ZbyszekZmysichKiszek Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 a ja mam tourneya z przodu, KM 2011, a byla ona az 2 razy regulowana. biegi wchodza szybko i plynnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Pedałów nie da się zamienić stronami Dać się da tyle że będą się odkręcać.a jak wkręcisz lewy gwint w prawy? Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtas82 Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Kupować pedały bez sensu bo może to byc korba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azure Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Jeśli faktycznie jest różnica w gwintach L/P to nie da się podmienić. Ostatni raz pedała odkręcałem z 15 lat temu i nie pamiętam jak wygląda sprawa gwintów... Ostatecznie można założyć jakiś inny pedał na próbę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toomas Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Doradźcie jak możecie - Alivio z 2013 ciężko znaleźć ale są Acery do napędu 7/8 biegów model FD-M360. Będzie to lepsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 (edytowane) Acera się nada. Różnica w kulturze pracy między Alivio a Acerą na przedzie nie będzie duża... pewnie nawet niezauważalna. Edytowane 26 Czerwca 2014 przez Piehursson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakac93 Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 A próbował ktoś zmienić łańcuch na 9rzędowy? Jest poprawa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borntorun Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Witam ... wszyscy mają Kandsa mam i ja:)... potrzebuję krótkiej porady czy taki bagażnik DeOne spasuje do maestro 19"?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 A próbował ktoś zmienić łańcuch na 9rzędowy? Jest poprawa? Poprawa oczywiście będzie natomiast czy jest sens kupować drogi łańcuch 9? Sam używam przerzutki dziewięciorzędowej - http://www.forumrowerowe.org/topic/138905-rower-kands-maestro-2013-test-etapowany/?p=1508039 oraz łańcucha o szerokości 7,3mm i do dyspozycji na środkowej zębatce mam praktycznie cały użyteczny zakres kasety czyli oprócz skrajnych koronek. Na pozostałych zębatkach bez obcierania wchodzą "użyteczne" biegi, obcierają zaś te których z powodu przekosu łańcucha i dublowania przełożeń i tak nie ma sensu używać. Także da się z przerzutką dziewięciorzędową pokojowo koegzystować, kwestia cierpliwej regulacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toomas Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 (edytowane) Witam ... wszyscy mają Kandsa mam i ja:)... potrzebuję krótkiej porady czy taki bagażnik DeOne spasuje do maestro 19"?? Da się. Mam taki sam ale założony do ramy 17". Edytowane 26 Czerwca 2014 przez toomas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Doradźcie jak możecie - Alivio z 2013 ciężko znaleźć ale są Acery do napędu 7/8 biegów model FD-M360. Będzie to lepsze?p na allecośtam kupisz bez problemu starsze alivio 410 na 3x8 nie wiem czy 430 było na 8 czy 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suren Napisano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Mam pytanie mając 194 wzrostu rama 21 nie będzie dla mnie za mała? Może są użytkownicy kandsa którzy są mojego wzrostu i się wypowiedzą na ten temat? Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowy Napisano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Mam 191 cm i Maestro 21 cali - rama w sam raz, ale dość długa. Co do wyciągnięcia sztycy i podniesienia siodełka zerknij na fotki mojego Maestro w mojej galerii fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suren Napisano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Z tego wynika że rama niezbyt odpowiednia do wzrostu, mocno wysunięta sztyca i przez to układ roweru bardziej w stylu rowerów szosowych, ktoś jeszcze sie wypowie na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 mocno wysunięta sztyca i przez to układ roweru bardziej w stylu rowerów szosowych, To raczej dlatego, że kolega sobie świadomie dobrał taką pozycję. Nawet odwrócił mostek na sportowo, by bardziej leżeć. Rower go raczej do tego nie zmusił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pastol Napisano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Ja mam 190cm wzrostu i rowniez rame 21. Wysokowciowo jest ok, natomiast rowniez odnosze wrazenie, ze jest dosyc dluga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowy Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Niezależnie od układu mostka, rama jest dla mnie za długa, obecne jego odwrócenie co najwyżej delikatnie pochyliło moja sylwetkę, ale nie spowodowało jej wydłużenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KroQ Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Witam ... wszyscy mają Kandsa mam i ja:)... potrzebuję krótkiej porady czy taki bagażnik DeOne spasuje do maestro 19"?? Widzę, że kolega już odpowiedział, ale i Ja dorzucę swoje 3 grosze. Kupiłem dokładnie ten sam bagażnik - do ramy 21. Przyszedł expresowo, fabrycznie zapakowany i dosyć dobrze zapakowany przez sprzedawcę. Ma ślady - zarysowania (czarny to widać) - więc kontrola jakości producenta leży i kwiczy. Co do jakości - jak na dzień dzisiejszy - to przebył ze mną może trochę za mało aby się wypowiedzieć, ale jedna wyprawa (pierwsza w życiu) dał radę objechać. Wyszło tego 167km w jedną stronę(w jeden dzień), załadowany plecakiem, namiotem, śpiworem - ale ile tego było w kg - tego nie wiem i ładowane tak jak leci (bo sakw nie posiadam). Sprężyna dosyć mocna, ale polecam gumy zakupić - ja mam jakieś stare z marketu i dały radę. Co do montażu - to ja musiałem "sztukować" 2 śrubki, bo nijak nie chciały pasować i wychodziło mi: albo zamontuję na dole, albo przy siodle - ale są to standardowe śrubki, więc dało radę coś dopasować. Ogólnie polecam, jednak nie wiem jak się sprawdzi w naprawdę trudnych warunkach (plany są na trasę dookoła Polski - czyli coś ponad 3 tyś km) , jednak do tego czasu jeszcze trochę wody w Odrze i Wiśle przepłynie. Do miejskiego kręcenia - jak najbardziej się nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toomas Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 na allecośtam kupisz bez problemu starsze alivio 410 na 3x8 nie wiem czy 430 było na 8 czy 9 Coś chyba źle szukam bo znaleźć nie mogę. Jak widziałeś taka to potraktuj linkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 faktycznie - sam tylne ale po wpisaniu w gógla "alivio przednia 410 sklep" znalazłem http://www.synkros.pl/product-pol-3251-Shimano-Alivio-FD-M410-Top-Swing.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Produkt niedostępny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mizuu Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Jeśli ktoś ma wątpliwości co do jakości maestro, albo zastanawia się nad jego kupnem. Pochwalę się trasą jaką zrobiłem: kraków-zakopane 331km. Link do wykopu ze zdjęciami: http://www.wykop.pl/wpis/8584672/98-283-331-97-952-wycieczka-z-krakow-do-zakopane-d/ Edytowane 29 Czerwca 2014 przez mizuu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Jeśli ktoś ma wątpliwości co do jakości maestro, albo zastanawia się nad jego kupnem. Pochwalę się trasą jaką zrobiłem: kraków-zakopane 331km. Link do wykopu ze zdjęciami: http://www.wykop.pl/wpis/8584672/98-283-331-97-952-wycieczka-z-krakow-do-zakopane-d/ Pięknie, to 3x mój dystans z wczoraj podziwiam i zazdroszczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xtomashx Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Masz tam standardowe opony ? Jakieś takie cieńsze się wydają. Ogólnie zastanawiam się nad rowerem szosowym jednak ich ceny są zabójcze. Czy Maestro mógłby służyć za taki rower po zmianie opon na szosowe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mizuu Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 @xtomashx , to są opony szosowe Vittoria rubino 25mm. W moim wypadku: zmiana opon + spd i mogę się ścigać z szosami :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi