BikerLight Napisano 27 Maja 2014 Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Mam bacik Bacik-sracik. Taka sama beznadzieja Może zamiast odkręcać przykręcasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 27 Maja 2014 Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Znajdę ten rower do kupienia we Wrocławiu lub Opolu? Jakieś rowerowe? Tak: http://archiwum.allegro.pl/oferta/rower-28-kands-maestro-cross-wroclaw-sklep-i3890058684.html Kupuj i dołącz do sekty Może zamiast odkręcać przykręcasz Ech sam już nie wiem Nasiłowałem się, nawkurzałem, prawie bym sobie zniszczył szprychy jak dwa razy trzasnąłem w nie kluczem nasadowym. W końcu koło zaniosłem do serwisu, facet też się jakiś czas bezskutecznie siłował ręką i bluzgał, po czym zrobił imadłem Nie lubię tego i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kislu120 Napisano 27 Maja 2014 Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 (edytowane) To jeszcze dwa pytania, czym różni się wersja 2013 od 2014? I jak wypada na tle tego roweru, lepszy/gorszy? Edytowane 27 Maja 2014 przez kislu120 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ma83 Napisano 27 Maja 2014 Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Ten Drakar kojarzy mi się z marketem, generalnie to dużo słabszy osprzęt od Kandsa. A co do różnic to sobie przejrzyj kilkanaście ostatnich stron było wszystko powiedziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Somebody101 Napisano 27 Maja 2014 Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 pierwsze 100km zrobione i jestem zadowolony dosc dluga rama i szeroka kierownica mi pasuje jezdzi sie bardzo wygodnie nawet siodelka zmieniac nie bede.. teraz tylko czekać na ladna pogode i jedziemy dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kislu120 Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Tak: http://archiwum.alle...3890058684.html Kupuj i dołącz do sekty Dzwoniłem, nie mają go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 A to chamy. A ja tu za nich ręczę No to nie mam pomysłu z zakupem stacjonarnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KroQ Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 To jeszcze dwa pytania, czym różni się wersja 2013 od 2014? I jak wypada na tle tego roweru, lepszy/gorszy? http://allegro.pl/kands-maestro-alivio-suntour-kolekcja-2014-2015-i4262589880.html Sprzedający: JACEK ŚLEDZIŃSKI PPHU CASTOR WROCŁAWSKA 14 62-874 BRZEZINY Brzeziny - a to chyba okolice Opola czy Brzegu. Nie jestem spokrewniony ze sprzedającym i nie brałem od Nich - ale możesz zasięgnąć języka - co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bmbl80 Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 To jeszcze dwa pytania, czym różni się wersja 2013 od 2014? I jak wypada na tle tego roweru, lepszy/gorszy? 2013 ma lepsze manetki, a 2014 kierownicę. Poza tym róznic brak. Ten co podałeś jest na strasznie słabym osprzęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzeznik997 Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 witam, przy najwyższej przerzutce prowadnika(chyba tak to sięnazywa) ociera mi o zewnętrzy plastik, niby nic wielkiego ale mnie to drażni... da się to wyregulować w ogóle czy ten model tak ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokaris Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Czy komuś z Was udało się udało się ustawić tak przerzutki aby uzyskać pełen zakres zmiany biegów (czyli te 24 kombinacje)? Bo ja na ten moment mam tak, że:na 1 z przodu tył chodzi dobrze w przedziale 1-3na 2 z przodu tył w sumie od 2 do 6 działa okna 3 z przodu tył 6-8 śmiga ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 I tak ma być. Wszystko inne jest niszczeniem napędu, a w terenie może być niebezpieczne, bo jest większa szansa na zerwanie łańcucha w głuszy. W starych modelach z przodu była przerzutka pod 8 rzędów, dawała większy zakres bez obcierania, w nowych jest nowa pod 9 i ma ten zakres mniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Czy komuś z Was udało się udało się ustawić tak przerzutki aby uzyskać pełen zakres zmiany biegów (czyli te 24 kombinacje)? Bo ja na ten moment mam tak, że: na 1 z przodu tył chodzi dobrze w przedziale 1-3 na 2 z przodu tył w sumie od 2 do 6 działa ok na 3 z przodu tył 6-8 śmiga ok na 2013 nie ma problemu z 2014 było wcześniej nowe Alivio pod 9 rzędów może być problem Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka witam, przy najwyższej przerzutce prowadnika(chyba tak to sięnazywa) ociera mi o zewnętrzy plastik, niby nic wielkiego ale mnie to drażni... da się to wyregulować w ogóle czy ten model tak ma?masz na myśli osłonę na korbę? Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokaris Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 @Tadeus No niby tak, tylko po co reklamują rower jako 24 biegowy @copone Ja kupiłem model z 2014 roku ale na aukcji była informacja, że z przodu jest Alivio FD-M412 więc chyba pod 8 rzędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 No niby tak, tylko po co reklamują rower jako 24 biegowy To do Shimano musisz napisać, że cały ten ich głupi system nie ma sensu i ty żądasz 24 przełożeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Nienawidzę odkręcania kasety/wolnobiegu. Dla mnie najgorsze co może być do zrobienia przy rowerze. W życiu się tak nie narzucałem bluzgami jak przy tych czynnościach no widzisz - co kto nie lubi mi to nigdy nie sprawiało kłopotu, ale zawsze używałem porządnego bacika i klucza do kasety - polecam taki z prowadnikiem (taki bolec, co wchodzi w otwór na QR) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 No niby tak, tylko po co reklamują rower jako 24 biegowy Bo masy chcą więcej biegów. Więcej = lepiej czyż nie? I dlatego właśnie nikt nie kupi w markecie rowerku z XX1 na pokładzie, w końcu by miał tylko 11 tych... no... przerzutków No napisało mi się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Ueee no jeśli kolega chce korzystać z wszystkich 24 przełożeń to niech korzysta. Kto mu broni? Później będzie tylko płacz i zgrzytanie zębów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzeznik997 Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 masz na myśli osłonę na korbę? Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka tak, Ueee no jeśli kolega chce korzystać z wszystkich 24 przełożeń to niech korzysta. Kto mu broni? Później będzie tylko płacz i zgrzytanie zębów to na jakich najlepiej jeździć? w instrukcji niby pisze żeby nie jeździć na skrajnych(to chyba oczywiste) ale jeśli chodzi o inne to nie wiem...chodzi o np 1 i 5-8/2 i skrajne/3 i 1-4? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 (edytowane) Dokładnie o nie chodzi. Chodzi o to, żeby łańcuch nie pracował pod zbytnim skosem. Edytowane 28 Maja 2014 przez Tadeus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 (edytowane) taktam nie powinno nic ocierać, trze na całym obwodzie czy tylko w jakimś punkcie? Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka Edytowane 28 Maja 2014 przez copone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzeznik997 Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 jeszcze mam taki pytanko, dzisiaj trochę pojeździłem i zaczęło mi coś stukać przy pedałowaniu, gdy rower stoi i pedałuje ręką nic nie słychać...co to może być? rowerek przejechał zaledwie 100km, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bmbl80 Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 U mnie 1 - 1, 2, 3 2 - 3, 4, 5, 6 3 - 6, 7, 8 Co do obcierania to niektórym obciera czerwona naklejka, która trzeba zerwac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 gdy rower stoi i pedałuje ręką nic nie słychać Ale koła się kręcą, czy pedałujesz do tyłu? Spróbuj się rozpędzić i zobaczyć, czy stukanie jest gdy pedałujesz i gdy nie pedałujesz, a tylko koła się kręcą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Co do obcierania to niektórym obciera czerwona naklejka, która trzeba zerwaczapomniałem o niej to na pewno to Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi