze poszukam gdzie kupic , dzieki a tak jeszcze spytam ktos ma jakies przecieki czy firma kands na wiosne przedstawi jakis nowy model? ulepszony i czy nie warto poczekac? tylko nie wiadomo ile drozszy bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 wystarczyło się cofnąć parę stron czytaj od tego momentu: http://www.forumrowerowe.org/topic/138905-rower-kands-maestro-2013-test-etapowany/?p=1364126 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 beda nowe rowery, nazwy pewnie pozostana te same, wiadomo-kands maestro to juz PEWNA marka jest. cena wg mnie wzrosnie o okolo sto pln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 100 to minimum pewnie bo do tej pory tak +/- wyglądał wzrost cen względem roku poprzedzającego. Pozyjemy, zobczamy. Dwie rzeczy są pewne - ani taniej ani w tej samej cenie nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 ja czuje, ze wreszcie gripy wymienia. kosztem przedniej zmieniarki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 nie sądzę, to byłby ruch pozbawiony jakiejkolwiek logiki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 dlaczego ? popatrz na Krossa. altus i acera tam rzadza w miejsce alivio i deore... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 ale Alivio to jest własnei to co działa na świadomość poszukujących i niejednokrotnie przechyla szalę na jego korzyść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 wiem. dobrze jest miec pelne alivio w rowerze amatorskim. to pewnosc w trasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 (edytowane) teoretycznie jakiejś kolosalnej różnicy między np. Acerą a Alivio na przedzie nie ma. Amator jej pewnie nie wychwyci ale wiadomo jak jest Edytowane 20 Września 2013 przez Piehursson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monala Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 (edytowane) Ktoś tu pisał, że w sklepach stacjonarnych nie sprzedają kandsa i lazaro. Pisałem do Miedzyrzeca Podlaskiego (lubelskie) do sklepu na brzeskiej i pisali, że na tę porę są wyprzedani, ale będą mieli nowe dostawy. Taka informacja, dla ludzi z tamtych okolic . Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 4 Edytowane 20 Września 2013 przez Monala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 w stacjonarnych, w hipermarketach, widzialem kandsy. ale modele energy 500 i 700. typowe makrokesze. w sumie nie ma sie co dziwic, nikt kto kupuje rowery w takich miejscach nie zaplaci za rower wiecej niz 700 pln. wiec sprzedawcy nie zamowia energy 1100 czy 1300 lub maestro. nikt by ich nie kupil. miski, co by tu jeszcze w moich rowerach powymieniac ? zima za pasem, to rozgrzebac je moze juz czas najwyzszy ? a moze cos nowego w ramach wyprzedazy wyrwac ? tyle pytan bez odpowiedzi... taka zabawka: http://allegro.pl/swietny-rower-limber-tasso-29-deore-hydraulika-i3537531315.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monala Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 (edytowane) Oczywiście chodzi o kandsa maestro i lazaro integral v3. Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 4 Edytowane 20 Września 2013 przez Monala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 znalazlem w lepszej cenie i specyfikacji: http://allegro.pl/limber-tiesso-deore-hydraulika-wyprzedaz-i3502281979.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 @, @@ZbyszekZmysichKiszek Dołączę się do dyskusji co ulepszyć Dla mnie logicznym krokiem jest wejście w pełne Alivio jeśli chodzi o napęd, czyli zastąpienie obecnej FC-M311 alivką, najlepiej na octalinku. Wątpię czy zmianie ulegną te elementy które kuleją obecnie - czyli pedały, sztyca i gripy, głównie dlatego że prezentują się relatywnie przyzwoicie na zdjęciach Chociaż jeżeli producent pójdzie w tym kierunku prawdopodobnie zdecyduje się na Alivio na kwadracie. Napis na fotkach będzie kusił, a cena takiego rozwiązania znacznie niższa. Tak czy owak będzie postęp, korba z mojego punktu widzenia jest najsłabszym punktem Maestro jeśli chodzi o główne podzespoły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Kwadrat - Octalink: kwadrat, trwalsze łożyska ze względu na to że są większe. Octalink większa sztywność ze względu na grubszą oś. żeby nie mieć bulu głowy od wyboru przeszedłem na Deore Hollowtech II: Trwalsze łożyska (najwieksze) większa sztywność (oś) cena ok 100 PLN wieksza w przypadku kupienia nowego suportu i korby (zestaw Alivio) No i Deore jak wygląda na zdjęciach - skoro ci tak zależy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek2106 Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Ktoś tu pisał, że w sklepach stacjonarnych nie sprzedają kandsa i lazaro. Pisałem do Miedzyrzeca Podlaskiego (lubelskie) do sklepu na brzeskiej i pisali, że na tę porę są wyprzedani, ale będą mieli nowe dostawy. Taka informacja, dla ludzi z tamtych okolic . Owszem, sprzedają te rowery w sklepach stacjonarnych. Ja kupiłem właśnie z takiego sklepu. Co prawda kupiłem przez alegro ale od sprzedawcy który prowadzi taki sklep. Rowery te można spotkać w sklepach między miastami Lublin- Tarnów - Rzeszów. To samo dotyczy alegro. Cała sprzedaż idzie stamtąd. Im dalej w głąb kraju tym rzadziej spotka się ten rower w sklepach. Gdzieś na forum ktoś napisał że kands czy lazaro to wielki wrzód na tyłkach sprzedawców i mają uczulenie na punkcie tych rowerów. Może właśnie dlatego nie ma ich w sklepach. Po co klient ma kupować jakieś nieznane lazaro jak może kupić rower z markowym napisem w podobnej konfiguracji za sporo większą kasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Kwadrat - Octalink: kwadrat, trwalsze łożyska ze względu na to że są większe. Octalink większa sztywność ze względu na grubszą oś. żeby nie mieć bulu głowy od wyboru przeszedłem na Deore Hollowtech II: Trwalsze łożyska (najwieksze) większa sztywność (oś) cena ok 100 PLN wieksza w przypadku kupienia nowego suportu i korby (zestaw Alivio) No i Deore jak wygląda na zdjęciach - skoro ci tak zależy Suporty zewnętrzne S mają najniższą trwałość ze wszystkich wymienionych systemów. Są wręcz tragicznie badziewne pod tym względem. Dołączę się do dyskusji co ulepszyć Dla mnie logicznym krokiem jest wejście w pełne Alivio jeśli chodzi o napęd, czyli zastąpienie obecnej FC-M311 alivką, najlepiej na octalinku. Wątpię czy zmianie ulegną te elementy które kuleją obecnie - czyli pedały, sztyca i gripy, głównie dlatego że prezentują się relatywnie przyzwoicie na zdjęciach Kup części z tej grupy poza przerzutką tylną. Luz dostajesz w gratisie, bardzo duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 dalem sie wczoraj namowic na mala przejazdrzke z kolezanka. wlasciwie to ona mnie namowila. mialo byc pieknie i lekko a peklo ponad 90 km ! ona zadowolona i prawie niezmeczona-raz ze jechala na krosie checker pig na oponach 28x1,5 a dwa to to , ze kilka razy w tygodniu z szosowcami jezdzi, wiec jest w naprawde wysokiej formie. ja na Franku nadazyc za nia nie moglem... oj, stary ja, bez kondycji, bida z nedza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Suporty zewnętrzne S mają najniższą trwałość ze wszystkich wymienionych systemów. Są wręcz tragicznie badziewne pod tym względem. Pozwolisz, że się z tobą nie zgodzę, z mojego, a w zasadzie kolegów doświadczenia wynika, że są najtrwalsze. Po prostu fizycznie są wieksze łozyska, co przy porównywalnych jeśli nie tych samych siłach/obciążeniach skutkuje lepszą trwałością. Ale może masz wieksze doświadczenie, nie kłucę się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi