Somebody101 Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 A jak sie to ma do roweru kands maestro? Bo nie potrafie znalezc powiązania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 A jak sie to ma do roweru kands maestro? Bo nie potrafie znalezc powiązania załóżmy, że cena Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 ma sie tak, ze w cenie 1300pln dostajesz o niebo bardziej uniwersalny, wszedobylski rower marki Kands. pohva. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Czy do demontażu bebenka potrzebny jest jakiś dodatkowy klucz? Zjadłem kasetę i przyglądając się bebenkowi nie widziałem tam żadnych wpustòw. Pytam bo bikestacja zawaliła trochę sprawę i przysłała wszystkie zamówione narzędzia prócz kluczy do konusów więc piasty jeszcze nie demontowałem. Klucze doŝlą pod koniec tygodnia więc jeśli byłaby potrzeba to domowilbym klucz do bebenka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toomas Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Ja wszystkie klucze kupowałem na www.bitul.pl Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 @ Do wymiany kasety potrzebny tylko klucz do kaset. Żeby odkręcić bębenek trzeba użyć imbusa 10mm. Żeby rozkręcić bębenek trzeba klucza do bębenka, takiego: http://allegro.pl/sport-i-turystyka?order=d&string=klucz+do+b%C4%99benka Tylko jeśli nie musisz to nie rozkręcaj, roboty w sumie sporo a jest potencjał do zrąbania paru rzeczy. Kapa ochronna wykonana jest z plastiku, łatwo ją skruszyć, jeśli nie podczas wyjmowania to podczas wciskania na swoje miejsce. W bitulu też kupiłem parę fantów, przyzwoite narzędzia, polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 (edytowane) no tak ale nie wiem czy nie będę jednak musiał bębenka rozkręcić bo chyba doszedłem do tego skąd niepokojące odgłosy dochodzą. Zdjąłem kasetę i pokręciłem w tę i nazad bębenkiem/piastą. Dochodzą z tamtych okolic odgłosy jakby piachu, który się dostał do środka albo smarowanie się skończyło. Dodatkowo w ubiegłym tygodniu dwa razy tak jakby przeskoczył łańcuch (nie, to nie wina ani kasety, ani łańcucha). Może jednak lepiej oddać tylne koło na serwis? Dzięki za namiary na bitul.pl. Nie znałem niestety, Edytowane 9 Czerwca 2014 przez Piehursson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Jak sprawa pilna i brak narzędzi to już tylko serwis zostaje, fakt. Zapiaszczyć się jak najbardziej mogło, uszczelnienia w tych piastach są dosyć umowne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 (edytowane) Ma ktoś z Was zamontowany fotelik dziecięcy np. hamaxa w Maestro? Czy przebieg linek wzdłuż rury podsiodłowej stanowi jakiś problem przy zamontowaniu adapter do fotelika lub przy używaniu przerzutek? Edytowane 10 Czerwca 2014 przez ravick97 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makap Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Witam wszystkich Posiadam od 2 tygodni Kands Maestro i po przejechaniu około 150km pojawiły się stuki w okolicy mechanizmu korbowego. Dźwięk przypomina cykanie, lekkie stukanie w momencie gdy prawy pedał dochodzi do góry. Zapewne ktoś miał już taki problem, ale przeczytanie 114 stron wątku zajęłoby sporo czasu, dlatego proszę o wyrozumiałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 (edytowane) Pomarańczowa naklejka jest zdjęta z przedniej przerzutki? Gwinty, w które wkręcane były pedały były na 100% czyste? Linka przedniej przerzutki nie uderza w ramię korby w czasie obrotu? Jeśli powyższe się nie sprawdziły, to warto wziąć imbusa ósemkę i zobaczyć, czy nie da się dokręcić korby. Edytowane 10 Czerwca 2014 przez Tadeus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makap Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Naklejka zdjęta, gwinty czyste, końcówka linki wisi po lewej stronie, a dźwięk jakby przy prawym pedale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruby99 Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Tez ma taki problem jak kolega <<MAKAP>> , a czy może to być związane z poluzowaniem suportu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wdooweq Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Mam podobny problem. Myślałem, że to wina regulacji przerzutek, oddałem do serwisu, dalej stuka. Zastanawiam się, czy czasem blat korby się nie wykrzywił i w tym jednym miejscu szoruje o przerzutkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makap Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 U mnie na pewno nie szoruje nic, jest duża przerwa, zresztą cykanie występuje jak napieram na pedały, jak kręcę normalnie na luzie to nie stuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
relyt Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 (edytowane) Ma ktoś z Was zamontowany fotelik dziecięcy np. hamaxa w Maestro? Czy przebieg linek wzdłuż rury podsiodłowej stanowi jakiś problem przy zamontowaniu adapter do fotelika lub przy używaniu przerzutek? Nie ma problemu. U mnie w profilu zdjecia. Edytowane 10 Czerwca 2014 przez relyt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 a czy może to być związane z poluzowaniem suportu? Zastanawiam się, czy czasem blat korby się nie wykrzywił Możliwe, choć mało prawdopodobne. Panowie @@Makap, @@Gruby99 oraz @@wdooweq - wkęcaliście pedały na sucho czy ze smarem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toomas Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 (edytowane) Ja mam zamontowanego Hamaxa. Przy ramie 19" mocowanie założyłem u samej góry ponad mocowaniem do linki. A co do cykania to chyba ten typ tak ma bo u mnie też to jest i mnie denerwuje Edytowane 10 Czerwca 2014 przez toomas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wdooweq Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Obawiam się, że bez smaru Jednak dźwięk wydobywający się z pedałów to jedno (następne w kolejce do wymiany) a to stukanie to drugie (dzieje się, gdy prawe ramię jest prawie na górze więc nie ma wielkiego nacisku). W jeździe generalnie nie przeszkadza, tylko dźwięk irytujący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makap Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Panowie @@Makap, @@Gruby99 oraz @@wdooweq - wkęcaliście pedały na sucho czy ze smarem? Na sucho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 @@wdooweq, @@Makap No to jest właśnie na 90% ten dźwięk Pedały wykręcić, nasmarować, wkręcić i jeździć (po kilkunastu km. mocno dokręcić). Jeśli dźwięk będzie nadal występował to wtedy wysilimy szare komórki, ale najpierw trzeba załatwić problem suchych gwintów. NIe smarujesz - nie jedziesz (w ciszy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wdooweq Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Dokładając do tematu, jako że nie widziałem tego tutaj ,warto jest powkręcać we wszystkie niebezpiecznie otwory śrubki. Zwłaszcza w rurę prawidłową, żeby do środka ramy nie dostawał się woda i inne badziewie. Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajak Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Co do cykania to ja jeszcze bym rozważył tą opcję -> http://www.forumrowerowe.org/topic/138905-rower-kands-maestro-2013-test-etapowany/page-116?do=findComment&comment=1482947 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makap Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 (edytowane) Dokręciłem korby, tzn. udało mi się imbusem troszkę podciągnąć. Wykręciłem pedały, nasmarowałem i dokręciłem do oporu i jak na razie nie cyka, co prawda przejechałem się tylko w koło bloku to żeby ostatecznie zweryfikować trzeba będzie na dłuższą przejażdżkę się wybrać. Powiedzcie mi czy ten dźwięk z filmiku poniżej(słychać szczególnie jak koło kręci się normalnie a cofam pedałami), tak jakby szurania to jest normalny? Dodatkowo zauważyłem (chyba nie widać tego na filmie), że kaseta jak stoi w miejscu, a koło się kręci, chodzi delikatnie na boki. Edytowane 10 Czerwca 2014 przez Makap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi