Skocz do zawartości

[Rower] Kands Maestro 2013 - test etapowany

Rekomendowane odpowiedzi

A po co kupować coś bardziej uniwersalnego? Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego ;) poza tym w cenie jednego, szerokiego i ciężkiego szwalbasa można mieć dwie lekkie i szybkie kendy :) a kończąc temat to jaki jest problem z łyzkowaniem? Kilka chwil i po robocie.

Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez Piehursson

to nie lepiej kupic cos bardziej uniwersalnego jak np http://biketires.pl/product-pol-7101-Opona-Schwalbe-MARATH-CROSS-28X1-50-REFLEX.html cos takiego niz sie bawic w lyzkowanie ?? 

No to pierwsze koty za płoty! Rower od rowerykands.pl przyszedł po 5 dniach oczekiwania....spodziewałem sie jednak, że będzie troche szybciej. Na zadane pytanie, czy rower został już wysłany, dostałem odpowiedź "Pański rower jest własnie w produkcji", cokolwiek to miałoby znaczyć. No ale na szczęscie wczoraj przyszedł. Troche na temat pakunku. Firma Opek dostarczyła przesyłkę w stanie dobrym. Spodziewałem się, iz będzie trzeba obrócić kierownicę, ale okazało sie, iż również przednie koło należy zamontować, oraz dokręcić pare śrubek. No ale generalnie rower zmontowany porządnie. Nie znam się za bardzo, ale zapewne trzeba będzie dokonać jakieś kalibracji przerzutek, ale generalnie jest dobrze. Dzisiaj zrobiłem dziewicze kilka kilometrów i jest naprawdę fajnie. W sumie czytając Wasze posty wyczekuje momentu, aż wreszcie zacznie coś skrzypieć :) ale jestem na to przygotowany. 

Już zastanawiam się nad akcesoriami:

-lampki pozycyjne

-bidon

-licznik

..i byłbym zapomniał: porządny łańcuch do roweru (to najpilniejszy zakup, gdyż w pracy mamy zamykaną wiate rowerową, ale przypiąć rower i tak wypada)

Macie coś godnego polecenia w kwestii powyższych?

Edytowane przez Bastian82

Już zastanawiam się nad akcesoriami:

-lampki pozycyjne

-bidon

-licznik

..i byłbym zapomniał: porządny łańcuch do roweru (to najpilniejszy zakup, gdyż w pracy mamy zamykaną wiate rowerową, ale przypiąć rower i tak wypada)

Macie coś godnego polecenia w kwestii powyższych?

http://www.forumrowerowe.org/topic/131591-zabezpieczenie-co-wybrac/

http://www.forumrowerowe.org/forum/28-akcesoria-rowerowe/

tam znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania, powodzenia :)

to nie lepiej kupic cos bardziej uniwersalnego jak np http://biketires.pl/product-pol-7101-Opona-Schwalbe-MARATH-CROSS-28X1-50-REFLEX.html cos takiego niz sie bawic w lyzkowanie ?? 

Co ty chopie za tą cenę mam dwie Kendy, dętki do nich i jeszcze parę groszy zostanie. Tu chodzi o fun na czarnym od czasu do czasu.

A po co kupować coś bardziej uniwersalnego? Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego ;) poza tym w cenie jednego, szerokiego i ciężkiego szwalbasa można mieć dwie lekkie i szybkie kendy :) a kończąc temat to jaki jest problem z łyzkowaniem? Kilka chwil i po robocie.

Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2

Ta jest

@Bastian82

No to gratki, nic tylko jeździć, proponuję tylko Ulock + łańcuch.

skoro sa takie cieniutkie to juz widze inne, nader przyjemne, ich zastosowanie... 

ps. testowalem dzis przez godzine nowe tarcze 2x180mm. fajnie chodza. 

ps.2 trafilem na dziwny sklep we wroclawiu. kupilem u nich tarcze i adaptery pod zaciski . wlasciciel , sam z siebie, na dzien dobry zaproponowal mi 10 % rabatu. dziwne...

jakie zastosowanie dla nich widzisz? :>

dziwny.... no może ale tutaj trzeba się radować :D no chyba, że en rabat był podłym zagraniem marketingowym i był tylko wirtualny ;)

pytanie w sprawie nowych opon a raczej dętek. Coś mi się wydaje, że stockowe dętki będzie raczej ciężko upchnąć więc zastanawiam się czy dętki z zaworem presta (nigdy nie miałem z nim do czynienia) można ładować do felg z otworem pod szredery? Pytam bo generalnie mało jest dętek pod ten rozmiar opony z zaworem AV a właśnie od groma jest dętek z prestą.

Dobra kupilem tego kandsa tera moje pytanie jakie błotniki, koszyk na bidon z powerade oraz  torba pod rame lub siodełko (z mozliwoscia  zamonowania lamki najlepiej) na klucze tel cos zaproponujecie?

ps

a i  wlasnie jakis  zestaw kluczy ze skuwaczem 

Edytowane przez thatis

jakie zastosowanie dla nich widzisz? :>

dziwny.... no może ale tutaj trzeba się radować :D no chyba, że en rabat był podłym zagraniem marketingowym i był tylko wirtualny ;)

pytanie w sprawie nowych opon a raczej dętek. Coś mi się wydaje, że stockowe dętki będzie raczej ciężko upchnąć więc zastanawiam się czy dętki z zaworem presta (nigdy nie miałem z nim do czynienia) można ładować do felg z otworem pod szredery? Pytam bo generalnie mało jest dętek pod ten rozmiar opony z zaworem AV a właśnie od groma jest dętek z prestą.

Wygląda na to że można:

http://www.forumrowerowe.org/topic/125571-detki-zawory-czy-presta-bedzie-pasowac/

Jakowychś kapturków trzeba użyć.

Dobra kupilem tego kandsa tera moje pytanie jakie błotniki, koszyk na bidon z powerade oraz  torba pod rame lub siodełko (z mozliwoscia  zamonowania lamki najlepiej) na klucze tel cos zaproponujecie?

ps

a i  wlasnie jakis  zestaw kluczy ze skuwaczem 

Błotniki -  Orion jest tani i spełni swoją rolę, ma chlapacze, przykładowy link:

http://allegro.pl/blotniki-orion-28x41mm-czarne-kpl-wi17-i3443019305.html

Ale z zamocowaniem z przodu będzie problem, trzeba użyć obejm mocujących

@Zbyszek

Może zależy na kupujących  ich ilości? Widzisz  co prawda nie podałeś nazwy i adresu  ale już potencjalnie zachwalasz i polecasz ten sklep :)

W Rybniku jest sklep z częściami do Skody  może inne z grupy VW tyż. Na słowo klucz  nazwę pewnego forum dostawałeś do 10 proc. zniżki  zależnej od ilości części. Nawet za głupi płyn do spryskiwacza goście coś zrzucali z ceny. Kiedyś sprzedawca powiedział, że często "z Polski" do nich przyjeżdzali  oczywiście po konkretniejsze zamówienia. Takie czasy, że każdy klient się liczy  a już w szczególności zadowolony (poleci, zareklamuje, wróci ponownie) i Kto to zrozumie, ten zarobi.

Ps. czy dalej te hasło funkcjonuje  nie wiem, moja Favorita (Fryta) poszła na "żyletki".

Pss. Kandsy dotarły wczoraj i jeszcze nie poskładane w całości :/. Nocna zmiana, remont u teściów i 12 dzień z rzędu w robocie.... ale dziś postaram się "sklecić" mojego (przed robotą). Od żonki poskładany wstępnie czeka na dopieszczeniowe regulacje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...