makog Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Generalnie plan jest taki - weekend, sliki, blokada amora i ile pary w nogach. Fun day. To jeszcze zinwestuj w nowe kola, zebys mial na przekladke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Bez szaleństw, bez szaleństw, łychy starczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makog Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Bez szaleństw, bez szaleństw, łychy starczą to nie lepiej kupic cos bardziej uniwersalnego jak np http://biketires.pl/product-pol-7101-Opona-Schwalbe-MARATH-CROSS-28X1-50-REFLEX.html cos takiego niz sie bawic w lyzkowanie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) A po co kupować coś bardziej uniwersalnego? Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego poza tym w cenie jednego, szerokiego i ciężkiego szwalbasa można mieć dwie lekkie i szybkie kendy a kończąc temat to jaki jest problem z łyzkowaniem? Kilka chwil i po robocie. Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez Piehursson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bastian82 Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) to nie lepiej kupic cos bardziej uniwersalnego jak np http://biketires.pl/product-pol-7101-Opona-Schwalbe-MARATH-CROSS-28X1-50-REFLEX.html cos takiego niz sie bawic w lyzkowanie ?? No to pierwsze koty za płoty! Rower od rowerykands.pl przyszedł po 5 dniach oczekiwania....spodziewałem sie jednak, że będzie troche szybciej. Na zadane pytanie, czy rower został już wysłany, dostałem odpowiedź "Pański rower jest własnie w produkcji", cokolwiek to miałoby znaczyć. No ale na szczęscie wczoraj przyszedł. Troche na temat pakunku. Firma Opek dostarczyła przesyłkę w stanie dobrym. Spodziewałem się, iz będzie trzeba obrócić kierownicę, ale okazało sie, iż również przednie koło należy zamontować, oraz dokręcić pare śrubek. No ale generalnie rower zmontowany porządnie. Nie znam się za bardzo, ale zapewne trzeba będzie dokonać jakieś kalibracji przerzutek, ale generalnie jest dobrze. Dzisiaj zrobiłem dziewicze kilka kilometrów i jest naprawdę fajnie. W sumie czytając Wasze posty wyczekuje momentu, aż wreszcie zacznie coś skrzypieć ale jestem na to przygotowany. Już zastanawiam się nad akcesoriami: -lampki pozycyjne -bidon -licznik ..i byłbym zapomniał: porządny łańcuch do roweru (to najpilniejszy zakup, gdyż w pracy mamy zamykaną wiate rowerową, ale przypiąć rower i tak wypada) Macie coś godnego polecenia w kwestii powyższych? Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez Bastian82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makog Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Już zastanawiam się nad akcesoriami: -lampki pozycyjne -bidon -licznik ..i byłbym zapomniał: porządny łańcuch do roweru (to najpilniejszy zakup, gdyż w pracy mamy zamykaną wiate rowerową, ale przypiąć rower i tak wypada) Macie coś godnego polecenia w kwestii powyższych? http://www.forumrowerowe.org/topic/131591-zabezpieczenie-co-wybrac/ http://www.forumrowerowe.org/forum/28-akcesoria-rowerowe/ tam znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania, powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 to nie lepiej kupic cos bardziej uniwersalnego jak np http://biketires.pl/product-pol-7101-Opona-Schwalbe-MARATH-CROSS-28X1-50-REFLEX.html cos takiego niz sie bawic w lyzkowanie ?? Co ty chopie za tą cenę mam dwie Kendy, dętki do nich i jeszcze parę groszy zostanie. Tu chodzi o fun na czarnym od czasu do czasu. A po co kupować coś bardziej uniwersalnego? Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego poza tym w cenie jednego, szerokiego i ciężkiego szwalbasa można mieć dwie lekkie i szybkie kendy a kończąc temat to jaki jest problem z łyzkowaniem? Kilka chwil i po robocie. Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Ta jest @Bastian82 No to gratki, nic tylko jeździć, proponuję tylko Ulock + łańcuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Tak się właśnie zastanawiam nad detkami. Póki co nie kupiłem dedykowanych bo chce sprawdzić czy stockowe da się upchnąć. Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Ciężko może być, napis na nich to 38/42. Zresztą łyżkowałeś trochę to sam wiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Ja mam 35-43. Będę próbował. Jeśli nie da rady to decathlon mnie poratuje Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Oł fak, sprawdziłem fotkę i rzeczywiście jest 700x35/43. Nie ma co polegać na pamięci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 no, no, cyklozis pospolitus ... moje 2 rowerki rogow dostaly. plus cayon xl ma teraz wieksze tarcze, 2x180mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 plus cayon xl to daj wreszcie foty w garażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Właśnie przyszły flaczki.... mamuniu jakież one cieniutkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 skoro sa takie cieniutkie to juz widze inne, nader przyjemne, ich zastosowanie... ps. testowalem dzis przez godzine nowe tarcze 2x180mm. fajnie chodza. ps.2 trafilem na dziwny sklep we wroclawiu. kupilem u nich tarcze i adaptery pod zaciski . wlasciciel , sam z siebie, na dzien dobry zaproponowal mi 10 % rabatu. dziwne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 jakie zastosowanie dla nich widzisz? :> dziwny.... no może ale tutaj trzeba się radować no chyba, że en rabat był podłym zagraniem marketingowym i był tylko wirtualny pytanie w sprawie nowych opon a raczej dętek. Coś mi się wydaje, że stockowe dętki będzie raczej ciężko upchnąć więc zastanawiam się czy dętki z zaworem presta (nigdy nie miałem z nim do czynienia) można ładować do felg z otworem pod szredery? Pytam bo generalnie mało jest dętek pod ten rozmiar opony z zaworem AV a właśnie od groma jest dętek z prestą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thatis Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 (edytowane) Dobra kupilem tego kandsa tera moje pytanie jakie błotniki, koszyk na bidon z powerade oraz torba pod rame lub siodełko (z mozliwoscia zamonowania lamki najlepiej) na klucze tel cos zaproponujecie? ps a i wlasnie jakis zestaw kluczy ze skuwaczem Edytowane 9 Sierpnia 2013 przez thatis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 realny rabat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 jakie zastosowanie dla nich widzisz? :> dziwny.... no może ale tutaj trzeba się radować no chyba, że en rabat był podłym zagraniem marketingowym i był tylko wirtualny pytanie w sprawie nowych opon a raczej dętek. Coś mi się wydaje, że stockowe dętki będzie raczej ciężko upchnąć więc zastanawiam się czy dętki z zaworem presta (nigdy nie miałem z nim do czynienia) można ładować do felg z otworem pod szredery? Pytam bo generalnie mało jest dętek pod ten rozmiar opony z zaworem AV a właśnie od groma jest dętek z prestą. Wygląda na to że można: http://www.forumrowerowe.org/topic/125571-detki-zawory-czy-presta-bedzie-pasowac/ Jakowychś kapturków trzeba użyć. Dobra kupilem tego kandsa tera moje pytanie jakie błotniki, koszyk na bidon z powerade oraz torba pod rame lub siodełko (z mozliwoscia zamonowania lamki najlepiej) na klucze tel cos zaproponujecie? ps a i wlasnie jakis zestaw kluczy ze skuwaczem Błotniki - Orion jest tani i spełni swoją rolę, ma chlapacze, przykładowy link: http://allegro.pl/blotniki-orion-28x41mm-czarne-kpl-wi17-i3443019305.html Ale z zamocowaniem z przodu będzie problem, trzeba użyć obejm mocujących Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 cayon obzdjeciowany. wgarazu fotki z dzisiaj. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KroQ Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 @Zbyszek Może zależy na kupujących ich ilości? Widzisz co prawda nie podałeś nazwy i adresu ale już potencjalnie zachwalasz i polecasz ten sklep W Rybniku jest sklep z częściami do Skody może inne z grupy VW tyż. Na słowo klucz nazwę pewnego forum dostawałeś do 10 proc. zniżki zależnej od ilości części. Nawet za głupi płyn do spryskiwacza goście coś zrzucali z ceny. Kiedyś sprzedawca powiedział, że często "z Polski" do nich przyjeżdzali oczywiście po konkretniejsze zamówienia. Takie czasy, że każdy klient się liczy a już w szczególności zadowolony (poleci, zareklamuje, wróci ponownie) i Kto to zrozumie, ten zarobi. Ps. czy dalej te hasło funkcjonuje nie wiem, moja Favorita (Fryta) poszła na "żyletki". Pss. Kandsy dotarły wczoraj i jeszcze nie poskładane w całości :/. Nocna zmiana, remont u teściów i 12 dzień z rzędu w robocie.... ale dziś postaram się "sklecić" mojego (przed robotą). Od żonki poskładany wstępnie czeka na dopieszczeniowe regulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 rower czeka na te dopieszczeniowe regulacje czy zona ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Wygląda na to że można: http://www.forumrowe...bedzie-pasowac/ Jakowychś kapturków trzeba użyć. W decu tego nie dorwę... trza będzie coś chałupniczo wykombinować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KroQ Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Dobre pytanie - z racji braku spełnienia warunku godziny 22 oraz faktu tygodniowej pracy na nocną zmianę odpowiedź pozostawiam "otwartą" Rowerki też trzeba doregulować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi