Wojtas82 Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Ok, jutro wrzucę, pytanie tylko gdzie najlepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Ok, jutro wrzucę, pytanie tylko gdzie najlepiej? ja używam photobucket. Błotniki które miałem zmienić postanowiłem troche przerobić - wstawiłem blaszkę z nierdzewki przykręcaną do podstawy. Tu zdjęcia - może ktoś skorzysta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtas82 Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) http://s90.photobucket.com/user/Wojtas7/library/Rower%201 Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez Wojtas82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 http://s90.photobucket.com/user/Wojtas7/library/Rower%201 ile to ma litrów pojemności i co się stało stopce? Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Zmieniając nieco temat, może się komuś przyda na nowy sezon na Kandsie http://map.gegg.us/?...0000000FFTTFFFT Zrobię mały offtop Zawsze jak przeglądam tego typu mapy i zmniejszam skalę Czechy i Słowacja wyglądają jakby składały się z samych szlaków rowerowych. Polska wygląda przy tym jak biała plama. (Wzdech ) Ale w sumie co się dziwić? Parę lat temu zrobili u mnie w city oznakowane szlaki rowerowe. Oznakowanie - super solidne metalowe tabliczki na metalowych słupach. Po paru tygodniach tabliczki i słupy znikły, ścięte przy samym gruncie, praktycznie z dnia na dzień. Polak potrafi. A żeby nie było samego offtopu... Zainspirowałem się konwersacją na temat ważenia roweru i zakupiłem wagę hakową, o taką jak ta: http://allegro.pl/waga-wedkarska-hakowa-bagazowa-40-kg-10g-nowosc-i4194928064.html Zważyłem dzisiaj Majstra (21"), wynik - 14,76kg bez akcesoriów. (oprócz dzwonka i uchwytów na oświetlenie) Z oświetleniem i bidonem 750ml napełnionym pod korek - 16,25kg. No i czasem człek jeździ z Ulockiem a to dodatkowe 1260g. Także trochę jak góral z lat 90' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Mógłbyś zważyć przednie koło? Jestem ciekaw ile waży Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Przednie koło razem z szybkozamykaczem i oponą Smart Sam 1.75 + mleczko waży 1890 gram. Katalogowa waga opony to 595 gram. Obważyłem też opony CST, dwie sztuki to 1430gram, z dwoma dętkami - 1770gr. Coś by tu jeszcze trzeba poważyć, jutro się za to wezmę i powrzucam co się da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chsklika Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Wczoraj mój Maestro dostał sakwę na kierownicę Sport Arsenal 445. Całkiem nieźle się prezentuje i miejsca sporo. Sorry nie zauważyłem linku do fotek! Fajnie wyglada! Chyba kupie tez taka:-) Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez chsklika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spider3k Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Witam, mam pytanie ponieważ po 300 km pojawiło mi się charakterystyczne cykanie podczas pedałowania w korbie, czy coś się poluzowało i teraz należy dokręcić/nasmarować? I jeszcze mam pytanie czy wam też skrzypi siodełko KLS? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 (edytowane) @@spider3k Dokręć korby imbusem 8mm. Cykać mogą też pedały (łożyska), oraz.... końcówki sznurówek uderzające o ramiona korby (nie to nie żart ) I chyba nie wyczerpałem tematu cykania, naklejkę na wodziku przerzutki przedniej zapewne zdjąłeś. Troszkę poważyłem szpeju rowerowego, wrzucam zbiorczo: Maestro 21" goły z uchwytami na oświetlenie ulock14,76kgMaestro 21" pełen rynsztunek oświetlenie i bidon 750ml (bez Ulocka), powerbank, smartfon16,25kgKoło tył kaseta i szybkozamykacz Smart Sam 1.752410gKoło przód i szybkozamykacz Smart Sam 1.751890gOpony CST 2szt1430gOpony CST 2szt z dętkami1770gPedały fabryczne bez odblasków390gPedały VP-196 bez odblasków270gKaseta HG-41 z nakrętką 11-32 (nowa)330gSztyca Zoom 350mm offset 25mm360gSiodło Vader360gKryptonite Kryptolock S2 STD1260gExustar E-SM306 r.45 z blokami890gShimano PD-M780 XT (katalogowa!)343gSztyca Satori Camber 350mm offset 24mm (katalogowa!)265gAvid SD7 para (katalogowa!)370g W stosunku do fabrycznego Majstra 2013 zmianie uległy sztyca, hebelki, opony i dwukrotnie zmieniane pedały, w tej chwili siedzą PD-M780. Będzie też zmieniany przedni kokpit (jak znajdę wreszcie jakąś kierę spełniającą me wybredne gusta i po taniości ), przy okazji rozbiorę bajka do zera i zważę samą ramę. Znalazłem też taki post w bliźniaczym wątku o Lazaro: http://www.forumrowerowe.org/topic/95623-rower-lazaro-integral-v/?p=1307553 Waga np. korby i suportu jest taka sama dla Lazaro, Majstrów 2013 i 2014. Edit: a taka ładna tabeleczka była prosto z Excela a po wklejeniu się zmyła Edytowane 1 Maja 2014 przez BikerLight Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turkov Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Witam: ), a czy posiada ktoś może jakieś fotki, filmik z samej jazdy na tytułowym rowerze i mógłby się nimi pochwalić?: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xchrustx Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Witam, czytam i czytam i jestem coraz bliżej zdecydowania się na ten rower. Tyle tylko, że nowy w temacie jestem więc podpytać chciałem - którą wersję wybrać? Model 2013, 2014? Jakieś znaczące różnice? Szukam też czegoś dla dziewczyny więc może polecicie coś dodatkowego dla niewysokiej kobitki? Mniejsza rama po prostu będzie ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Różnice są opisane w tym temacie, jest trochę czytania - Niezbyt istotne ale są. Dla małej kobitki 19 może być zaduza nawet damka - szukaj mniejszej ramy coś z lazaro może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
picassor Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Witam, Próbował ktoś z was zamontowac zabezpieczenie typu podkowa, np: http://allegro.pl/zabezpieczenie-typu-podkowa-abus-amparo-4850-i4131844342.html bede w stanie zamontowa je w moim Maestro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 picassor,a po co ci to ? to raczej bierne zabezpieczenie, podnosisz rower z tylu i odtaczasz go na przednim kole. lepiej za te pieniadze kupic u locka lub lancuch. lancuch lepiej , ze wzgledu na jego universalnosc. pohwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzi Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Pewnie tak, ale po co Ci to? Jako pierwsze zabezpieczenie, czy dodatkowe? Bo w pierwszym przypadku odpada za względu na skutecznosc, w drugim cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angry Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 poza tym na tej aukcji jest o 20 zł drozsze niz gdzie indziej ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bunio244 Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 http://www.speedyshare.com/A6wmh/akcesoria.doc to są akcesoria od bf_bike polecacie coś? licznik, pompkę, oświetlenie? błotniki mi niepotrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bmbl80 Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Ja mam oświetlenie, licznik, bidon z mocowaniem, pompkę i zestaw naprawczy dętki. Zastanawiam sie nad błotnikami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapidRacing Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Witam, mam pytanie ponieważ po 300 km pojawiło mi się charakterystyczne cykanie podczas pedałowania w korbie, czy coś się poluzowało i teraz należy dokręcić/nasmarować? I jeszcze mam pytanie czy wam też skrzypi siodełko KLS? Po nawinięciu na koła przeszło 250 kilometrów też słyszę delikatne cykanie. Nie wiem czy to przewrażliwienie, bo jestem dość wyczulony ale tak jak napisał BikerLight spróbuję dokręcić korby. Ważę nieco ponad 90kg i siodełko KLS skrzypi niemiłosiernie. Nie wiem czy to kwestia wagi, czy ten model tak ma? Jest to strasznie irytujące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piti1978 Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Ważę nieco ponad 90kg i siodełko KLS skrzypi niemiłosiernie. Nie wiem czy to kwestia wagi, czy ten model tak ma? Jest to strasznie irytujące Miałem podobny przypadek, po nasmarowaniu miejsca styku siodła i sztycy cisza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi333 Napisano 3 Maja 2014 Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Po nawinięciu na koła przeszło 250 kilometrów też słyszę delikatne cykanie. Nie wiem czy to przewrażliwienie, bo jestem dość wyczulony ale tak jak napisał BikerLight spróbuję dokręcić korby. W moim Maestro cykanie z suportu dochodziło od nowości i cyka dalej, co prawda rzadziej ale coś niecoś zawsze słychać. Wszystko dokręcane, sprawdzane i nadal to samo. A suport nowy leży i czeka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 3 Maja 2014 Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Żeby nie popadać w paranoję z cykaniem trzeba uwzględnić też to że źle nasmarowany albo suchy łańcuch też będzie wydawał dźwięki przypominające cykanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
picassor Napisano 3 Maja 2014 Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Witam, Próbował ktoś z was zamontowac zabezpieczenie typu podkowa, np: http://allegro.pl/zabezpieczenie-typu-podkowa-abus-amparo-4850-i4131844342.html bede w stanie zamontowa je w moim Maestro? Podałem tylko prykład zabezpieczenia na tylnie koło , są też takie z linką, zapinam koło i dodatkowo linką rame. Zabezpieczenie ma by wykorzystywane kiedy zostawie rower w biały dzień na godzine dwie przed sklepem/galeria etc. Myśle że nie panuje aż tak duża znieczulica społeczna i złodziej od tak nie będzie prowadził roweru z zablokowanym tylnim kołem po przecieciu ewentualnym linki.. P.S. Jakie zabezpieczenia wybraliście dla swojego roweru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakac93 Napisano 3 Maja 2014 Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 ja mam ulock A te cykanie nie musi dochodzić z suportu, u mnie w lazaro cykał lewy pedał i na początku zapomniałem odkleić tej pomarańczowej naklejki na przerzutce i łańcuch o nią ocierał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi